Hej finingar!
Jag äter ju inte ris. För det första så höjer det blodsockret men innehåller även arsenik. (Ja det finns sorter som är bättre, men jag undviker ändå)
Det jag brukar göra, som jag t.o.m tycker är godare och ett sundare val, är blomkålsris.
Enkelt och supersnabbt att fixa.
KLART!
Det blev ett snabbt inlägg idag. Men hoppas ändå att det var till nytta. Snart helg hörrni! Funderar på en härlig nyttig pizza då.... Eller så hittar vi på nåt annat smaskigt. Vi får se :)
Värme & Kärlek
Christina
Jag äter ju inte ris. För det första så höjer det blodsockret men innehåller även arsenik. (Ja det finns sorter som är bättre, men jag undviker ändå)
Det jag brukar göra, som jag t.o.m tycker är godare och ett sundare val, är blomkålsris.
Enkelt och supersnabbt att fixa.
Inte något smickrande foto tyvärr. Men det smakar desto härligare! :)
Blomkålsris
- Riv färsk ekologisk blomkål på rivjärn. Jag brukar ta de grövre hålen på rivjärnet. Tips! Ta en djup skål att riva i, för det sprätter lite :)
- Koka upp vatten med grönsaksbuljong
- Häll i riset och koka ett par minuter
- Häll av vattnet genom en trådsil
- Blanda runt lite smör eller ghee
- Krydda lite extra med herbamare örtsalt. Det är ett oraffinerat salt med ekologiska örter.
KLART!
Det blev ett snabbt inlägg idag. Men hoppas ändå att det var till nytta. Snart helg hörrni! Funderar på en härlig nyttig pizza då.... Eller så hittar vi på nåt annat smaskigt. Vi får se :)
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar