Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling med wokgrönsaker. Middag på 10 minuter Lchf, Low carb, Paleo

Hurr och burr ett sånt väder! Men tänk den dag då allt ligger där som ett ombonat vitt duntäcke. Det tar ju ett tag innan Storsjön har lagt sig och till dess är det ju mindre skönt, tycker jag.
Har ni som jag börjat elda värmeljus?
Det är nog bland det mysigaste jag vet. Men är noga med att inhandla de med äkta stearin. Paraffin hör inte till mitt miljötänk och är dessutom väldigt brandfarligt. Ha varit med om 2 ggr förr då dessa värmeljus "poffat" till och börjat brinna.
Båda dessa gånger använde jag dem i en hållare för eteriska oljor. Förmodligen blev det för varmt där under. Använder jag eteriska oljor för doft numera så sker det enbart utblandat i lite vatten, utan värmeljus. Det doftar så gott ändå :)

Det som annars doftar här hemma är mina tomatplantor som jag tagit in från balkongen. 20 st kvar har jag av 35 st.
Jag går och plockar på dagarna när jag går förbi plantorna. Käre, vad det är lyxigt. Så söta goda. Dom finns i min dotters fd rum, köket och rummet. Mer ekologiskt och närodlat går ju inte att hitta.





Min dotter som bor i Stockholm sedan 5 år tillbaka fyller 25 idag. Tiden har gått så ofantligt fort. Ja så säger nog alla som har barn. Denna ljuvliga lilla varelse har vuxit upp till en underbar kvinna. Skrytigt stolt??? Jag???? Javisst!!! :D

Idag har det varit så kallt inne. Enbart 18.6. Det tycker jag är lite snålt när man betalar dyr hyra. Har gått omkring med kofta, tjocksockar och har täcke i soffan. Man blir ju lite extra frusen när man inte kan ta sina promenader också.
Blev lite lat och ville ha något snabbt att äta. Har man bara lite grönsaker i frysen så kan man tillaga vad som helst i proteinväg till detta.
Hade en svensk kycklingfilé. Skar den i munsbitar och stekte på den i kokosolja och smör. Kryddade med Herbamare (som innehåller ekologiskt odlade örter och oraffinerat nyttigt salt), paprikapulver, gurkmeja, ingefära, chiliflingor, koriander och dragon. Droppade i lite worcestershiresås och några stänk tabasco. De torra kryddorna förutom Herbamare och chiliflingorna tog jag rejält av. Du har väl läst om de hälsobringande kryddorna som jag lagt upp förut och vilken nytta dom gör i kroppen? Annars kan du läsa om dom HÄR. Sedan slängde jag i rejält med ekologiska wokgrönsaker. Kryddade lite extra med Herbamare. Och vips, 10 minuter senare så var middagen klar :D. Inte är det någon Nobelmiddag, men supernyttig och helt perfekt en stressad eller lat dag. Vill man, kan man även knäcka i 1-2 ekologiska kravmärkta ägg och röra om. Det är godare än det låter, jag lovar :)


Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...