Fortsätt till huvudinnehåll

Ny superbra och miljövänlig stekpanna

Har ni haft en fridfull jul?
Det måste jag säga att jag har haft. För första gången har jag inte stressat ihjäl mig med en uppsjö av mat och julklappar. Jag skalade ner julbordet ordentligt. Planerade klappinköpen tidigt. Jag har vilat mycket. Vi har tagit långa härliga promenader, kaffe på säng och helt enkelt haft det ruskigt bra.

Nu ska jag ta tag i mina dagliga gröna smoothisar igen,för att få till mig massor av näring. Har slarvat med det under julen och det känner jag av. Nu blir det även ett uppsving för mer kokt, ångkokt och mjukt tillagad mat. 

Jag har även nu på morgonen testat min nya stekpanna som jag fått i julklapp. ÄR JAG NÅ GLA`? WIIIIII!!!! 😁

2 ägg uppvispas i 1 msk vatten, örtsalt och svartpeppar
strimlad spetskål, purjolök och paprika (ekologiska varor) som mjuksteks i smör och kokosolja
Häll över äggsmeten och låt stagnera på svag - medelvärme
Strö över krossade chiafrön


Den är såvitt jag förstår, helt utan gifter. Alla verktyg kan användas i den – inklusive metall. Nu kan jag äntligen slänga alla mina plastredskap. Som jag har längtat.... Jag har ju i största mån använt mig av träredskap. Men ibland blir det svårt utan en riktig stekspade som är vinklad. Så, nu blir jag mer miljösnäll mot natur, djur, mig själv och de mina. 
SCANPAN
Ceramic titanium
CTX


Lägger in en bild så ni kan se hur den ser ut.
Ha nu en trevlig fortsättning! 


Värme & Kärlek

Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...