Nu börjar längtan till jul att infinna sig.
Har ännu inte ätit något julbord, men fuskar till mig lite sill eller lite skinka hemma till frukost eller lunch. Ekologisk skinka som inte är rimmad utan kokt är ju det nyttigaste valet.
Jag har ju även snöat in på grönkål som jag äter som chips måååånga kvällar i veckan.
Idag till frukost/brunch så åt jag grönkål (friterad/stekt på spisen i kokosolja) med ägghalvor och några skinkskivor. Lite senap tog jag också till. MUMS.
Grönkål ger massor av C-vitamin och är bra källor till Kalium, Kalcium och Järn, samt andra viktiga spårämnen. Ägg ger allt utom just C-vitamin, så det här är en perfekt kombo.
Vill önska er en härlig början på den här veckan.
Kärlek & Värme
Christina
Har ännu inte ätit något julbord, men fuskar till mig lite sill eller lite skinka hemma till frukost eller lunch. Ekologisk skinka som inte är rimmad utan kokt är ju det nyttigaste valet.
Jag har ju även snöat in på grönkål som jag äter som chips måååånga kvällar i veckan.
Idag till frukost/brunch så åt jag grönkål (friterad/stekt på spisen i kokosolja) med ägghalvor och några skinkskivor. Lite senap tog jag också till. MUMS.
- Ta ekologiska grönkålskvistar som du repar från själva den träiga kvisten.
- Värm upp ca 2 msk kokosolja (med smak) på medelvärme i en panna
- Lägg ner grönkålen med bladsidan neråt och låt ligga en stund.
- Vänd på dem och salta med herbamare örtsalt. Vänd på dem några gånger till. Du kan se hur de börjar att bli lite slakare och bli mer mörkgröna. Då är de klara. Tar ca 3 min
- Lägg upp på tallrik och häll kokosoljan över grönkålen.
Det blir både sprött och saftigt.
Mumsa i dig tillsammans med kokt skinka och mjukkokt ägg, alt stekt ägg.
Grönkål ger massor av C-vitamin och är bra källor till Kalium, Kalcium och Järn, samt andra viktiga spårämnen. Ägg ger allt utom just C-vitamin, så det här är en perfekt kombo.
Vill önska er en härlig början på den här veckan.
Kärlek & Värme
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar