Fortsätt till huvudinnehåll

Pizzakyckling invertire



Här gäller det att vara snabb och kreativ i köket, då jag blivit ofrivilligt tvingad till viloläge i soffan. Men jag menar...äta måste man ju.
Gott vill man ju äta också, där i soffan, och ett glas rött ekologiskt vin (eller öl till älsklingen, för det vill han ha) nu när det är helg är ju heller inte så dumt nä :)

I kväll gör jag min signaturpizza. En doft av Italiens restauranggränder når mitt sinne från mitt lilla kök. Oh la la..
Jag ska bjuda min kära på denna skapelse i kväll.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Nej, den här görs av gudomligt kryddade marinerade, utbankade och stekta kycklingfiléer. Med en rund och fyllig tomatsås ovanpå. Toppad med massvis med riven prästost och parmesan. Dekorerad med färsk oregano.
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3



Pizzakyckling invertire     2 port

550 gr svenska kycklingfiléer
ekologiskt smör eller valio
Riven prästost och riven parmesanost

Marinad
1 finhackad vitlök
1 finhackad scharlottenlök
lite drygt ½ tsk Herbamare örtsalt
färskmalen svartpeppar
ca 1 tsk repad färsk timjan
½ tsk brödkrydda
4 tsk olivolja

Tomatsås
1 dl ekologisk passerade tomater
2 tsk ekologisk tomatpuré 
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano 
hälften av marinaden

Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna längs utefter och nästan igenom och lägg ut dem så att de bildar en 'fjäril'. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem försiktigt. 
Blanda ihop marinaden. Lägg undan hälften till tomatsåsen. Fördela resten på kycklingfiléerna och lägg dem i en påse att marinera medan du gör tomatsåsen.

Blanda ihop allt till tomatsåsen. 
Ta ut filéerna och stek dom ca 3 min på var sida i smör/valio. Stek dom en och en. 
Gör ren stekpannan och byt fett till varje ny filé som ska stekas.

Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt och fördela tomatsåsen ovanpå. (Ända hit kan dom förberedas).
Toppa med riven prästost


Stek "pizzan" i ugnen tills den fått fin färg. Du kan eventuellt sätta på grillelementet de sista minuterna.
Riv över parmesanost och garnera med färsk oregano.

Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. Smaklig spis!




Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...