Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligt goda plättar/pannkakor med kokos Keto/LCHF




Holy  moly något så gott! 

Nästan så att man tror att man syndar massor... Men icke! Det här är supernyttiga och helt underbart goda kokosplättar eller kokospannkakor, söta och goda i smaken.

Väljer du att utesluta kokosmjölken så blir de mer som amerikanska pannkakor och då lite mer "brödiga" och perfekta att ha med sig exempelvis på picnic då man lätt kan hålla dem i handen, eller använda dem som bröd med gott pålägg mellan.

Splashar du i lite kokosmjölk, då från tetra, så blir de mer som vanliga tunna pannkakor i pannan. Smeten ska då vara lika lös som en vanlig pannkakssmet.
Låt inte smeten stå för länge innan du steker, för då sväller kokosmjölet för mycket. Skulle det hända att smeten blir för tjock så häll i lite kokosmjölk.

De här är snabblagade och även perfekt barnvänliga. Ja, man skulle kunna äta sig fördärvad på dem.
Servera dem med ekologiska hallon/svarta vinbär och kanske en smörklick. Barnen kan ju ringla på lite ekologisk äkta lönnsirap eller yaconsirap om de ska ha något som ändå är ett nyttigt alternativ till socker. Annars fungerar de helt utmärk utan något sött eftersom de är naturligt söta i sig.
Perfekta även som efterrätt med glass om man äter det.

Ta fram grejerna, värm en stekpanna och sätt igång.... Inom några minuter har du ren njutning på din tallrik.
Jag använder en såsslev att ta upp smeten med. En slev per pannkaka vilket jag tycker ger lagom stora pannkakor som då blir lätta att vända.


2 port

1 pkt Arla eko färskost
4 ägg
2 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm kanel
eventuellt kokosmjölk i rosa tetraförpackning (ca 0,5 dl. Smeten ska bli som smeten till vanliga tunna pannkakor)
Eko smör och kokosolja till stekning


  1. Blanda ägg och färskost till en slät blandning. 
  2. Vispa eller mixa ner övriga ingredienser till en slät smet.
  3. Stek genast i en medelvarm stekpanna i en blandning av smör och kokosolja.
  4. Vänd på plättarna/pannkakorna när undersidan blivit gyllenbrun. 




Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …