Alltså, jag är ju smått gaaaalen i omeletter. Det finns ju så mycket man kan göra och fylla dem med. Nyttigt som bare den är det också. Fräscht t.ex med frukt och härliga örter. Sommar och sol på en tallrik!
Jag köper nitritfritt bacon och det är inte lika salt som det andra konstgjorda med röksmaker och färgämnen (som de säger är konserveringsmedel....konstigt att det funkar lika bra utan, hmmm).
Jag gillar att steka lite vitkål så den blir lite knäckig i smaken och tomaterna blir fyllda med vitaminer. Osten blir smält och blir sådär gooey. Aaaaah!
Att servera den med härlig frukt såsom melon och färska örter gör den riktigt somrig.
Ibland gör jag min omelett med bara ägg och en liiiten skvätt vatten, men ibland pytsar jag även i en eller ett par teskedar kokosmjölk. Den blir då lite krämigare och känns mer mättande.
1 port
Omelett:
2 ägg
1 tsk vatten
1 tsk kokosmjölk (inte nödvändigt, men gott)
herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Fyllning:
1 stjälk selleri i bitar
2 cocktailtomater i kvartar
½ pkt nitritfritt bacon i bitar
1 dl vitkål i strimlor (valfritt)
1 msk finriven ost ex svecia, herrgård eller pramesan
örtsalt
avokadoolja till stekning
Till servering:
1/4 cantaloupemelon (den innehåller inte så mycket kolhydrater och är söt och god)
färska örter ex basilika och timjan
Njut av en somrig omelett och kanske som jag... med en kopp nybryggt hett kaffe.
Omelett:
2 ägg
1 tsk vatten
1 tsk kokosmjölk (inte nödvändigt, men gott)
herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Fyllning:
1 stjälk selleri i bitar
2 cocktailtomater i kvartar
½ pkt nitritfritt bacon i bitar
1 dl vitkål i strimlor (valfritt)
1 msk finriven ost ex svecia, herrgård eller pramesan
örtsalt
avokadoolja till stekning
Till servering:
1/4 cantaloupemelon (den innehåller inte så mycket kolhydrater och är söt och god)
färska örter ex basilika och timjan
- Förbered grönsakerna och baconet
- Värm upp avokadoolja i en stekpanna (inte teflon)
- Stek bacon, vitkål om du väljer att ta med det, tomater och selleri på medelvärme tills baconet och vitkålen fått fin färg. Strö över lite örtsalt under stekningen.
- Vispa upp ingredienserna till omeletten och häll smeten över grönsakerna. Vicka pannan och lyft omeletten mellan varven så att smeten kan rinna in under omeletten. Sänk eventuellt värmen.
- Riv över osten när omeletten börjar stagnera. Dra bort stekpannan från spisen och låt osten smälta.
- Tippa försiktigt över omeletten på en tallrik så den rullar ihop sig.
- Servera med melon och färska örter
Njut av en somrig omelett och kanske som jag... med en kopp nybryggt hett kaffe.
Kommentarer
Skicka en kommentar