
Nu har det varit regnigt och kallt några dagar och känslan av att få något värmande i magen är stor. Det här är riktigt mysig comfort food som även är riktigt trevlig att bjuda på. Går att göra helt färdiga i förväg och bara sätta in i ugnen 15 minuter före middagen ska serveras. Dessutom går denna maträtt supersnabbt att svänga ihop. Passar även riktigt bra som lunch eller varför inte som en förrätt, men då räcker det med en halva per person.
Creme fraichen går även den i ett nafs att göra. Kom bara ihåg att cashewnötterna ska ligga i blöt i minst ett dygn innan du gör den. Crème fraichen håller i minst 4 dygn i kylskåpet, så även den kan du göra i förväg.
Kanske en liten rabarberpaj till efterrätt? MUMS!
Jag kör ju enbart med ekologiska ingredienser för jag vill vara snäll mot både miljön, våra djur, mig själv och mina efterkommande. Dessutom smakar maten såååå mycket bättre och jag vet att jag får den näringen jag ska ha, utan gifter inblandat.
Tänk er en sen kvällsmiddag....Tänd några ljus och terrassvärmen på, sätt er på balkongen eller terrassen och bjud på dessa goda fyllda varma auberginer. Ett glas vitt till är inte helt fel. Jag gillar även alkoholfritt och kan rekommendera "Eins Zwei Zero" eller ett sparkling wine som heter" Richard Juhlin" om man vill ha lite bubbel.
2 port 225 °C 15 min
2 aubergine ca a´200-225 g
30 g röd lök (en liten lök)
100 g kastanjechampinjoner
1-2 vitlöksklyftor (ca 5 g)
1 dl pastasås oliv och kapris
3 krm röd currypasta
1 krm sambal oelek
2-2,5 dl blandade mörka bönor (Zeta i tetra)
2 tsk natural yeast (näringsjäst)
herbamare örtsalt, svartpeppar
smör eller ghee att steka i. Välj ghee om du äter Paleo eller inte äter laktovegetariskt.
Till servering: Raw cashew creme fraiche (klickbar länk) och färsk mynta.
Gör såhär:
- Hacka champinjoner och röd lök. Lägg åt sidan.
- Dela auberginerna på hälften längs långsidan och gräv ur dem med en sked. Spara ca 1 cm av runt om så att auberginen behåller sin stabilitet.
- Hacka auberginerna och lägg åt sidan.
- Hetta upp smör eller ghee i en panna.
- Stek lök och champinjonbitarna tills löken mjuknat och champinjonerna fått fin färg.
- Tillsätt auberginhacket och pressa ner vitlöken. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
- Rör ner röd curry, pastasåsen och sambal oelek. Låt allt puttra ihop tills all vätska försvunnit.
- Skölj av bönorna noga i kallt vatten i en trådsil. Skölj tills allt skum försvunnit.
- Dra pannan åt sidan och rör ner bönorna. Smaka av.
- Fördela röran i aubergineskalen och strössla över natural yeast.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Servera med cashew-creme fraiche och hackad mynta.
Kommentarer
Skicka en kommentar