Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligaste fisksoppan Low Carb LCHF

Hejsan i höstrugget!
Nu börjar visst vintern sitt intågande. Snön faller sakta utanför fönstret. Jag har gosat ner mig i soffan med en kopp te, en filt och tända värmeljus.
Helgen har varit underbar. Fredag kväll inleddes med en fantastiskt god fisksoppa som jag kommer att dela med mig receptet på här. Den är så gudagod! En maträtt som helt klart är en fantastisk bjudrätt.



Lördagen hade vi en liten middagsbjudning. Till förrätt hade vi smörgåssnittar med en god röra. Mycket uppskattad runt matbordet.
Brödet hade jag bakat i förväg och det är ett valnötsbröd som kommer från fantastiska kocken Birgitta Höglund.
På söndagen åkte vi till min hemby. Där ligger mina nära och kära, vilka inkluderar mor och far, syster och bror samt min bonuspappa. Gjorde lite fint på deras viloplats. Önskar att jag kunde åka dit ofta, men utan egen bil och 11 mil enkel resa så blir det dessvärre inte så. Har däremot en underbar kusin som tänder ljus och vattnar blommor. Det är verkligen guld värt <3




6 pers
Jag stekte först brödet i smör i en panna. Delade sedan skivorna till trekanter. Klickade på en röra gjord av:
2 dl majonnäs (Hellmans)
200 g kallrökt lax
finhackad purjolök
salt och nymalen svartpeppar.
Toppade med löjrom.

Nu receptet på den ljuvliga fisksoppan som jag gjorde på fredagen:

Fisksoppa 
4-6 pers

Betyg:
4.6/5 (3 röster, 12kommentarer)
Den här fisksoppan är så god att man nästan blir tokig! Använd dig av en stor gryta.
Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: fiskräkormusslor,soppagrytaLCHF

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skiva purjolöken, pressa vitlöksklyftan. Bryn i smör i en stor gryta.
  2. 2. Skiva morötterna och fänkålen. Lägg dessa i grytan.
  3. 3. Häll på vattnet, buljongtärningen, vinet och skaldjursfonden
  4. 4. Koka tills morötterna är al dente (ca 10-15 min)
  5. 5. Tillsätt creme fraiche och låt koka upp Sänk sedan värmen en aning.
  6. 6. I med tärnad fisk
  7. 7. Sjud tills fisken är klar (ca 5 min)
  8. 8. Strimla paprikorna och isbergssalladen och lägg i grytan
  9. 9. Tillsätt den rivna osten, dillen och musslor eller räkor, salt och peppar efter tycke och smak
  10. 10. Klart! Jättegott!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att