Trevlig fortsättning på helgen till er!
Sitter dagarna i ända med näsan mot en laptop-skärm. Åååh så knasig jag är i nacken nu... Yrseln är riktigt otrevlig p.g.a att något förmodligen lagt sig fel och klämmer någon nerv. Värst är det när jag ska lägga mig eller resa mig från sängen och vaknar varje gång jag vänder på mig av att hela rummet snurrar. MÅSTE skaffa mig en riktig stationär dator när jag jobbar hemifrån. Laptopen får bli enbart en resedator.
Slutgnällt!! ;)
Gjorde i alla fall en riktigt god kycklingrätt igår med karamelliserade tomater, avokado, broccoli och alfalfagroddar. Till denna anrättning hade jag gjort egen sweet chili. Den kan du skippa om du kör LCHF och undviker sötma. Dock tar man inte mycket, så jag för min del blir inte påverkad av det. Jag använder honung som är naturligt. Raffinerat socker undviker jag som pesten.
Vi börjar med den tycker jag...Näääh inte pesten då, utan sweet chilin......;)
Naturligtvis så kör vi med ekologiskt så långt som det är möjligt. Tänk även på kryddorna.
SWEET CHILI/ SWEET & SOUR
2 röda chili
2 gröna chili
3-4 vitlöksklyftor
175 g fin honung
2 msk vitvinsvinäger
2 krm fiberhusk
Ta ur kärnhuset ur chilin och finhacka den
Finhacka vitlöken
Värm honungen försiktigt tillsammans med vitlöken och chilin
Dra av från plattan och tillsätt vinägern
Låt svalna
Blanda i fiberhusk
Rör lite då och då så att inte fiberhusken klumpar sig.
Häll upp sweet chilin i en väl rengjord burk med tättslutande lock. Den håller sig länge i kylskåpet p.g.a vinägern..
UGNSSTEKT VITLÖKSKYCKLING
Färsk hel kyckling
3-4 vitlöksklyftor
Herbamare örtsalt
Paprikapulver
Krydda kycklingen ordentligt runt om - Pressa över vitlöken. Krydda även inuti kycklingen
Skär en skåra i varje lår (Kycklingen blir klar snabbare då, annars tar låren så lång tid på sig att bli färdiga)
Sätt in i 225° varm ugn i ca 80 min.
TILLBEHÖR
Cocktailtomater, fasta och fina
Broccoli
osaltat smör (det saltade innehåller raffinerade salter), eller ghee av ekologiskt smör
Herbamare örtsalt
Svartpeppar
Avokado
Alfalfagroddar
Dela tomaterna på hälften
Värm upp en stekpanna med smör/ghee och lägg i broccoli och tomater
Krydda med örtsalt och svartpeppar
Flippa sedan tomaterna så att den kryddade snittytan ligger nedåt i pannan
Stek tills broccolin får lite färg och tomaternas snittyta blivit gyllene
Servera kycklingen med broccolin, tomaterna, skivad avokado, alfalfagroddar och skeda över lite sweet chili över avokadon. Lite god sky från kycklingen är inte heller helt fel.
När skinnet blir sådär knaprigt och gott kryddat så är den underbar...
MUMS!!!!!
TIPS! Vill du äta vegetarisk någon dag så uteslut bara kycklingen
Sitter dagarna i ända med näsan mot en laptop-skärm. Åååh så knasig jag är i nacken nu... Yrseln är riktigt otrevlig p.g.a att något förmodligen lagt sig fel och klämmer någon nerv. Värst är det när jag ska lägga mig eller resa mig från sängen och vaknar varje gång jag vänder på mig av att hela rummet snurrar. MÅSTE skaffa mig en riktig stationär dator när jag jobbar hemifrån. Laptopen får bli enbart en resedator.
Slutgnällt!! ;)
Gjorde i alla fall en riktigt god kycklingrätt igår med karamelliserade tomater, avokado, broccoli och alfalfagroddar. Till denna anrättning hade jag gjort egen sweet chili. Den kan du skippa om du kör LCHF och undviker sötma. Dock tar man inte mycket, så jag för min del blir inte påverkad av det. Jag använder honung som är naturligt. Raffinerat socker undviker jag som pesten.
Vi börjar med den tycker jag...Näääh inte pesten då, utan sweet chilin......;)
Naturligtvis så kör vi med ekologiskt så långt som det är möjligt. Tänk även på kryddorna.
SWEET CHILI/ SWEET & SOUR
2 röda chili
2 gröna chili
3-4 vitlöksklyftor
175 g fin honung
2 msk vitvinsvinäger
2 krm fiberhusk
Ta ur kärnhuset ur chilin och finhacka den
Finhacka vitlöken
Värm honungen försiktigt tillsammans med vitlöken och chilin
Dra av från plattan och tillsätt vinägern
Låt svalna
Blanda i fiberhusk
Rör lite då och då så att inte fiberhusken klumpar sig.
Häll upp sweet chilin i en väl rengjord burk med tättslutande lock. Den håller sig länge i kylskåpet p.g.a vinägern..
UGNSSTEKT VITLÖKSKYCKLING
Färsk hel kyckling
3-4 vitlöksklyftor
Herbamare örtsalt
Paprikapulver
Krydda kycklingen ordentligt runt om - Pressa över vitlöken. Krydda även inuti kycklingen
Skär en skåra i varje lår (Kycklingen blir klar snabbare då, annars tar låren så lång tid på sig att bli färdiga)
Sätt in i 225° varm ugn i ca 80 min.
TILLBEHÖR
Cocktailtomater, fasta och fina
Broccoli
osaltat smör (det saltade innehåller raffinerade salter), eller ghee av ekologiskt smör
Herbamare örtsalt
Svartpeppar
Avokado
Alfalfagroddar
Dela tomaterna på hälften
Värm upp en stekpanna med smör/ghee och lägg i broccoli och tomater
Krydda med örtsalt och svartpeppar
Flippa sedan tomaterna så att den kryddade snittytan ligger nedåt i pannan
Stek tills broccolin får lite färg och tomaternas snittyta blivit gyllene
Servera kycklingen med broccolin, tomaterna, skivad avokado, alfalfagroddar och skeda över lite sweet chili över avokadon. Lite god sky från kycklingen är inte heller helt fel.
När skinnet blir sådär knaprigt och gott kryddat så är den underbar...
MUMS!!!!!
TIPS! Vill du äta vegetarisk någon dag så uteslut bara kycklingen
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar