Hejsan alla fina!
Har tänkt länge nu att jag ska skriva ett blogginlägg om huden, men ännu så länge så har tiden inte riktigt varit på min sida. Så tills vidare får ni hålla er tillgodo med hälsosam kost. Det om något gör huden och insidan kroppen lycklig.
Här är ett recept på en riktigt läcker, fräsch och fantastiskt god rätt.
Shiratakinudlar innehåller inga kolhydrater. Rätten innehåller däremot honung, som finns i sweet chilin.
Jag tycker att detta är ett mycket bättre val än den köpta som innehåller både ditten och datten. Den är supersuper-enkel att göra själv och blir fantastiskt god.
Jag tillsätter lite fiberhusk som gör att den blir sådär lite gelé-rinnande såsom den köpta är. Det gör även att den blandar sig väl med maten och inte bara lägger sig i botten på tallriken. Fiberhusk i sig är ju också väldigt nyttigt. Finns i hyllan bland glutenfritt i affären.
Shiratakinudlar ligger i små genomskinliga påsar med vätska. Se till att skölja dem noga. Då blir dom helt neutrala i smaken och supergoda.
Tyvärr är det svårt att få tag på rökt lax som är vildfångad. Men hittar du det, så är det det bästa du kan välja.
Observera att det enbart är ekologiska ingredienser så långt det går. Innehåller mer näring och är giftfritt. Vår hälsa är viktig!
Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar 2 pers
Varmrökt lax valfri mängd, men det ska inte överta rätten
Skalade räkor, valfri mängd
1 påse shiratakinudlar
1 stor zucchini
1 avokado
½ kruka koriander
1 stor citron eller 2 små, zest av dessa (finrivet skal. Se till att ej få med det vita som är precis under skalet)
1 msk citronsaft
½ lime, saften från
2 msk citronolivolja
3 msk sweet chili. Enkel, jättegod hemgjord hittar du HÄR
1 dl grovriven parmesanost
Salt
Svartpeppar, grovmalen
1-1½ msk fisksås
Hyvlad parmesan
Skölj nudlarna riktigt ordentligt. torka dem noga, endera på hushållspapper eller i torr panna, så suger de åt sig de andra smakerna bättre.
Hyvla zucchinin med osthyvel. Ta inte med kärnhuset
Blanda i nudlar, lax och räkor. Spara några räkor till garnering
Hacka koriandern och blanda i den
Rör ihop citronsaft, zest, citronolivolja och sweet chili och häll detta över salladen
Skär avokadon i fina skivor och blanda försiktigt ner den
Blanda i parmesanosten
Smaksätt med salt, svartpeppar, lime och fisksås
Garnera med hyvlad parmesan, räkor, koriander och en skiva lime
Ställ fram extra av svartpeppar, lime, sweet chili och fisksås för individuell extra smaksättning
Ha nu en fantastisk härlig morgon och dag!
Värme & kärlek
Christina
Har tänkt länge nu att jag ska skriva ett blogginlägg om huden, men ännu så länge så har tiden inte riktigt varit på min sida. Så tills vidare får ni hålla er tillgodo med hälsosam kost. Det om något gör huden och insidan kroppen lycklig.
Här är ett recept på en riktigt läcker, fräsch och fantastiskt god rätt.
Shiratakinudlar innehåller inga kolhydrater. Rätten innehåller däremot honung, som finns i sweet chilin.
Jag tycker att detta är ett mycket bättre val än den köpta som innehåller både ditten och datten. Den är supersuper-enkel att göra själv och blir fantastiskt god.
Jag tillsätter lite fiberhusk som gör att den blir sådär lite gelé-rinnande såsom den köpta är. Det gör även att den blandar sig väl med maten och inte bara lägger sig i botten på tallriken. Fiberhusk i sig är ju också väldigt nyttigt. Finns i hyllan bland glutenfritt i affären.
Shiratakinudlar ligger i små genomskinliga påsar med vätska. Se till att skölja dem noga. Då blir dom helt neutrala i smaken och supergoda.
Tyvärr är det svårt att få tag på rökt lax som är vildfångad. Men hittar du det, så är det det bästa du kan välja.
Observera att det enbart är ekologiska ingredienser så långt det går. Innehåller mer näring och är giftfritt. Vår hälsa är viktig!
Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar 2 pers
Varmrökt lax valfri mängd, men det ska inte överta rätten
Skalade räkor, valfri mängd
1 påse shiratakinudlar
1 stor zucchini
1 avokado
½ kruka koriander
1 stor citron eller 2 små, zest av dessa (finrivet skal. Se till att ej få med det vita som är precis under skalet)
1 msk citronsaft
½ lime, saften från
2 msk citronolivolja
3 msk sweet chili. Enkel, jättegod hemgjord hittar du HÄR
1 dl grovriven parmesanost
Salt
Svartpeppar, grovmalen
1-1½ msk fisksås
Hyvlad parmesan
Skölj nudlarna riktigt ordentligt. torka dem noga, endera på hushållspapper eller i torr panna, så suger de åt sig de andra smakerna bättre.
Hyvla zucchinin med osthyvel. Ta inte med kärnhuset
Blanda i nudlar, lax och räkor. Spara några räkor till garnering
Hacka koriandern och blanda i den
Rör ihop citronsaft, zest, citronolivolja och sweet chili och häll detta över salladen
Skär avokadon i fina skivor och blanda försiktigt ner den
Blanda i parmesanosten
Smaksätt med salt, svartpeppar, lime och fisksås
Garnera med hyvlad parmesan, räkor, koriander och en skiva lime
Ställ fram extra av svartpeppar, lime, sweet chili och fisksås för individuell extra smaksättning
Ha nu en fantastisk härlig morgon och dag!
Värme & kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar