Fortsätt till huvudinnehåll

Örtkryddad hel laxsida med magiskt god cashewbroccoli


Snart är det pååååsk!!
Ledighet för många och god mat står ofta som en hög prioritering. Jag har en massa god påskmat som du hittar under fliken "PÅSK". Där har du t.ex. den godaste lammsteken du kan tänka dig och annat smått och gott.

Den här laxen lagade jag för några veckor sedan och himmel så god den var. Den kommer helt klart att stå på påskmenyn. När jag frågade min särbo om han ville ha mer av broccolimoset så sa han - jaa f-n, det där var ju supergott ju.... Det är ett högt betyg det vetni ;)
Det enda du behöver tänka på är att cashewyoghurten måste göras minst en dag innan. Den blir bara godare ju längre den står i kylen och gottar till sig. Så gör den gärna redan nu, då har du även något gott och nyttigt till müslin och/eller bär framöver.
Receptet på yoghurten hittar du HÄR. Den är verkligen superenkel att göra. Köp hem probiotika i kapslar och mixa nötterna. Det är liksom nästan allt som ska göras.....

Köp inte odlad lax som innehåller en massa gifter, utan välj Pinklax (eller KRAV om du får tag på det) som är vildfångad och jättefin. Finns i frysdisken. Be din affär att ta hem. Den är INTE utrotningshotad och är MSC-märkt.

Nu till den fantastiska lättlagade laxen med cashewbroccoli:








2-3 port
Hel laxsida filé Pinklax ca 500 g

Örtolja:
1 tsk oraffinerat havssalt, gros sel séche´ de Guarande för kvarn (stora korn)
1 tsk pressad citron, ekologisk
1½ msk örtmix, fryst ekologisk. Freshona har en fin sådan mix.
1 tsk extra virgine ekologisk olivolja
½ tsk chiliflakes

  • Mortla örter och chiliflakes med saltet. 
  • Tillsätt pressad citron och olivolja och bred över fisken

Broccolimos:
400 g fryst broccoli, ångkokas 5-10 min
1 dl caschewyoghurt
Riven muskot
10 blad basilika, hackad
Herbamare örtsalt
1 msk olivolja

  • Mixa broccolin inte helt slät och blanda ner örtsalt, muskot, yoghurt, basilika och olivolja

Till topping:
Ca 8 cocktailtomater
  1. Smörj en form med olivolja
  2. Lägg ner fisken och bred på örtoljan
  3. Klicka broccolimoset runt fisken
  4. Dela tomaterna i kvartar och lägg dem ovanpå moset
  5. Stek i ugn 175 grader ca 20-25 min.


Med detta recept vill jag önska er alla en riktigt härlig påsk och jag hoppas att solen får skina på er, att ni får njuta av både god mat och lite ledighet.

Värme & Kärlek
Christina







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…