Fortsätt till huvudinnehåll

Härlig Paleo-frukost med krämig äggröra och bacon. Tips på nitritfritt!




Vad sägs om en galet god lyxig frukost i riktigt nyttig Paleo-anda? Passar ju perfekt när man är ledig en helg. Jag lagade i och för sig den här till mig själv tidigt en morgon (kl 5.30) innan jag skulle på jobbet och tog med den. Jag åt den vid 11-tiden så det blev som en brunch. Beräkna ca 20 minuter till den.

Jag köper numera aldrig bacon med nitrit eller andra E-nummer. Jag vill ha nyttig hälsosam mat som smakar fantastiskt. Det enda som skiljer är att baconet inte blir så rosafärgat. Det ser ut som det ska göra och som det såg ut förr i tiden innan matindustrin blev helt galen i att tillsätta en massa giftiga grejer i det vi stoppar i oss.
Nej, Ge mig det naturliga!

Det finns även skinka - både rökt och kokt utan E-nummer numera. Kolla in "Brödernas" skinka i plånboksförpackningar. En del Coop-affärer har den. Den är dyrare, men jag betalar hellre för hälsan.



Jag gjorde en god äggröra med gräslök, stekt bacon, stekt sparris och en härlig ekologisk mix-sallad som finns färdiga i påsar att köpa.
Vill du ha ett annat supergott recept på äggröra som är LCHF så har du ett HÄR. Den har jag fått så mycket beröm för när jag har haft vänner som sovit över och jag ska servera en härlig frulle.

———————————————————

2 ägg från frigående utehöns (ej ekologiska)
1 dl kokosmjölk, rosa tetra
0,5 dl klippt gräslök
1 tsk kokosolja (inte silverpaketet, utan olja som finns på burk - kallpressad gjord på färska nötter)
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Mix-sallad, valfri mängd
1 pkt bacon (Tulip från frigående grisar, ekologisk utan E-nr)
Sparris, valfri mängd

Gör såhär:

  1. Knäck äggen och vispa upp dem tillsammans med kokosmjölken, gräslöken och kryddor.
  2. Lägg upp sallad på en tallrik
  3. Skölj sparrisen och knäck bort den nedersta hårda biten på dem
  4. Klipp baconet i bitar och stek dem i kokosolja. Sista 2 minuterna lägger du även ner sparrisen och låter den få fin färg runt om. Den ska ha kvar sin spänst. 
  5. Ta upp bacon och sparris men låt fettet som bildats vara kvar i pannan. 
  6. Häll äggsmeten i pannan och rör hela tiden tills den börjar tjockna. Ta genast av den från spisplattan och fortsätt röra tills den är krämig. 

Servera helst genast. Eller ta med på jobbet och fresta kollegorna 😉😋

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att