Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligt goda plättar/pannkakor med kokos Keto/LCHF




Holy  moly något så gott! 

Nästan så att man tror att man syndar massor... Men icke! Det här är supernyttiga och helt underbart goda kokosplättar eller kokospannkakor, söta och goda i smaken.

Väljer du att utesluta kokosmjölken så blir de mer som amerikanska pannkakor och då lite mer "brödiga" och perfekta att ha med sig exempelvis på picnic då man lätt kan hålla dem i handen, eller använda dem som bröd med gott pålägg mellan.

Splashar du i lite kokosmjölk, då från tetra, så blir de mer som vanliga tunna pannkakor i pannan. Smeten ska då vara lika lös som en vanlig pannkakssmet.
Låt inte smeten stå för länge innan du steker, för då sväller kokosmjölet för mycket. Skulle det hända att smeten blir för tjock så häll i lite kokosmjölk.

De här är snabblagade och även perfekt barnvänliga. Ja, man skulle kunna äta sig fördärvad på dem.
Servera dem med ekologiska hallon/svarta vinbär och kanske en smörklick. Barnen kan ju ringla på lite ekologisk äkta lönnsirap eller yaconsirap om de ska ha något som ändå är ett nyttigt alternativ till socker. Annars fungerar de helt utmärk utan något sött eftersom de är naturligt söta i sig.
Perfekta även som efterrätt med glass om man äter det.

Ta fram grejerna, värm en stekpanna och sätt igång.... Inom några minuter har du ren njutning på din tallrik.
Jag använder en såsslev att ta upp smeten med. En slev per pannkaka vilket jag tycker ger lagom stora pannkakor som då blir lätta att vända.


2 port

1 pkt Arla eko färskost
4 ägg
2 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm kanel
eventuellt kokosmjölk i rosa tetraförpackning (ca 0,5 dl. Smeten ska bli som smeten till vanliga tunna pannkakor)
Eko smör och kokosolja till stekning


  1. Blanda ägg och färskost till en slät blandning. 
  2. Vispa eller mixa ner övriga ingredienser till en slät smet.
  3. Stek genast i en medelvarm stekpanna i en blandning av smör och kokosolja.
  4. Vänd på plättarna/pannkakorna när undersidan blivit gyllenbrun. 




Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…