Perfekt mysmat!
Så fantastiskt enkel mat att fixa till. Låg värme ger en saftig fin fisk som smälter i munnen. Det är även viktig vid användning av olivolja att du har svagare värme eftersom den inte tål stark upphettning utan att bli ohälsosam.
2-3 port
3 ryggfiléer av torsk, Alaska pollock eller kolja ca 360g
0,5 burk (125g av 250g) tomatsalsa, mild
1 gul lök i skivor
Timjan, torkad och smulad
Olivolja
Herbamare örtsalt, svartpeppar
Bottna en form med hälften av tomatsalsan (ca 60 g)
Lägg på tinade fiskfiléer
Salta med örtsalt
Toppa med resten av tomatsalsan och skivad gul lök
Smula över torkad timjan och krydda med lite mer örtsalt samt nymalen svartpeppar
Ringla över olivolja
Sätt in i ugn 125°C ca 30-35 min
Servera med skivad avokado, sallad, gurka. Det är fint att ta ett stort salladsblad och göra som en taco.
Äter du mejerier så kan du ta creme fraiche eller smetana och mosa ner avokado och pressa i lite vitlök, några droppar pressad citron och lite örtsalt.
UPPDATERAT: Ett annat supergott tillbehör till denna tacofisk är smörstekta wokgrönsaker och min härliga broccoli- och avokadoröra.
Ser gott ut!
SvaraRaderaTack snälla!
RaderaJa, det är enkelt att göra och gott. :)