Fortsätt till huvudinnehåll

Pizzakyckling invertire



Här gäller det att vara snabb och kreativ i köket, då jag blivit ofrivilligt tvingad till viloläge i soffan. Men jag menar...äta måste man ju.
Gott vill man ju äta också, där i soffan, och ett glas rött ekologiskt vin (eller öl till älsklingen, för det vill han ha) nu när det är helg är ju heller inte så dumt nä :)

I kväll gör jag min signaturpizza. En doft av Italiens restauranggränder når mitt sinne från mitt lilla kök. Oh la la..
Jag ska bjuda min kära på denna skapelse i kväll.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Nej, den här görs av gudomligt kryddade marinerade, utbankade och stekta kycklingfiléer. Med en rund och fyllig tomatsås ovanpå. Toppad med massvis med riven prästost och parmesan. Dekorerad med färsk oregano.
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3



Pizzakyckling invertire     2 port

550 gr svenska kycklingfiléer
ekologiskt smör eller valio
Riven prästost och riven parmesanost

Marinad
1 finhackad vitlök
1 finhackad scharlottenlök
lite drygt ½ tsk Herbamare örtsalt
färskmalen svartpeppar
ca 1 tsk repad färsk timjan
½ tsk brödkrydda
4 tsk olivolja

Tomatsås
1 dl ekologisk passerade tomater
2 tsk ekologisk tomatpuré 
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano 
hälften av marinaden

Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna längs utefter och nästan igenom och lägg ut dem så att de bildar en 'fjäril'. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem försiktigt. 
Blanda ihop marinaden. Lägg undan hälften till tomatsåsen. Fördela resten på kycklingfiléerna och lägg dem i en påse att marinera medan du gör tomatsåsen.

Blanda ihop allt till tomatsåsen. 
Ta ut filéerna och stek dom ca 3 min på var sida i smör/valio. Stek dom en och en. 
Gör ren stekpannan och byt fett till varje ny filé som ska stekas.

Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt och fördela tomatsåsen ovanpå. (Ända hit kan dom förberedas).
Toppa med riven prästost


Stek "pizzan" i ugnen tills den fått fin färg. Du kan eventuellt sätta på grillelementet de sista minuterna.
Riv över parmesanost och garnera med färsk oregano.

Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. Smaklig spis!




Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...