Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett, lätt och gott

Krax krax!
Känner mig som något katten släpat in. Har jobbat stenhårt med att bära kartonger och packa upp och in i skåp med flyttgrejer åt min systerson som har flyttat till ett underbart hus på landet. 

Fruktträden slåss på tomten och gamla lador i mängder. Tomater och gurkor i växthuset. Ja idyll!!
Var ju lite förkyld innan, men mådde inte dåligt. Men nu tog jag nog i för mycket tror jag. 10 timmars flyttdagar var nog inte vad min förkylningskropp ville ha... Äh, man blir ju frisk nån gång. Ska inte klaga för mycket. 

Smittade ner min dotter också. Tur hon hann jobba klart sina 2 dagar som stylist, med make-up och hår för photo shoot till modeföretaget Nidodileda som var i Stockholm och Gamla stan. Stolt mamma!! Yes! :)

Jag skämde bort oss med en lyxomelett såhär på morgonkvisten. Omeletter går ju att variera i all oändlighet. 


Omelett 

4 sprättägg
1 msk vatten
Örtsalt (herbamare)
Svartpeppar
Smör (osaltad)

1 pkt bacon (skippa om du inte äter fläskkött)
6 champinjoner
½ dl hackad purjolök
1/4 gul paprika
Tomat i skivor
Buffalomozzarella (innehåller i jämförelse med komjölk mer mineraler, mindre kolesterol och mer proteiner)
Parmesanost
Basilika (färsk)

Chiafrön (mortlade)

  • Vispa upp omelettsmeten med kryddorna
  • Klipp bacon i bitar. 
  • Skär svampen i skivor

Stek bacon och svamp i lite smör tills det fått fin färg och baconet är lite knaprigt
  • Lägg i grovhackad paprika och låt steka med en kort stund
  • Häll i omelettsmeten

Rör om så att allt blandas. 
  • Strössla över hackad purjo och skivad mozarella. 
Låt den sedan få ligga och komma till ro. Lyft på omeletten på kanterna så att smet kan rinna in under
  • Riv lite parmesanost över härligheten
  • Lägg på tomatskivor och låt dom få bli varma
  • Hacka och strö över färsk basilika


Tills sist häller du över 1-2 msk mortlade chiafrön (inte med på bild)

GOTT!!!!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...