Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod mediumhet kokoskyckling med röd curry

Igår så gjorde jag en sån grymt god gryta med kyckling. Måste ju givetvis dela med mig av receptet till er. Den här kycklinggrytan är krämig och lite het, men inte så att man håller på att trilla av stolen. Men kanske inget som man serverar till barn om de inte är vana vid lite starkare kryddor.
Supersnabb att göra är den också. Som ni vet så är jag ett stort fan av snabblagade nyttiga rätter. Ibland långkok om jag har tid till det, men inget jag gör på en vardag efter jobb precis... nääh då ska det gå snabbt att få fram maten på bordet. Hälsomat kan ju komma i så många olika former. Och gott ska de va´!! 😋 Den här anrättningen hoppas jag verkligen att du provar. MUMS!



Kokoskyckling med röd curry 🌶

Beräkna ca 4 innerfiléer per port
8-10 st kycklinginnerfiléer
1 burk Coop Asien wok mix (häll bort vätskan)
1 vitlöksklyfta
Örtsalt, herbamare
Paprikapulver (ekologisk)
1 tetra kokosmjölk. Garants rekommenderas
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk röd currypasta
Tamarisoja (det är en glutenfri soja)
Kokosolja med smak (ekologisk på burk)
0,5 msk hackad färsk koriander
0,5 msk hackad färsk basilika


  1. Stek kycklingfiléerna i kokosolja på medelvärme tills den fått en vacker gyllene yta. Krydda dem under tiden du steker med örtsalt och paprikapulver.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka den sedan. Tillsätt vitlökshacket till kycklingen och låt fräsa ytterligare någon minut. 
  3. Häll ner wokgrönsakerna och fräs dem i en minut under omrörning. 
  4. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, currypasta och smaka av med tamarisoja samt eventuellt lite mer örtsalt. 
  5. Blanda ner örthacket.
  6. Låt grytan koka ihop till krämig konsistens.

Servera förslagsvis med shiratakinudlar som du sköljt ordentligt och gärna torkat av med handduk eller hushållspapper. Är de avtorkade så "slörpar" de åt sig vätskan och smaken från den goda grytan bättre. Fräscha bladgrönsaker i olika färger och smaker är gott till.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...