Hej finingar!
I somras åt vi det här goda. Har alldeles glömt att dela med mig av receptet. Helt ljuuuuvligt gott!!
Det här kommer jag att göra om någon av de närmsta helgerna.
Supersupergott och trots många moment så står maten på bordet inom en timme.
Helgmat när den är som bäst. Receptet på det här goda är hämtat från ICA.se
Vi valde att till detta även servera en ekologisk salladsmix.
I somras åt vi det här goda. Har alldeles glömt att dela med mig av receptet. Helt ljuuuuvligt gott!!
Det här kommer jag att göra om någon av de närmsta helgerna.
Supersupergott och trots många moment så står maten på bordet inom en timme.
Helgmat när den är som bäst. Receptet på det här goda är hämtat från ICA.se
Vi valde att till detta även servera en ekologisk salladsmix.
Ingredienser
Morotspuré
- 100 g smör
- ca 1 krm vaniljpulver
- 600 g morötter
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
Gremolataolja
- 50 g spenat
- 1 kruka persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk vinäger
- 1 tsk honung
- 2 dl kallpressad rapsolja
Ångad torsk
- 1 1/2 l vatten
- 1 msk salt
- 4 bitar torskrygg (à 140 g)
Tillbehör
- 1 knippe salladslök
- Morotspuré: Bryn smöret och tillsätt vaniljpulvret.
- Skala och skiva morötterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet, tillsätt det brynta vaniljsmöret och mixa riktigt slätt med stavmixer. Mixa ner grädden för att få en len konsistens. Salta och peppra efter smak.
- Gremolataolja: Mixa spenat, persilja, vitlök, vinäger och honung i en matberedare till en slät massa.
- Tillsätt rapsolja i en tunn stråle så att allt binds. Tillsätt ev 1 msk vatten (för 4 port) om den känns för tjock. Salta och peppra.
- Ångad torsk: Koka upp vatten med salt i en vid kastrull. Lägg ner torskryggfiléerna, koka upp i ca 20 sekunder, dra sedan av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter med lock på.
- Tillbehör: Skär salladslöken tunt och lägg i iskallt vatten. Låt stå till servering.
- Till servering: Bred ut ett lager morotspuré på stora tallrikar, lägg på några ruccolablad och en fiskbit.
- Ringla över gremolataoljan, strö över salladslöken och garnera gärna med ärtskott och en dillkvist. Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar