Hej finingar!
Jag hoppas att ni njuter lika mycket av vädret som vad jag gör. Äntligen har sommarvärmen nått Jämtland.
Jag har flyttat ut till stugan och jobbar härifrån. Här råder total tystnad.... bara vågskvalp och fågelkvitter.
Tog mitt morgonkaffe på bryggan medan katterna rullade sig i solvärmen.
Igår fick jag sällskap av ett par fina vänner. De hade med sig sin 14 månader gamla dotter. En sån go liten gullunge. Jag blev helt bortkollrad :)
Vi åt tillsammans och jag fick bedyra att skriva på bloggen hur mycket dom tyckte om maten. Så - då gör jag väl det.. ;)
Jag har lagt upp den rätten här förut. Det är den härliga; halloumi, med ugnsrostade rödbetor, ruccolablandad sallad, avokado och citron- och timjansmör. Den här gången marinerade jag halloumiskivorna i färsk mynta ett dygn innan stekning.
Till efterrätt hade vi banan- och jordgubbsglass. Det otroligt enkla receptet hittar ni HÄR
Och vet ni vad jag gjorde idag.... Joo, jag hade ju lite a glassen kvar som jag hade i kylen.
Gjorde en fantastiskt god mellis. Den kan även fungera som en jättesmaskig efterrätt. Har man inte överbliven glass, så mixar man bara ihop banan och jordgubbar. Mängden banan styr sötman. Tillsätt gärna några stänk av pressad ekologisk citron, så blir det en friskare smak och färgen bibehålls. Vill man ha mindre sötma, så ta bara mixade jordgubbar. Ekologiska såklart. Finns frysta såna om du inte hittar färska.
2 dl kokosmjölk
2-2½ msk chiafrön
osötad färskpressad granatäppeljuice (Kung Markatta)
mixade jordgubbar och eventuellt banan med pressad citron
mynta
- Rör ner chiafröna i kokosmjölken och ställ kallt i några timmar. Rör om mellan varven
- Tillsätt granatäppeljuice till önskad smak och konsistens och rör ihop noga
- Toppa med mixade jordgubbar och banan
- Garnera med hela jordgubbar och myntablad.
Det här är supernyttigt även att servera till barn. Fullpackad med näring och vitaminer.
Tänk om man hade fått en sån här när man var liten.. :)
Kommentarer
Skicka en kommentar