Vegetariska dagen idag! Mitt bidrag till den är en härligt frisk creme fraiche, som är mejerifri. Fantastiskt gott istället för vanlig creme fraiche. Går att smaksätta precis som vanlig creme fraiche med kryddor såsom vitlök, curry, färska hackade örter etc, och använda som dressing, eller som god sås till mat. Ska du använda den varm i någon maträtt, så är det ganska viktigt att få den så slät som möjligt, för ett snyggare resultat.
Även fantastiskt att ha till goda efterrätter. Du kan då smaksätta den med honung, kanel, vanilj, lönnsirap, osv. Bara fantasin sätter gränserna.
Raw cashew creme fraiche
För större mängd är det bara att dubbla eller tredubbla ingredienserna
1 dl naturella cashewnötter som legat i blöt i ett eller två dygn
3 msk vatten
0,5 tsk herbamare örtsalt eller oraffinerat havssalt.
1/2 pressad citron (ca 2-2,5 msk) ekologisk såklart, eller lite äppelcidervinäger. Smaka dig fram
1 tsk virgin olivolja
Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj dem.
Börja mixa nötterna med enbart någon matsked av vattnet. tillsätt ytterligare vatten, pressad citron och olja tills du fått ett lent, slätt och fint resultat. Bäst går det med en stavmixer eller matberedare med riktigt hög watt.
Salta
Försvara i kylskåp. Hållbar i ca 4 dagar
Ha en fin dag!♡
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar