Hejsan!
Ja i morgon är det våffeldagen, vårfrudagen och sommartiden tar över.
Här kommer ett fantastiskt gott recept på våfflor som blir supergoda att ha till kaffet, eller barnkalaset. Naturligt glutenfria då de innehåller kokosmjöl istället för annat mjöl. Kokosmjölet ger en ljuvlig smak och lite naturlig sötma till våfflorna.
Jag serverar dem tillsammans med banan- och jordgubbsglass som är superenkel att göra, äkta ekologisk lönnsirap, du kan ta fibersirap och smaksätta med lönnsirapsessens om du hellre vill det eller välja fibersirap gold eller fibersirap med honung, samt ekologisk kakao som jag pudrar över. Sååå grymt gott! Äkta lönnsirap motverkar insulinresistens så det är absolut inget jag är orolig över att använda. Fibersirap är toppen då den innehåller prebiotika och är perfekt för dig som äter LCHF.
6-8 våfflor
150 g ekologisk färskost. Jag använder Arla eller Garant
4 ägg från frigående utehöns
1 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa kanel - valfritt
½ dl kokosmjölk i rosa tetra. Jag använder Garants eller Santa Maria
25 g smält smör + smör till gräddning
½ dl iskallt vatten
TIPS! Fixa först bananerna som du ska ha till glassen så att de hinner frysas riktigt.
- Vispa ihop färskosten med ägg och smält smör. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet.
- Ställ våffeljärnet på medelvärme
- Smörj laggen med lite smör inför varje gräddning. Var aktsam så att våfflorna inte bränns.
- Ät och njut med alla goda tillbehör (se tips här ovan) och förslagsvis en kopp svart kaffe.
Kommentarer
Skicka en kommentar