Visst är det liksom lite vår i luften?
Önskar att jag kunde gå ut på en av mina skogspromenader, men har ju brutit stortån. Den håller på att läka men det kan tydligen ta en till två månader till innan den är fullt läkt. Bara att vänta och trumma med fingrarna ......Njuter så länge på min balkong där jag har morgon- och förmiddagssol. Ljuvligt!!
Nu ska här festas!!
Men laga mat kan jag ju göra ändå. Tack och lov för det. Har lite folk över ikväll och tänkte bjuda på tacotallrik/nachotallrik.
Jag har ju mina fantastiskt goda taco-chips klara och älgfärsen har jag fräst ihop med krydda, så det är förberett och klart.
Det här behöver du:
Tacochips utefter hur många pers. Se recept nedan
500 g nötfärs/älgfärs räcker till 4 pers
Tacokrydda (Garants ekologiska utan salt)
Herbamare örtsalt
Riven ost, gärna lite nötig i smaken och även helst ekologisk
Tacosås (Garant ekologiska, eller annan ekologisk)
Creme fraiche, ekologisk
Avokado
Lime, ekologisk
Tacochips:
2 pers
1 äggvita
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk finriven parmesan
0,5 tsk herbamare örtsalt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar om du tycker om lite hetta, annars tar du mindre mängd
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk finriven parmesan
0,5 tsk herbamare örtsalt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar om du tycker om lite hetta, annars tar du mindre mängd
Gör såhär:
Grädda i 150° i ca 10 min-12 min.Bryt isär och låt kallna på plåten eller galler.
Tacotallrik/Nachotallrik
Fräs 500 g nötfärs/älgfärs i 1 msk smörBlanda i en påse osaltad ekologisk tacokrydda (Garant) , 0,5 tsk herbamare örtsalt och 1.5 dl vatten
Lägg ut ett lager med tacochips på en ugnssäkra tallrikar
Lägg på köttfärs och rikligt med riven ost. Gratinera i 175° tills osten smält
Ta ut tallrikarna och klicka på tacosås och creme fraiche
Riv ev lite limeskal över creme fraichen
Servera med skivad avokado, lime, hackad röd lök
Salladsmix, gurka, tomater etc är gott som tillbehör
Hugg in och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar