Fortsätt till huvudinnehåll

Omelettwrap med köttfärsröra




Härligt med helg!
Och nu har vädret lugnat ner sig efter både storm och snöblandat regn. Huga!
Har inte blivit mycket till promenader den här veckan, men idag ska jag ut. Christer grejar med bastun här ute. Snickrar och målar...

Igår till middag gjorde jag en repris av omelett med köttfärsröra. Går att göra som wraps eller att enbart lägga på fyllning och glufsa i sig. Så förbaskat gott!!

Här kommer receptet en gång till på denna supergoda maträtt. Hacka, skiva, riv och strimla allt i förväg så går det kanonsnabbt att laga till.

Så mycket du kan av ekologiska varor. Giftet lämnar vi på affären... :)

Köttfärsröran: 4 pers
500 g köttfärs (vi hade älg)
150 g vitkål, strimlad
75 g purjolök, strimlad
2-3 morötter, grovrivna
2 tsk örtsalt, herbamare
nymalen svartpeppar
1 vitlökslyfta, finhackad
3 krm sambal oelek
1 tsk röd currypasta
1 tsk ingefära, färsk finriven
1 dl kokosmjölk


Omelettwraps: 2 pers
4 ägg
2 msk ajvar relish. Ta inte med alltför mycket av vätskan/oljan i den
½ tsk örtsalt, herbamare
Nymalen svartpeppar

Extra ingredienser till topping: 
tomat, skivad
salladsmix
salladskål, strimlad
paprika, skivad
2 msk hackad färsk basilika
parmesanost finriven

Gör så här:

  • Vispa ihop allt till omelettwrapsen och stek hälften av smeten (om du gör till 2 pers) i ghee eller smör blandat med kokosolja på svag-medelvärme.
  • Lyft på omeletten då och då så att smeten kan rinna in under. Låt omeletten stagnera riktigt. Passa så den inte bränns i botten  
  • Lägg över på en tallrik
  • Stek ytterligare en omelett och lägg den ovanpå den andra och håll varmt i ugn på ca 50 grader. 

  • Värm upp en gryta, gärna gjutjärn.
  • Stek färsen i ghee/smör och kokosolja på medelvärme
  • Tillsätt vitkål, purjo och låt steka på svag-medelvärme tills vitkålen mjuknat
  • Tillsätt morötterna
  • Krydda och blanda om väl
  • Häll i kokosmjölken och låt koka ihop

Ta fram omelettwrapsen och lägg på ett lager med sallad, tomater, paprika och köttfärsröra på varje omelett.
Riv över lite parmesanost och strö över basilika
Nu kan du vika ihop till wraps, eller äta som dom är. MUMS!!














Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och