Fortsätt till huvudinnehåll

Ny superbra och miljövänlig stekpanna

Har ni haft en fridfull jul?
Det måste jag säga att jag har haft. För första gången har jag inte stressat ihjäl mig med en uppsjö av mat och julklappar. Jag skalade ner julbordet ordentligt. Planerade klappinköpen tidigt. Jag har vilat mycket. Vi har tagit långa härliga promenader, kaffe på säng och helt enkelt haft det ruskigt bra.

Nu ska jag ta tag i mina dagliga gröna smoothisar igen,för att få till mig massor av näring. Har slarvat med det under julen och det känner jag av. Nu blir det även ett uppsving för mer kokt, ångkokt och mjukt tillagad mat. 

Jag har även nu på morgonen testat min nya stekpanna som jag fått i julklapp. ÄR JAG NÅ GLA`? WIIIIII!!!! 😁

2 ägg uppvispas i 1 msk vatten, örtsalt och svartpeppar
strimlad spetskål, purjolök och paprika (ekologiska varor) som mjuksteks i smör och kokosolja
Häll över äggsmeten och låt stagnera på svag - medelvärme
Strö över krossade chiafrön


Den är såvitt jag förstår, helt utan gifter. Alla verktyg kan användas i den – inklusive metall. Nu kan jag äntligen slänga alla mina plastredskap. Som jag har längtat.... Jag har ju i största mån använt mig av träredskap. Men ibland blir det svårt utan en riktig stekspade som är vinklad. Så, nu blir jag mer miljösnäll mot natur, djur, mig själv och de mina. 
SCANPAN
Ceramic titanium
CTX


Lägger in en bild så ni kan se hur den ser ut.
Ha nu en trevlig fortsättning! 


Värme & Kärlek

Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …