Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar

Hejsan alla fina! 
Har tänkt länge nu att jag ska skriva ett blogginlägg om huden, men ännu så länge så har tiden inte riktigt varit på min sida. Så tills vidare får ni hålla er tillgodo med hälsosam kost. Det om något gör huden och insidan kroppen lycklig. 

Här är ett recept på en riktigt läcker, fräsch och fantastiskt god rätt.
Shiratakinudlar innehåller inga kolhydrater. Rätten innehåller däremot honung, som finns i sweet chilin. 

Jag tycker att detta är ett mycket bättre val än den köpta som innehåller både ditten och datten. Den är supersuper-enkel att göra själv och blir fantastiskt god.

Jag tillsätter lite fiberhusk som gör att den blir sådär lite gelé-rinnande såsom den köpta är. Det gör även att den blandar sig väl med maten och inte bara lägger sig i botten på tallriken. Fiberhusk i sig är ju också väldigt nyttigt. Finns i hyllan bland glutenfritt i affären. 

Shiratakinudlar ligger i små genomskinliga påsar med vätska. Se till att skölja dem noga. Då blir dom helt neutrala i smaken och supergoda.

Tyvärr är det svårt att få tag på rökt lax som är vildfångad. Men hittar du det, så är det det bästa du kan välja. 

Observera att det enbart är ekologiska ingredienser så långt det går. Innehåller mer näring och är giftfritt. Vår hälsa är viktig!



Asiatisk laxsallad med shiratakinudlar 2 pers

Varmrökt lax valfri mängd, men det ska inte överta rätten
Skalade räkor, valfri mängd
1 påse shiratakinudlar
1 stor zucchini 
1 avokado
½ kruka koriander
1 stor citron eller 2 små, zest av dessa (finrivet skal. Se till att ej få med det vita som är precis under skalet)
1 msk citronsaft
½ lime, saften från
2 msk citronolivolja
3 msk sweet chili. Enkel, jättegod hemgjord hittar du HÄR
1 dl grovriven parmesanost
Salt 
Svartpeppar, grovmalen
1-1½ msk fisksås
Hyvlad parmesan

Skölj nudlarna riktigt ordentligt. torka dem noga, endera på hushållspapper eller i torr panna, så suger de åt sig de andra smakerna bättre.
Hyvla zucchinin med osthyvel. Ta inte med kärnhuset
Blanda i nudlar, lax och räkor. Spara några räkor till garnering
Hacka koriandern och blanda i den
Rör ihop citronsaft, zest, citronolivolja och sweet chili och häll detta över salladen
Skär avokadon i fina skivor och blanda försiktigt ner den
Blanda i parmesanosten
Smaksätt med salt, svartpeppar, lime och fisksås
Garnera med hyvlad parmesan, räkor, koriander och en skiva lime

Ställ fram extra av svartpeppar, lime, sweet chili och fisksås för individuell extra smaksättning

Ha nu en fantastisk härlig morgon och dag!
Värme & kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...