Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling med wokgrönsaker. Middag på 10 minuter Lchf, Low carb, Paleo

Hurr och burr ett sånt väder! Men tänk den dag då allt ligger där som ett ombonat vitt duntäcke. Det tar ju ett tag innan Storsjön har lagt sig och till dess är det ju mindre skönt, tycker jag.
Har ni som jag börjat elda värmeljus?
Det är nog bland det mysigaste jag vet. Men är noga med att inhandla de med äkta stearin. Paraffin hör inte till mitt miljötänk och är dessutom väldigt brandfarligt. Ha varit med om 2 ggr förr då dessa värmeljus "poffat" till och börjat brinna.
Båda dessa gånger använde jag dem i en hållare för eteriska oljor. Förmodligen blev det för varmt där under. Använder jag eteriska oljor för doft numera så sker det enbart utblandat i lite vatten, utan värmeljus. Det doftar så gott ändå :)

Det som annars doftar här hemma är mina tomatplantor som jag tagit in från balkongen. 20 st kvar har jag av 35 st.
Jag går och plockar på dagarna när jag går förbi plantorna. Käre, vad det är lyxigt. Så söta goda. Dom finns i min dotters fd rum, köket och rummet. Mer ekologiskt och närodlat går ju inte att hitta.





Min dotter som bor i Stockholm sedan 5 år tillbaka fyller 25 idag. Tiden har gått så ofantligt fort. Ja så säger nog alla som har barn. Denna ljuvliga lilla varelse har vuxit upp till en underbar kvinna. Skrytigt stolt??? Jag???? Javisst!!! :D

Idag har det varit så kallt inne. Enbart 18.6. Det tycker jag är lite snålt när man betalar dyr hyra. Har gått omkring med kofta, tjocksockar och har täcke i soffan. Man blir ju lite extra frusen när man inte kan ta sina promenader också.
Blev lite lat och ville ha något snabbt att äta. Har man bara lite grönsaker i frysen så kan man tillaga vad som helst i proteinväg till detta.
Hade en svensk kycklingfilé. Skar den i munsbitar och stekte på den i kokosolja och smör. Kryddade med Herbamare (som innehåller ekologiskt odlade örter och oraffinerat nyttigt salt), paprikapulver, gurkmeja, ingefära, chiliflingor, koriander och dragon. Droppade i lite worcestershiresås och några stänk tabasco. De torra kryddorna förutom Herbamare och chiliflingorna tog jag rejält av. Du har väl läst om de hälsobringande kryddorna som jag lagt upp förut och vilken nytta dom gör i kroppen? Annars kan du läsa om dom HÄR. Sedan slängde jag i rejält med ekologiska wokgrönsaker. Kryddade lite extra med Herbamare. Och vips, 10 minuter senare så var middagen klar :D. Inte är det någon Nobelmiddag, men supernyttig och helt perfekt en stressad eller lat dag. Vill man, kan man även knäcka i 1-2 ekologiska kravmärkta ägg och röra om. Det är godare än det låter, jag lovar :)


Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att