Fortsätt till huvudinnehåll

Härlig Paleo-frukost med krämig äggröra och bacon. Tips på nitritfritt!




Vad sägs om en galet god lyxig frukost i riktigt nyttig Paleo-anda? Passar ju perfekt när man är ledig en helg. Jag lagade i och för sig den här till mig själv tidigt en morgon (kl 5.30) innan jag skulle på jobbet och tog med den. Jag åt den vid 11-tiden så det blev som en brunch. Beräkna ca 20 minuter till den.

Jag köper numera aldrig bacon med nitrit eller andra E-nummer. Jag vill ha nyttig hälsosam mat som smakar fantastiskt. Det enda som skiljer är att baconet inte blir så rosafärgat. Det ser ut som det ska göra och som det såg ut förr i tiden innan matindustrin blev helt galen i att tillsätta en massa giftiga grejer i det vi stoppar i oss.
Nej, Ge mig det naturliga!

Det finns även skinka - både rökt och kokt utan E-nummer numera. Kolla in "Brödernas" skinka i plånboksförpackningar. En del Coop-affärer har den. Den är dyrare, men jag betalar hellre för hälsan.



Jag gjorde en god äggröra med gräslök, stekt bacon, stekt sparris och en härlig ekologisk mix-sallad som finns färdiga i påsar att köpa.
Vill du ha ett annat supergott recept på äggröra som är LCHF så har du ett HÄR. Den har jag fått så mycket beröm för när jag har haft vänner som sovit över och jag ska servera en härlig frulle.

———————————————————

2 ägg från frigående utehöns (ej ekologiska)
1 dl kokosmjölk, rosa tetra
0,5 dl klippt gräslök
1 tsk kokosolja (inte silverpaketet, utan olja som finns på burk - kallpressad gjord på färska nötter)
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Mix-sallad, valfri mängd
1 pkt bacon (Tulip från frigående grisar, ekologisk utan E-nr)
Sparris, valfri mängd

Gör såhär:

  1. Knäck äggen och vispa upp dem tillsammans med kokosmjölken, gräslöken och kryddor.
  2. Lägg upp sallad på en tallrik
  3. Skölj sparrisen och knäck bort den nedersta hårda biten på dem
  4. Klipp baconet i bitar och stek dem i kokosolja. Sista 2 minuterna lägger du även ner sparrisen och låter den få fin färg runt om. Den ska ha kvar sin spänst. 
  5. Ta upp bacon och sparris men låt fettet som bildats vara kvar i pannan. 
  6. Häll äggsmeten i pannan och rör hela tiden tills den börjar tjockna. Ta genast av den från spisplattan och fortsätt röra tills den är krämig. 

Servera helst genast. Eller ta med på jobbet och fresta kollegorna 😉😋

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...