Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodrink/Smoothie för hjärt- & kärlhälsa

Som jag skrev igår så har ju rödbetor och granatäppeljuice en mycket gynnsam effekt på blodkärlen.
Rödbetor är blodrenande och rensar slaggprodukter medan granatäppeljuice t.o.m kan få åderförkalkning/åderförfettning att gå tillbaka. Här hjälper det inte med enbart granatäppelkärnor, utan hela frukten ska användas för att den ska få effekt. 0,5 dl juice per dag räcker enligt studier ¹

Därför mina vänner, ska vi göra en hälsodrink som även innehåller den fantastiskt nyttiga grönkålen och bladgrönsaker. Grönsaker har näringen inuti växtcellerna så ju mer finfördelade grönsakerna blir, desto mer näring utvinns.

Genom att mixa istället för att juica gör att du även får i dig de nyttiga fibrerna. Dessa fibrer gör att blodsockret håll på jämn nivå.
Gröna smoothies är fantastiskt nyttiga och perfekta som mellanmål, lunch, vid detox eller till frukost för den som har svårt att få i sig något på morgonen.

1 port

50 g rödbeta, ekologisk
25 g italiensk salladsmix, ekologisk, (eller annan ekologisk salladsmix)
25 g färsk grönkål, ekologisk
0,5 dl granatäppeljuice (Kung Markattan har). Be din lokala affär att ta hem om den inte finns.
1 dl sommarbär, frysta ekologiska
3 dl vatten


  1. Skala och dela rödbeta i kvartar
  2. Mixa alla ingredienser riktigt väl
  3. Häll upp i glas, drick – och vet med dig att det här är bland det finaste du kan ge din kropp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.

Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…