Denna helg var helt magisk. Det var bara solen som inte ville infinna sig. Jag började med att slå upp mina blå till kaffe serverad på sängen och en vas med ängsblommor. Finns det nåt vackrare?
Sedan kom svärmor med man på besök och C slet som ett litet djur i köket. Han lagade mat (älgskavsgryta, kokade kaffe, diskade och före allt detta hade han dammsugit och torkat golven. Jag var mest som en stolsprydnad den dagen *fniss.
Min dotter befinner sig dock över 60 mil från mig i den stora hufvudstaden, men hon skrev så vackert till mig på facebook.
"Detta är min mamma. Hon är en superhjälte för hon kan bryta sig genom naturlagar för att finnas där, älska och stötta.
Hon är kvinnan med det största hjärtat jag någonsin mött och tacksamheten över att just hon är min mamma går inte att beskriva.
Mamma, jag kommer aldrig någonsin kunna återgälda allt du gjort för mig. För du har inte bara fött mig, du har gett mig livet och lärt mig leva. Allt jag kan säga är Tack och att jag älskar dig. Ska försöka leva med kärlek i mitt hjärta för att hedra dig och allt du är".
Hon är kvinnan med det största hjärtat jag någonsin mött och tacksamheten över att just hon är min mamma går inte att beskriva.
Mamma, jag kommer aldrig någonsin kunna återgälda allt du gjort för mig. För du har inte bara fött mig, du har gett mig livet och lärt mig leva. Allt jag kan säga är Tack och att jag älskar dig. Ska försöka leva med kärlek i mitt hjärta för att hedra dig och allt du är".
Ni förstår väl att jag blev helt tagen.
Underbara dotter!
RECEPT ÄLGSKAVSGRYTA
750 g älgytterlår, fryst och bara en aning tinad, eller fryst färdig skav som finns att köpa.
Kantareller,valfri mängd
1 stor eller 2 små gula lökar, hackade (valfritt)
3 dl grädde och eventuellt en skvätt syrad grädde
1,5 msk kalvfond
1,5 msk viltfond
1 tsk tomatpuré
1-2 tsk svartvinbärsgelé
Örtsalt eller oraffinerat (grått) havssalt
Nymalen svartpeppar
4 krossade enbär
syltlök (se till att den är utan glukossirap)
Smör till stekning
Frysta lingon till servering (valfritt)
Värme & KärlekKantareller,valfri mängd
1 stor eller 2 små gula lökar, hackade (valfritt)
3 dl grädde och eventuellt en skvätt syrad grädde
1,5 msk kalvfond
1,5 msk viltfond
1 tsk tomatpuré
1-2 tsk svartvinbärsgelé
Örtsalt eller oraffinerat (grått) havssalt
Nymalen svartpeppar
4 krossade enbär
syltlök (se till att den är utan glukossirap)
Smör till stekning
Frysta lingon till servering (valfritt)
- Skär köttet i tunna skivor. Stek i omgångar tillsammans med lök, svamp, salt och peppar. Använd gärna en gjutjärnsgryta.
- Lägg tillbaka allt i grytan och tillsätt grädde, enbär, fonder, tomatpuré samt gelé.
- Låt puttra ihop under lock någon minut. Behöver grädden bli krämigare så utesluter du locket.
- Tillsätt syltlök.
- Smaka av.
- Strö över frysta lingon vid serveringen.
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar