Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligaste fisksoppan Low Carb LCHF

Hejsan i höstrugget!
Nu börjar visst vintern sitt intågande. Snön faller sakta utanför fönstret. Jag har gosat ner mig i soffan med en kopp te, en filt och tända värmeljus.
Helgen har varit underbar. Fredag kväll inleddes med en fantastiskt god fisksoppa som jag kommer att dela med mig receptet på här. Den är så gudagod! En maträtt som helt klart är en fantastisk bjudrätt.



Lördagen hade vi en liten middagsbjudning. Till förrätt hade vi smörgåssnittar med en god röra. Mycket uppskattad runt matbordet.
Brödet hade jag bakat i förväg och det är ett valnötsbröd som kommer från fantastiska kocken Birgitta Höglund.
På söndagen åkte vi till min hemby. Där ligger mina nära och kära, vilka inkluderar mor och far, syster och bror samt min bonuspappa. Gjorde lite fint på deras viloplats. Önskar att jag kunde åka dit ofta, men utan egen bil och 11 mil enkel resa så blir det dessvärre inte så. Har däremot en underbar kusin som tänder ljus och vattnar blommor. Det är verkligen guld värt <3




6 pers
Jag stekte först brödet i smör i en panna. Delade sedan skivorna till trekanter. Klickade på en röra gjord av:
2 dl majonnäs (Hellmans)
200 g kallrökt lax
finhackad purjolök
salt och nymalen svartpeppar.
Toppade med löjrom.

Nu receptet på den ljuvliga fisksoppan som jag gjorde på fredagen:

Fisksoppa 
4-6 pers

Betyg:
4.6/5 (3 röster, 12kommentarer)
Den här fisksoppan är så god att man nästan blir tokig! Använd dig av en stor gryta.
Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: fiskräkormusslor,soppagrytaLCHF

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skiva purjolöken, pressa vitlöksklyftan. Bryn i smör i en stor gryta.
  2. 2. Skiva morötterna och fänkålen. Lägg dessa i grytan.
  3. 3. Häll på vattnet, buljongtärningen, vinet och skaldjursfonden
  4. 4. Koka tills morötterna är al dente (ca 10-15 min)
  5. 5. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp Sänk sedan värmen en aning.
  6. 6. I med tärnad fisk
  7. 7. Sjud tills fisken är klar (ca 5 min)
  8. 8. Strimla paprikorna och isbergssalladen och lägg i grytan
  9. 9. Tillsätt den rivna osten, dillen och musslor eller räkor, salt och peppar efter tycke och smak
  10. 10. Klart! Jättegott!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...