Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligt goda plättar/pannkakor med kokos Keto/LCHF




Holy  moly något så gott! 

Nästan så att man tror att man syndar massor... Men icke! Det här är supernyttiga och helt underbart goda kokosplättar eller kokospannkakor, söta och goda i smaken.

Väljer du att utesluta kokosmjölken så blir de mer som amerikanska pannkakor och då lite mer "brödiga" och perfekta att ha med sig exempelvis på picnic då man lätt kan hålla dem i handen, eller använda dem som bröd med gott pålägg mellan.

Splashar du i lite kokosmjölk, då från tetra, så blir de mer som vanliga tunna pannkakor i pannan. Smeten ska då vara lika lös som en vanlig pannkakssmet.
Låt inte smeten stå för länge innan du steker, för då sväller kokosmjölet för mycket. Skulle det hända att smeten blir för tjock så häll i lite kokosmjölk.

De här är snabblagade och även perfekt barnvänliga. Ja, man skulle kunna äta sig fördärvad på dem.
Servera dem med ekologiska hallon/svarta vinbär och kanske en smörklick. Barnen kan ju ringla på lite ekologisk äkta lönnsirap eller yaconsirap om de ska ha något som ändå är ett nyttigt alternativ till socker. Annars fungerar de helt utmärk utan något sött eftersom de är naturligt söta i sig.
Perfekta även som efterrätt med glass om man äter det.

Ta fram grejerna, värm en stekpanna och sätt igång.... Inom några minuter har du ren njutning på din tallrik.
Jag använder en såsslev att ta upp smeten med. En slev per pannkaka vilket jag tycker ger lagom stora pannkakor som då blir lätta att vända.


2 port

1 pkt Arla eko färskost
4 ägg
2 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm kanel
eventuellt kokosmjölk i rosa tetraförpackning (ca 0,5 dl. Smeten ska bli som smeten till vanliga tunna pannkakor)
Eko smör och kokosolja till stekning


  1. Blanda ägg och färskost till en slät blandning. 
  2. Vispa eller mixa ner övriga ingredienser till en slät smet.
  3. Stek genast i en medelvarm stekpanna i en blandning av smör och kokosolja.
  4. Vänd på plättarna/pannkakorna när undersidan blivit gyllenbrun. 




Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...