Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod mediumhet kokoskyckling med röd curry

Igår så gjorde jag en sån grymt god gryta med kyckling. Måste ju givetvis dela med mig av receptet till er. Den här kycklinggrytan är krämig och lite het, men inte så att man håller på att trilla av stolen. Men kanske inget som man serverar till barn om de inte är vana vid lite starkare kryddor.
Supersnabb att göra är den också. Som ni vet så är jag ett stort fan av snabblagade nyttiga rätter. Ibland långkok om jag har tid till det, men inget jag gör på en vardag efter jobb precis... nääh då ska det gå snabbt att få fram maten på bordet. Hälsomat kan ju komma i så många olika former. Och gott ska de va´!! 😋 Den här anrättningen hoppas jag verkligen att du provar. MUMS!



Kokoskyckling med röd curry 🌶

Beräkna ca 4 innerfiléer per port
8-10 st kycklinginnerfiléer
1 burk Coop Asien wok mix (häll bort vätskan)
1 vitlöksklyfta
Örtsalt, herbamare
Paprikapulver (ekologisk)
1 tetra kokosmjölk. Garants rekommenderas
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk röd currypasta
Tamarisoja (det är en glutenfri soja)
Kokosolja med smak (ekologisk på burk)
0,5 msk hackad färsk koriander
0,5 msk hackad färsk basilika


  1. Stek kycklingfiléerna i kokosolja på medelvärme tills den fått en vacker gyllene yta. Krydda dem under tiden du steker med örtsalt och paprikapulver.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka den sedan. Tillsätt vitlökshacket till kycklingen och låt fräsa ytterligare någon minut. 
  3. Häll ner wokgrönsakerna och fräs dem i en minut under omrörning. 
  4. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, currypasta och smaka av med tamarisoja samt eventuellt lite mer örtsalt. 
  5. Blanda ner örthacket.
  6. Låt grytan koka ihop till krämig konsistens.

Servera förslagsvis med shiratakinudlar som du sköljt ordentligt och gärna torkat av med handduk eller hushållspapper. Är de avtorkade så "slörpar" de åt sig vätskan och smaken från den goda grytan bättre. Fräscha bladgrönsaker i olika färger och smaker är gott till.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…