Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar

Hejsan alla fina! 
Har tänkt länge nu att jag ska skriva ett blogginlägg om huden, men ännu så länge så har tiden inte riktigt varit på min sida. Så tills vidare får ni hålla er tillgodo med hälsosam kost. Det om något gör huden och insidan kroppen lycklig. 

Här är ett recept på en riktigt läcker, fräsch och fantastiskt god rätt.
Shiratakinudlar innehåller inga kolhydrater. Rätten innehåller däremot honung, som finns i sweet chilin. 

Jag tycker att detta är ett mycket bättre val än den köpta som innehåller både ditten och datten. Den är supersuper-enkel att göra själv och blir fantastiskt god.

Jag tillsätter lite fiberhusk som gör att den blir sådär lite gelé-rinnande såsom den köpta är. Det gör även att den blandar sig väl med maten och inte bara lägger sig i botten på tallriken. Fiberhusk i sig är ju också väldigt nyttigt. Finns i hyllan bland glutenfritt i affären. 

Shiratakinudlar ligger i små genomskinliga påsar med vätska. Se till att skölja dem noga. Då blir dom helt neutrala i smaken och supergoda.

Tyvärr är det svårt att få tag på rökt lax som är vildfångad. Men hittar du det, så är det det bästa du kan välja. 

Observera att det enbart är ekologiska ingredienser så långt det går. Innehåller mer näring och är giftfritt. Vår hälsa är viktig!



Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar 2 pers

Varmrökt lax valfri mängd, men det ska inte överta rätten
Skalade räkor, valfri mängd
1 påse shiratakinudlar
1 stor zucchini 
1 avokado
½ kruka koriander
1 stor citron eller 2 små, zest av dessa (finrivet skal. Se till att ej få med det vita som är precis under skalet)
1 msk citronsaft
½ lime, saften från
2 msk citronolivolja
3 msk sweet chili. Enkel, jättegod hemgjord hittar du HÄR
1 dl grovriven parmesanost
Salt 
Svartpeppar, grovmalen
1-1½ msk fisksås
Hyvlad parmesan

Skölj nudlarna riktigt ordentligt. torka dem noga, endera på hushållspapper eller i torr panna, så suger de åt sig de andra smakerna bättre.
Hyvla zucchinin med osthyvel. Ta inte med kärnhuset
Blanda i nudlar, lax och räkor. Spara några räkor till garnering
Hacka koriandern och blanda i den
Rör ihop citronsaft, zest, citronolivolja och sweet chili och häll detta över salladen
Skär avokadon i fina skivor och blanda försiktigt ner den
Blanda i parmesanosten
Smaksätt med salt, svartpeppar, lime och fisksås
Garnera med hyvlad parmesan, räkor, koriander och en skiva lime

Ställ fram extra av svartpeppar, lime, sweet chili och fisksås för individuell extra smaksättning

Ha nu en fantastisk härlig morgon och dag!
Värme & kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att