Hej alla fina!
Här sitter jag i stugan och ute är det becksvart. Frosten har nu börjat lägga sig på gräsmattan. Det är bara jag och 'kattekissarna' här ute.
På morgonen när jag tittar ut så ser jag dimman över sjön och sedan hur solen kryper fram och gör alla träd gyllengula. Tar min kaffekopp och går ut på bryggan och njuter av morgonen innan jag blir frusen och går in och gör upp en brasa. Allt är så tyst här.....
Tänk hur det kan bli. Jag som är så mörkrädd, älskar att vara här. Det måste vara himmelriket på jorden tror jag. Eller åtminstone ett av dem.
Fick besök av mannen i mitt liv i kväll, han som äger stugan :), hans son och min svärmor
Det skulle läggas på tak på bastun.
Sedan skulle dom åka hem då det är jobbdag i morgon. Själv kan jag ju jobba varifrån som helst. Lyxigt!
Ville bjuda på något riktigt gott till middag och bestämde mig för ett Gordon Ramsay-recept som jag gjorde om lite för att passa mitt sätt att äta hälsosamt.
Alla kockar verkar älska bröd, socker och att steka i olivolja, hmm.
Jag gjorde en biff taco med wasabimajonnäs och salladskål med asiatisk touch.
Blev det gott? Ja nåt så in i...baljan!!
Jag köpte endivesallad som jag använde som tacobröd
Jag hade en bit ryggbiff av älg samt rester av pepparstek som jag använde. Det går att använda vilket biffkött (svenskt, helst naturbetes) som helst.
Köttmängd bestämmer du själv beroende på hur många som ska äta.
3-4 port
2 msk risvinäger (Eller pressad citron)
1 msk honung (obehandlad)
2 msk virgine olivolja
salt och peppar
Vispa ihop
Krydda köttet och stek o kokosolja och osaltat smör alt ghee
Låt gärna köttet ha en rosa kärna
Lägg köttet i marinaden. Jag hade tid på mig, så jag lät köttet vila och skar sedan upp det i skivor innan jag marinerade det
Dela en salladskål i fyra delar. Strimla 2 av dessa delar
Krydda med chiliflingor
2 msk risvinäger alt pressad citron
Några droppar sesamolja. Den ger mycket smak så var försiktig med smaksättningen.
6 msk majonnäs
wasabipasta ca 1 nagelstor klick/2 msk majonnäs – så 3 klickar wasabipasta
Wasabipasta innehåller citronsyra. Vill du så kan du använda riven pepparrot i stället.
Pressa ur vätskan ur salladskålen
Lägg en klick av wasabimajonnäsen på ett salladsblad. Lägg på kött och salladskål. Hugg in!!
Vi var och hämtade vatten från en kallkälla. Tänk att vatten kan vara så gott!
Här sitter jag i stugan och ute är det becksvart. Frosten har nu börjat lägga sig på gräsmattan. Det är bara jag och 'kattekissarna' här ute.
På morgonen när jag tittar ut så ser jag dimman över sjön och sedan hur solen kryper fram och gör alla träd gyllengula. Tar min kaffekopp och går ut på bryggan och njuter av morgonen innan jag blir frusen och går in och gör upp en brasa. Allt är så tyst här.....
Tänk hur det kan bli. Jag som är så mörkrädd, älskar att vara här. Det måste vara himmelriket på jorden tror jag. Eller åtminstone ett av dem.
Fick besök av mannen i mitt liv i kväll, han som äger stugan :), hans son och min svärmor
Det skulle läggas på tak på bastun.
Sedan skulle dom åka hem då det är jobbdag i morgon. Själv kan jag ju jobba varifrån som helst. Lyxigt!
Ville bjuda på något riktigt gott till middag och bestämde mig för ett Gordon Ramsay-recept som jag gjorde om lite för att passa mitt sätt att äta hälsosamt.
Alla kockar verkar älska bröd, socker och att steka i olivolja, hmm.
Jag gjorde en biff taco med wasabimajonnäs och salladskål med asiatisk touch.
Blev det gott? Ja nåt så in i...baljan!!
Jag köpte endivesallad som jag använde som tacobröd
Jag hade en bit ryggbiff av älg samt rester av pepparstek som jag använde. Det går att använda vilket biffkött (svenskt, helst naturbetes) som helst.
Köttmängd bestämmer du själv beroende på hur många som ska äta.
3-4 port
Marinad:
2 msk misopasta (Jag hade svårigheter att hitta det och köpte då misosoppa som innehöll misopasta)2 msk risvinäger (Eller pressad citron)
1 msk honung (obehandlad)
2 msk virgine olivolja
salt och peppar
Vispa ihop
Krydda köttet och stek o kokosolja och osaltat smör alt ghee
Låt gärna köttet ha en rosa kärna
Lägg köttet i marinaden. Jag hade tid på mig, så jag lät köttet vila och skar sedan upp det i skivor innan jag marinerade det
Salladskål med asiatisk touch:
Dela en salladskål i fyra delar. Strimla 2 av dessa delarKrydda med chiliflingor
2 msk risvinäger alt pressad citron
Några droppar sesamolja. Den ger mycket smak så var försiktig med smaksättningen.
Wasabimajonnäs:
6 msk majonnäswasabipasta ca 1 nagelstor klick/2 msk majonnäs – så 3 klickar wasabipasta
Wasabipasta innehåller citronsyra. Vill du så kan du använda riven pepparrot i stället.
Pressa ur vätskan ur salladskålen
Lägg en klick av wasabimajonnäsen på ett salladsblad. Lägg på kött och salladskål. Hugg in!!
Vi var och hämtade vatten från en kallkälla. Tänk att vatten kan vara så gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar