Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligt goda plättar/pannkakor med kokos Keto/LCHF




Holy  moly något så gott! 

Nästan så att man tror att man syndar massor... Men icke! Det här är supernyttiga och helt underbart goda kokosplättar eller kokospannkakor, söta och goda i smaken.

Väljer du att utesluta kokosmjölken så blir de mer som amerikanska pannkakor och då lite mer "brödiga" och perfekta att ha med sig exempelvis på picnic då man lätt kan hålla dem i handen, eller använda dem som bröd med gott pålägg mellan.

Splashar du i lite kokosmjölk, då från tetra, så blir de mer som vanliga tunna pannkakor i pannan. Smeten ska då vara lika lös som en vanlig pannkakssmet.
Låt inte smeten stå för länge innan du steker, för då sväller kokosmjölet för mycket. Skulle det hända att smeten blir för tjock så häll i lite kokosmjölk.

De här är snabblagade och även perfekt barnvänliga. Ja, man skulle kunna äta sig fördärvad på dem.
Servera dem med ekologiska hallon/svarta vinbär och kanske en smörklick. Barnen kan ju ringla på lite ekologisk äkta lönnsirap eller yaconsirap om de ska ha något som ändå är ett nyttigt alternativ till socker. Annars fungerar de helt utmärk utan något sött eftersom de är naturligt söta i sig.
Perfekta även som efterrätt med glass om man äter det.

Ta fram grejerna, värm en stekpanna och sätt igång.... Inom några minuter har du ren njutning på din tallrik.
Jag använder en såsslev att ta upp smeten med. En slev per pannkaka vilket jag tycker ger lagom stora pannkakor som då blir lätta att vända.


2 port

1 pkt Arla eko färskost
4 ägg
2 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm kanel
eventuellt kokosmjölk i rosa tetraförpackning (ca 0,5 dl. Smeten ska bli som smeten till vanliga tunna pannkakor)
Eko smör och kokosolja till stekning


  1. Blanda ägg och färskost till en slät blandning. 
  2. Vispa eller mixa ner övriga ingredienser till en slät smet.
  3. Stek genast i en medelvarm stekpanna i en blandning av smör och kokosolja.
  4. Vänd på plättarna/pannkakorna när undersidan blivit gyllenbrun. 




Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att