Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar

Hejsan alla fina! 
Har tänkt länge nu att jag ska skriva ett blogginlägg om huden, men ännu så länge så har tiden inte riktigt varit på min sida. Så tills vidare får ni hålla er tillgodo med hälsosam kost. Det om något gör huden och insidan kroppen lycklig. 

Här är ett recept på en riktigt läcker, fräsch och fantastiskt god rätt.
Shiratakinudlar innehåller inga kolhydrater. Rätten innehåller däremot honung, som finns i sweet chilin. 

Jag tycker att detta är ett mycket bättre val än den köpta som innehåller både ditten och datten. Den är supersuper-enkel att göra själv och blir fantastiskt god.

Jag tillsätter lite fiberhusk som gör att den blir sådär lite gelé-rinnande såsom den köpta är. Det gör även att den blandar sig väl med maten och inte bara lägger sig i botten på tallriken. Fiberhusk i sig är ju också väldigt nyttigt. Finns i hyllan bland glutenfritt i affären. 

Shiratakinudlar ligger i små genomskinliga påsar med vätska. Se till att skölja dem noga. Då blir dom helt neutrala i smaken och supergoda.

Tyvärr är det svårt att få tag på rökt lax som är vildfångad. Men hittar du det, så är det det bästa du kan välja. 

Observera att det enbart är ekologiska ingredienser så långt det går. Innehåller mer näring och är giftfritt. Vår hälsa är viktig!



Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar 2 pers

Varmrökt lax valfri mängd, men det ska inte överta rätten
Skalade räkor, valfri mängd
1 påse shiratakinudlar
1 stor zucchini 
1 avokado
½ kruka koriander
1 stor citron eller 2 små, zest av dessa (finrivet skal. Se till att ej få med det vita som är precis under skalet)
1 msk citronsaft
½ lime, saften från
2 msk citronolivolja
3 msk sweet chili. Enkel, jättegod hemgjord hittar du HÄR
1 dl grovriven parmesanost
Salt 
Svartpeppar, grovmalen
1-1½ msk fisksås
Hyvlad parmesan

Skölj nudlarna riktigt ordentligt. torka dem noga, endera på hushållspapper eller i torr panna, så suger de åt sig de andra smakerna bättre.
Hyvla zucchinin med osthyvel. Ta inte med kärnhuset
Blanda i nudlar, lax och räkor. Spara några räkor till garnering
Hacka koriandern och blanda i den
Rör ihop citronsaft, zest, citronolivolja och sweet chili och häll detta över salladen
Skär avokadon i fina skivor och blanda försiktigt ner den
Blanda i parmesanosten
Smaksätt med salt, svartpeppar, lime och fisksås
Garnera med hyvlad parmesan, räkor, koriander och en skiva lime

Ställ fram extra av svartpeppar, lime, sweet chili och fisksås för individuell extra smaksättning

Ha nu en fantastisk härlig morgon och dag!
Värme & kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...