Fortsätt till huvudinnehåll

Pizzakyckling invertire



Här gäller det att vara snabb och kreativ i köket, då jag blivit ofrivilligt tvingad till viloläge i soffan. Men jag menar...äta måste man ju.
Gott vill man ju äta också, där i soffan, och ett glas rött ekologiskt vin (eller öl till älsklingen, för det vill han ha) nu när det är helg är ju heller inte så dumt nä :)

I kväll gör jag min signaturpizza. En doft av Italiens restauranggränder når mitt sinne från mitt lilla kök. Oh la la..
Jag ska bjuda min kära på denna skapelse i kväll.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Nej, den här görs av gudomligt kryddade marinerade, utbankade och stekta kycklingfiléer. Med en rund och fyllig tomatsås ovanpå. Toppad med massvis med riven prästost och parmesan. Dekorerad med färsk oregano.
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3



Pizzakyckling invertire     2 port

550 gr svenska kycklingfiléer
ekologiskt smör eller valio
Riven prästost och riven parmesanost

Marinad
1 finhackad vitlök
1 finhackad scharlottenlök
lite drygt ½ tsk Herbamare örtsalt
färskmalen svartpeppar
ca 1 tsk repad färsk timjan
½ tsk brödkrydda
4 tsk olivolja

Tomatsås
1 dl ekologisk passerade tomater
2 tsk ekologisk tomatpuré 
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano 
hälften av marinaden

Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna längs utefter och nästan igenom och lägg ut dem så att de bildar en 'fjäril'. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem försiktigt. 
Blanda ihop marinaden. Lägg undan hälften till tomatsåsen. Fördela resten på kycklingfiléerna och lägg dem i en påse att marinera medan du gör tomatsåsen.

Blanda ihop allt till tomatsåsen. 
Ta ut filéerna och stek dom ca 3 min på var sida i smör/valio. Stek dom en och en. 
Gör ren stekpannan och byt fett till varje ny filé som ska stekas.

Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt och fördela tomatsåsen ovanpå. (Ända hit kan dom förberedas).
Toppa med riven prästost


Stek "pizzan" i ugnen tills den fått fin färg. Du kan eventuellt sätta på grillelementet de sista minuterna.
Riv över parmesanost och garnera med färsk oregano.

Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. Smaklig spis!




Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att