Fortsätt till huvudinnehåll

Våfflor Glutenfria LCHF






Hejsan!
Ja i morgon är det våffeldagen, vårfrudagen och sommartiden tar över.
Här kommer ett fantastiskt gott recept på våfflor som blir supergoda att ha till kaffet, eller barnkalaset. Naturligt glutenfria då de innehåller kokosmjöl istället för annat mjöl. Kokosmjölet ger en ljuvlig smak och lite naturlig sötma till våfflorna.
Jag serverar dem tillsammans med banan- och jordgubbsglass som är superenkel att göra, äkta ekologisk lönnsirap, du kan ta fibersirap och smaksätta med lönnsirapsessens om du hellre vill det eller välja fibersirap gold eller fibersirap med honung, samt ekologisk kakao som jag pudrar över. Sååå grymt gott! Äkta lönnsirap motverkar insulinresistens så det är absolut inget jag är orolig över att använda. Fibersirap är toppen då den innehåller prebiotika och är perfekt för dig som äter LCHF.

6-8 våfflor
150 g ekologisk färskost. Jag använder Arla eller Garant
4 ägg från frigående utehöns
1 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa kanel - valfritt
½ dl kokosmjölk i rosa tetra. Jag använder Garants eller Santa Maria
25 g smält smör + smör till gräddning
½ dl iskallt vatten









TIPS! Fixa först bananerna som du ska ha till glassen så att de hinner frysas riktigt.
  1. Vispa ihop färskosten med ägg och smält smör. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet. 
  2. Ställ våffeljärnet på medelvärme
  3. Smörj laggen med lite smör inför varje gräddning. Var aktsam så att våfflorna inte bränns. 
  4. Ät och njut med alla goda tillbehör (se tips här ovan) och förslagsvis en kopp svart kaffe.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Julskinkan kokas i plastförpackningen

Jag talade ju sist om hur gott det är att koka sin egen ekologiska julskinka.  Nu har jag läst något som fick mig att tänka till lite extra. Visste ni att de färdigkokta julskinkorna kokas i den plastförpackningen som den ligger i? Det säger sig ju självt egentligen när jag tänker efter, eftersom även buljongen bildas färdigt i påsen, Men vad innehåller den plasten?  Det jag vet är att fett drar ur plastens innehåll och den hamnar då i buljongen och skinkan. Det känns liksom ännu värre när plasten hettas upp/kokas. Det här verkar ju vara ytterligare ett anledning till att koka sin egen skinka. Kanske helst att få tag på en färsk ekologisk skinka som inte legat i plast över huvud taget.  Tar man färsk eller eko/KRAV-skinka så slipper man dessutom nitritet som tillsätts som konservering samt för att köttet ska få en tilltalande rosa färg, så löljgt egentligen. Naturligt kött är grått - sådetså. Nitrosaminer (nitrit omvandlas till nitrosaminer i magen) kan även g...