Fortsätt till huvudinnehåll

Biff taco med wasabimajonnäs och asiatisk salladskål

Hej alla fina!
Här sitter jag i stugan och ute är det becksvart. Frosten har nu börjat lägga sig på gräsmattan. Det är bara jag och 'kattekissarna' här ute.

På morgonen när jag tittar ut så ser jag dimman över sjön och sedan hur solen kryper fram och gör alla träd gyllengula. Tar min kaffekopp och går ut på bryggan och njuter av morgonen innan jag blir frusen och går in och gör upp en brasa. Allt är så tyst här..... 

Tänk hur det kan bli. Jag som är så mörkrädd, älskar att vara här. Det måste vara himmelriket på jorden tror jag. Eller åtminstone ett av dem. 

Fick besök av mannen i mitt liv i kväll, han som äger stugan :), hans son och min svärmor
Det skulle läggas på tak på bastun.

Sedan skulle dom åka hem då det är jobbdag i morgon. Själv kan jag ju jobba varifrån som helst. Lyxigt! 

Ville bjuda på något riktigt gott till middag och bestämde mig för ett Gordon Ramsay-recept som jag gjorde om lite för att passa mitt sätt att äta hälsosamt.
Alla kockar verkar älska bröd, socker och att steka i olivolja, hmm.


Jag gjorde en biff taco med wasabimajonnäs och salladskål med asiatisk touch. 
Blev det gott? Ja nåt så in i...baljan!!
Jag köpte endivesallad som jag använde som tacobröd




Jag hade en bit ryggbiff av älg samt rester av pepparstek som jag använde. Det går att använda vilket biffkött (svenskt, helst naturbetes) som helst. 

Köttmängd bestämmer du själv beroende på hur många som ska äta.


3-4 port


Marinad:

2 msk misopasta (Jag hade svårigheter att hitta det och köpte då misosoppa som innehöll misopasta)
2 msk risvinäger (Eller pressad citron)
1 msk honung (obehandlad)
2 msk virgine olivolja
salt och peppar
Vispa ihop 

Krydda köttet och stek o kokosolja och osaltat smör alt ghee
Låt gärna köttet ha en rosa kärna
Lägg köttet i marinaden. Jag hade tid på mig, så jag lät köttet vila och skar sedan upp det i skivor innan jag marinerade det



Salladskål med asiatisk touch:

Dela en salladskål i fyra delar. Strimla 2 av dessa delar
Krydda med chiliflingor
2 msk risvinäger alt pressad citron
Några droppar sesamolja. Den ger mycket smak så var försiktig med smaksättningen. 


Wasabimajonnäs:

6 msk majonnäs
wasabipasta ca 1 nagelstor klick/2 msk majonnäs – så 3 klickar wasabipasta

Wasabipasta innehåller citronsyra. Vill du så kan du använda riven pepparrot i stället. 

Pressa ur vätskan ur salladskålen

Lägg en klick av wasabimajonnäsen på ett salladsblad. Lägg på kött och salladskål. Hugg in!!

Vi var och hämtade vatten från en kallkälla. Tänk att vatten kan vara så gott!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...