Fortsätt till huvudinnehåll

Supergoda langos LCHF

Igår hade jag besök av en fantastisk vän. Vi satt och surrade till klockan var 2.30.  :)
Hahaa jaa vi var nog väldans pratnödiga. När man är uppe sådär sent så blir man ju lite sugen, ni vet....
På nåt som går fort, är supergott och passar att bjuda på. LANGOS!! Yey!!
Nu äter ju inte jag mjölmat då, så då blev det LCHF-style. Snuskigt gott kan jag tillägga. Och superenkelt.

På 20 min hade vi vårt gottiga på bordet och högg in.

Det här blir till 2 stora langos. Vill man kan man med fördel göra en enda stor och när de är klara, stansa ut små rundlar med hjälp av ex en pepparkaksform. Då är de ju perfekta att servera som förrätt eller som tilltugg. Ett glas champagne till...ja ni förstår :)



2 ägg
2 msk majonnäs (egengjord eller Hellmans)
2 dl riven smakrik ost. Jag hade Västerbotten
2 tsk pofiber. Den hittar du bland glutenfria produkter i affären
1 nypa cayennepeppar

Vispa ihop allt och häll ut till två "pannkakor" på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Grädda i 225°C i ca 8 min. Håll koll så de inte bränns.

Lägg upp på tallrik och lägg på önskad fyllning. Jag valde lätt uppvispad smetana, räkor, hackad röd lök, gräslök samt lite nymalen svartpeppar.
Creme fraiche och romcaviar är även det jättegott.

Hugg in och njut!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…