Fortsätt till huvudinnehåll

Ny superbra och miljövänlig stekpanna

Har ni haft en fridfull jul?
Det måste jag säga att jag har haft. För första gången har jag inte stressat ihjäl mig med en uppsjö av mat och julklappar. Jag skalade ner julbordet ordentligt. Planerade klappinköpen tidigt. Jag har vilat mycket. Vi har tagit långa härliga promenader, kaffe på säng och helt enkelt haft det ruskigt bra.

Nu ska jag ta tag i mina dagliga gröna smoothisar igen,för att få till mig massor av näring. Har slarvat med det under julen och det känner jag av. Nu blir det även ett uppsving för mer kokt, ångkokt och mjukt tillagad mat. 

Jag har även nu på morgonen testat min nya stekpanna som jag fått i julklapp. ÄR JAG NÅ GLA`? WIIIIII!!!! 😁

2 ägg uppvispas i 1 msk vatten, örtsalt och svartpeppar
strimlad spetskål, purjolök och paprika (ekologiska varor) som mjuksteks i smör och kokosolja
Häll över äggsmeten och låt stagnera på svag - medelvärme
Strö över krossade chiafrön


Den är såvitt jag förstår, helt utan gifter. Alla verktyg kan användas i den – inklusive metall. Nu kan jag äntligen slänga alla mina plastredskap. Som jag har längtat.... Jag har ju i största mån använt mig av träredskap. Men ibland blir det svårt utan en riktig stekspade som är vinklad. Så, nu blir jag mer miljösnäll mot natur, djur, mig själv och de mina. 
SCANPAN
Ceramic titanium
CTX


Lägger in en bild så ni kan se hur den ser ut.
Ha nu en trevlig fortsättning! 


Värme & Kärlek

Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...