Fortsätt till huvudinnehåll

Sommar, hälsa och frukostrecept

Igår var jag på en härlig och inspirerande föreläsning av Johanna Bjurström. En otroligt kunnig tjej med mycket kunskap och erfarenhet.
Du hittar information om henne HÄR samt på hennes hemsida HÄR. Det var roligt eftersom det var så många som hade mycket kunskap om hälsa och kost. Men som hon sa, så är det ofta tvärt om. Det passar både de som har erfarenhet, som de som har mindre kunskap men är nyfikna på information och kunskap. Har ni möjlighet att gå på en föreläsning eller en kurs hos henne, så gör det....

I morgon eftermiddag bär det av till Stockholm på en blixtvisit och är tillbaka på lördag natt.
På söndag far vi och katterna till stugan för lugnet och vågskvalpet. Där blir jag nog kvar ett bra tag, så jag ska ta med mig blommor, kryddväxter och massor med grejer. Den lilla pyttebilen (även kallad semlan) kommer väl att se ut som en liten puttrande djungel med en massa sommarprylar, med min näsa och ögon som det enda synliga.


Jag kommer att motionera, dricka mängder av vatten och äta grönsaker och bär/frukter. Jag är ju noga med vad jag stoppar i mig, men ska äta ännu mer råa grönsaker. Mycket bra via grönsakssmoothies tycker jag, samt att jag alltid ser till att tallriken är fullpackad med både bladgrönsaker och andra grönsaker. Helst i olika färger och naturligtvis ekologiska. Jag måste vara konsekvent nu för min hälsas skull. 

Något jag fick en "reminder" om igår på föreläsningen var hur viktigt det är att andas rätt. Att djupandas/andas med magen och med stängd mun. Att andas via näsan, alltid - även när vi motionerar, gör oss basiska och vi blir friskare.



Gjorde mig en härlig frukost i morse med:
Äggröra
2 ägg
örtsalt, svartpeppar
färskriven gurkmeja
1 msk hemgjord majonnäs
  • Allt vispas lätt ihop med en gaffel

kokosolja + en l klick osaltat smör
strimlad vitkål
strimlad purjolök
tomater
alfalfagroddar
chiafrön, mixade/krossade

  • Vitkålen steks i kokosolja och smör
  • Purjolök och tomater tillsätts
  • Äggröresmeten hälls över grönsakerna
  • Rör mellan varven tills allt stagnerat
  • Servera med alfalfa och chiafrön


Så nyttigt, enkelt och gott!!












Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och