I morr´n äre freeeedag!
Visst vill man ibland ha lite extra gott på kvällskvisten. Det finns ju så många fina alternativ till snacks som är minst lika goda, men dessutom hälsosamma. Rotfruktschips är ett sånt supergott alternativ.
Vill man så kan man förutom salt även slänga på lite andra goda kryddor.
Rotfukter ex palsternackor, morötter, betor, etc (ekologiska)
Olja
Salt (oraffinerat havssalt eller herbamare)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C
Visst vill man ibland ha lite extra gott på kvällskvisten. Det finns ju så många fina alternativ till snacks som är minst lika goda, men dessutom hälsosamma. Rotfruktschips är ett sånt supergott alternativ.
Vill man så kan man förutom salt även slänga på lite andra goda kryddor.
Rotfukter ex palsternackor, morötter, betor, etc (ekologiska)
Olja
Salt (oraffinerat havssalt eller herbamare)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
- Skala och skiva de rotfrukter du vill använda. Skiva dem så tunt du kan. Jag brukar använda osthyveln eftersom jag inte äger någon mandolin. Men akta så du inte skär dig.
- Fördela dem på plåten utan att överlappa varandra
- Sätt in dem i ugnen och rosta i 15 min
- Ta ut dem och ringla eller pensla över olja, salta och ta på ev någon krydda (Jag använder enbart salt eller herbamare örtsalt)
- Sätt in plåten i ugnen igen och rosta dem tills de är torra. Kan ta allt från 15 min och framåt. Somliga kan blir klara före andra beroende på vilka rotfrukter du använder, så håll koll och ta ut dem som är klara.
Låt svalna och frossa i dessa nyttiga knapriga godingar
Kommentarer
Skicka en kommentar