Fortsätt till huvudinnehåll

Våfflor Glutenfria LCHF











Hejsan!
Ja i morgon är det våffeldagen, vårfrudagen och sommartiden tar över.
Här kommer ett fantastiskt gott recept på våfflor som blir supergoda att ha till kaffet, eller barnkalaset. Naturligt glutenfria då de innehåller kokosmjöl istället för annat mjöl. Kokosmjölet ger en ljuvlig smak och lite naturlig sötma till våfflorna.
Jag serverar dem tillsammans med banan- och jordgubbsglass som är superenkel att göra, äkta ekologisk lönnsirap (du kan ta fibersirap och smaksätta med lönnsirapsessens om du hellre vill det) samt ekologisk kakao som jag pudrar över. Sååå grymt gott! Äkta lönnsirap motverkar insulinresistens så det är absolut inget jag är orolig över att använda.

6-8 våfflor
150 g ekologisk färskost. Jag använder Arla eller Garant
4 ägg från frigående utehöns
1 krm vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa kanel - valfritt
½ dl kokosmjölk i rosa tetra. Jag använder Garants eller Santa Maria
25 g smält smör + smör till gräddning
½ dl iskallt vatten









TIPS! Fixa först bananerna som du ska ha till glassen så att de hinner frysas riktigt.


  1. Vispa ihop färskosten med ägg och smält smör. Blanda sedan ner resten av ingredienserna till en jämn smet. 
  2. Ställ våffeljärnet på medelvärme
  3. Smörj laggen med lite smör inför varje gräddning. Var aktsam så att våfflorna inte bränns. 
  4. Ät och njut med alla goda tillbehör (se tips här ovan) och förslagsvis en kopp svart kaffe.

Vad gillar ni sommartid?
Jag har lite svårt att förstå vitsen med att ställa om klockor. Undrar om någon mår riktigt bra på det då kroppens naturliga biologiska klocka blir rubbad och man har ju t.o.m upptäckt att dödligheten ökar vid omställningen - allra helst hos de äldre. Märker ni av sommartiden? Vad har ni för tankar? Negativt - eller positivt?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…