Fortsätt till huvudinnehåll

Våfflor Glutenfria LCHF






Hejsan!
Ja i morgon är det våffeldagen, vårfrudagen och sommartiden tar över.
Här kommer ett fantastiskt gott recept på våfflor som blir supergoda att ha till kaffet, eller barnkalaset. Naturligt glutenfria då de innehåller kokosmjöl istället för annat mjöl. Kokosmjölet ger en ljuvlig smak och lite naturlig sötma till våfflorna.
Jag serverar dem tillsammans med banan- och jordgubbsglass som är superenkel att göra, äkta ekologisk lönnsirap, du kan ta fibersirap och smaksätta med lönnsirapsessens om du hellre vill det eller välja fibersirap gold eller fibersirap med honung, samt ekologisk kakao som jag pudrar över. Sååå grymt gott! Äkta lönnsirap motverkar insulinresistens så det är absolut inget jag är orolig över att använda. Fibersirap är toppen då den innehåller prebiotika och är perfekt för dig som äter LCHF.

6-8 våfflor
150 g ekologisk färskost. Jag använder Arla eller Garant
4 ägg från frigående utehöns
1 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa kanel - valfritt
½ dl kokosmjölk i rosa tetra. Jag använder Garants eller Santa Maria
25 g smält smör + smör till gräddning
½ dl iskallt vatten









TIPS! Fixa först bananerna som du ska ha till glassen så att de hinner frysas riktigt.
  1. Vispa ihop färskosten med ägg och smält smör. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet. 
  2. Ställ våffeljärnet på medelvärme
  3. Smörj laggen med lite smör inför varje gräddning. Var aktsam så att våfflorna inte bränns. 
  4. Ät och njut med alla goda tillbehör (se tips här ovan) och förslagsvis en kopp svart kaffe.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...