Fortsätt till huvudinnehåll

Torskrygg med morotspuré & gremolata.

Hej finingar!

I somras åt vi det här goda. Har alldeles glömt att dela med mig av receptet. Helt ljuuuuvligt gott!!
Det här kommer jag att göra om någon av de närmsta helgerna.

Supersupergott och trots många moment så står maten på bordet inom en timme.

Helgmat när den är som bäst. Receptet på det här goda är hämtat från ICA.se

Vi valde att till detta även servera en ekologisk salladsmix.




Ingredienser

 4
handle

Morotspuré

  • 100 g smör
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 600 g morötter
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gremolataolja

  • 50 g spenat
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 dl kallpressad rapsolja

Ångad torsk

  • 1 1/2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 4 bitar torskrygg (à 140 g)

Tillbehör

  • 1 knippe salladslök
  1. Morotspuré: Bryn smöret och tillsätt vaniljpulvret.
  2. Skala och skiva morötterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet, tillsätt det brynta vaniljsmöret och mixa riktigt slätt med stavmixer. Mixa ner grädden för att få en len konsistens. Salta och peppra efter smak.

  3. Gremolataolja: Mixa spenat, persilja, vitlök, vinäger och honung i en matberedare till en slät massa.
  4. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle så att allt binds. Tillsätt ev 1 msk vatten (för 4 port) om den känns för tjock. Salta och peppra.

  5. Ångad torsk: Koka upp vatten med salt i en vid kastrull. Lägg ner torskryggfiléerna, koka upp i ca 20 sekunder, dra sedan av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter med lock på.

  6. Tillbehör: Skär salladslöken tunt och lägg i iskallt vatten. Låt stå till servering.
  7. Till servering: Bred ut ett lager morotspuré på stora tallrikar, lägg på några ruccolablad och en fiskbit.

  8. Ringla över gremolataoljan, strö över salladslöken och garnera gärna med ärtskott och en dillkvist. Servera genast.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…