Idag blev jag sugen på att göra en lite mindre krämig maträtt, men ändå ha den härliga kokossmaken. Då blev den där burken med kokosmjölk helt perfekt!
Maten blev dessutom klar i ett nafs och smakade jättegott.
Ekologiska grejer naturligtvis!
2 port
350-400 g kycklinginnerfiléer
1 dm purjolök, skivad
4 cocktailtomater, skurna i kvartar
1 tsk torkad oregano
kokosolja (på burk)
3 dl av den tunnare vätskan från kokosmjölk på burk
1-2 msk av själva den tjocka grädden
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
0,5 kycklingbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, pressad
hackad färsk basilika
- Bryn kycklingen runt om i kokosolja och krydda med örtsalt och peppar
- Tillsätt purjolök, tomater samt kokosvätska och kokosgrädden
- Smula ner buljongen och krydda med oreganon
- Pressa i vitlöken
- Låt allt puttra ihop ca 3 min tills purjolöken är mjuk och kycklingen helt klar (men inte torr)
- Strössla över basilikan
Nu drar jag till Stockholm, så jag vill önska er en riktigt trevlig helg.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar