Fortsätt till huvudinnehåll

Omelettwrap med köttfärsröra




Härligt med helg!
Och nu har vädret lugnat ner sig efter både storm och snöblandat regn. Huga!
Har inte blivit mycket till promenader den här veckan, men idag ska jag ut. Christer grejar med bastun här ute. Snickrar och målar...

Igår till middag gjorde jag en repris av omelett med köttfärsröra. Går att göra som wraps eller att enbart lägga på fyllning och glufsa i sig. Så förbaskat gott!!

Här kommer receptet en gång till på denna supergoda maträtt. Hacka, skiva, riv och strimla allt i förväg så går det kanonsnabbt att laga till.

Så mycket du kan av ekologiska varor. Giftet lämnar vi på affären... :)

Köttfärsröran: 4 pers
500 g köttfärs (vi hade älg)
150 g vitkål, strimlad
75 g purjolök, strimlad
2-3 morötter, grovrivna
2 tsk örtsalt, herbamare
nymalen svartpeppar
1 vitlökslyfta, finhackad
3 krm sambal oelek
1 tsk röd currypasta
1 tsk ingefära, färsk finriven
1 dl kokosmjölk


Omelettwraps: 2 pers
4 ägg
2 msk ajvar relish. Ta inte med alltför mycket av vätskan/oljan i den
½ tsk örtsalt, herbamare
Nymalen svartpeppar

Extra ingredienser till topping: 
tomat, skivad
salladsmix
salladskål, strimlad
paprika, skivad
2 msk hackad färsk basilika
parmesanost finriven

Gör så här:

  • Vispa ihop allt till omelettwrapsen och stek hälften av smeten (om du gör till 2 pers) i ghee eller smör blandat med kokosolja på svag-medelvärme.
  • Lyft på omeletten då och då så att smeten kan rinna in under. Låt omeletten stagnera riktigt. Passa så den inte bränns i botten  
  • Lägg över på en tallrik
  • Stek ytterligare en omelett och lägg den ovanpå den andra och håll varmt i ugn på ca 50 grader. 

  • Värm upp en gryta, gärna gjutjärn.
  • Stek färsen i ghee/smör och kokosolja på medelvärme
  • Tillsätt vitkål, purjo och låt steka på svag-medelvärme tills vitkålen mjuknat
  • Tillsätt morötterna
  • Krydda och blanda om väl
  • Häll i kokosmjölken och låt koka ihop

Ta fram omelettwrapsen och lägg på ett lager med sallad, tomater, paprika och köttfärsröra på varje omelett.
Riv över lite parmesanost och strö över basilika
Nu kan du vika ihop till wraps, eller äta som dom är. MUMS!!














Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …