Jag är ju mycket förtjust i ägg, både på tvären och längden, kokt, stekt och förlorat.
Idag blev jag lite extra lycklig när jag upptäckte att det är äggets dag.
Jag har ju förr valt ekologiska ägg, men övergått till sprätthönsägg. Jag köper mina på Willys. Sprätthöns får gå ute och sprätta och leta naturlig föda, medan ekologiskt uppfödda höns får fiskmjöl som är fulla med toxiner.
Här har ni en länk från Aftonbladet som ni kan titta på.
Gjorde mig naturligtvis en god men enkel omelett denna morgon
Omelettsmet
2 ägg
en skvätt vatten
örtsalt
nymalen svartpeppar
1 msk krossade chiafrön
Topping
skivad purjolök
cocktailtomater i kvartar
Vispa ihop smetenoch stek i ghee och kokosolja, alt smör och kokosolja
Värm upp ghee och kokosolja och häll i smeten
Fördela purjolöken och tomatkvartarna direkt över omeletten
Lyft omeletten under första tiden av stekningen så att smet kan rinna ner och under omeletten.
Låt omeletten stagnera på låg värme
Servera förslagsvis med makrill, sallad och klippta groddar från gul lök
Idag blev jag lite extra lycklig när jag upptäckte att det är äggets dag.
Jag har ju förr valt ekologiska ägg, men övergått till sprätthönsägg. Jag köper mina på Willys. Sprätthöns får gå ute och sprätta och leta naturlig föda, medan ekologiskt uppfödda höns får fiskmjöl som är fulla med toxiner.
Här har ni en länk från Aftonbladet som ni kan titta på.
Gjorde mig naturligtvis en god men enkel omelett denna morgon
Omelettsmet
2 ägg
en skvätt vatten
örtsalt
nymalen svartpeppar
1 msk krossade chiafrön
Topping
skivad purjolök
cocktailtomater i kvartar
Vispa ihop smetenoch stek i ghee och kokosolja, alt smör och kokosolja
Värm upp ghee och kokosolja och häll i smeten
Fördela purjolöken och tomatkvartarna direkt över omeletten
Lyft omeletten under första tiden av stekningen så att smet kan rinna ner och under omeletten.
Låt omeletten stagnera på låg värme
Servera förslagsvis med makrill, sallad och klippta groddar från gul lök
Kommentarer
Skicka en kommentar