Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :)
Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern.
Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet!
Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt.
Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern.
Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet!
Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt.
Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med.
Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.
LCHF Pinocchiotårta:
Mandelbotten
1 dl sukrin melis
4 äggulor
150 g smält avsvalnat smör
2 tsk bakpulver
2½ dl mandelmjöl
Vispa äggulor och sukrin melis poröst.
Vispa ner det smälta smöret
Blanda mandelmjölet med bakpulvret och rör ner
Bred ut i en liten bakplåtsklädd ugnsform. Smeten ska bli ungefär 1 cm i tjocklek.
Marängbotten
4 äggvitor
1 dl sukrin melis
Vispa först äggvitorna i en riktigt ren och torr bunke. När vitorna är de riktigt skummiga så tillsätter du sukrin melis och vispa krafigt. Det ska bli ett hårt skum. Du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att den droppar eller släpper bunken.
Bred marängen på mandelbotten och grädda i 175 grader i 25 min. Sänk värmen sista 5 minuterna till 150 grader och låt stå inne ca 15 min till. Akta så den inte bränns.
Låt svalna
Dela den på hälften och fyll med mixade jordgubbar som du blandat med vispad grädde och sötat med sukrin melis tills den blir "tårtsöt" .
Toppa med jordgubbar samt flagad och hackad mörk choklad.
Den är nästan godare dagen därpå upptäckte jag nyss :)
Samma dag |
Dagen efter
Värme & Kärlek
Christina
|
Kommentarer
Skicka en kommentar