Hej Finingar!
Har ni laddat upp för kanelbullens dag? Det har jag :) Med en väldans gott alternativ som smakar äppelkaka med kanel. Fungerar som mellanmål, frukost, när längtan efter något gott infinner sig, eller varför inte som dessert (men då får man inte vara för mätt :) )
Chiapudding à la kanelbullar 3 port
3 dl kokosmjölk utan tillsatser
2,5-3 msk chiafrön
0,5 pkt fryst tinad ekologisk mango,, eller 3 dl färsk ekologisk
1,5 tsk kanel
0,5 ekologiskt äpple med skal ex Royal Gala
- Blanda kokosmjölk och chiafrön i en större skål. Låt stå i minst 2 timmar. Rör om några gånger. mellan varven så att chiafröna inte klumpar ihop sig.
- Mixa mango till en slät kräm. Spara några till dekoration.
- Finhacka äpplet. Spara några tunna skivor till dekoration.
- Blanda mangokrämen, äppelhacket och kanel med chiapuddingen. Rör om noga.
- Lägg upp i fina glas.
- Garnera med hackad mango, tunna äppelskivor och pudra över kanel.
GOTTIGT!! 😋
Kommentarer
Skicka en kommentar