Fortsätt till huvudinnehåll

Pizzakyckling invertire



Här gäller det att vara snabb och kreativ i köket, då jag blivit ofrivilligt tvingad till viloläge i soffan. Men jag menar...äta måste man ju.
Gott vill man ju äta också, där i soffan, och ett glas rött ekologiskt vin (eller öl till älsklingen, för det vill han ha) nu när det är helg är ju heller inte så dumt nä :)

I kväll gör jag min signaturpizza. En doft av Italiens restauranggränder når mitt sinne från mitt lilla kök. Oh la la..
Jag ska bjuda min kära på denna skapelse i kväll.
Den här "pizzan" görs naturligtvis inte på vetemjöl eller annat spannmål. Ej heller på blomkål. Icke heller såsom den andra supergoda pizzan jag brukar göra och som jag har hämtat inspiration av från Birgitta Höglund.
Nej, den här görs av gudomligt kryddade marinerade, utbankade och stekta kycklingfiléer. Med en rund och fyllig tomatsås ovanpå. Toppad med massvis med riven prästost och parmesan. Dekorerad med färsk oregano.
Det är en riktig helgmiddag som även är perfekt att göra då man är många. Den är lätt och snabb att göra och kan fixas i ordning i förväg, färdig för ugnen. Sedan ska osten bara få sig lite färg och bli lite härligt bubblig.
Släck lamporna och tänd ljusen. Ät och drick gott. Trevlig fortsättning på helgen! <3



Pizzakyckling invertire     2 port

550 gr svenska kycklingfiléer
ekologiskt smör eller valio
Riven prästost och riven parmesanost

Marinad
1 finhackad vitlök
1 finhackad scharlottenlök
lite drygt ½ tsk Herbamare örtsalt
färskmalen svartpeppar
ca 1 tsk repad färsk timjan
½ tsk brödkrydda
4 tsk olivolja

Tomatsås
1 dl ekologisk passerade tomater
2 tsk ekologisk tomatpuré 
1 tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano 
hälften av marinaden

Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna längs utefter och nästan igenom och lägg ut dem så att de bildar en 'fjäril'. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut dem försiktigt. 
Blanda ihop marinaden. Lägg undan hälften till tomatsåsen. Fördela resten på kycklingfiléerna och lägg dem i en påse att marinera medan du gör tomatsåsen.

Blanda ihop allt till tomatsåsen. 
Ta ut filéerna och stek dom ca 3 min på var sida i smör/valio. Stek dom en och en. 
Gör ren stekpannan och byt fett till varje ny filé som ska stekas.

Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt och fördela tomatsåsen ovanpå. (Ända hit kan dom förberedas).
Toppa med riven prästost


Stek "pizzan" i ugnen tills den fått fin färg. Du kan eventuellt sätta på grillelementet de sista minuterna.
Riv över parmesanost och garnera med färsk oregano.

Servera med en fräsch sallad och något gott i glasen. Smaklig spis!




Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...