Fortsätt till huvudinnehåll

Grön smoothie. Läskande kall och god

Hejsan!

Idag har jag varit till fru doktorn. Min ordinarie 79-årige superdoktor har inte kommit tillbaka från Norge ännu. Jag har annars aldrig i mitt liv haft en bättre läkare. Som han säger.... -"Nu för tiden ser jag inte jobbet som ett jobb, utan enbart helhjärtat verkligen hjälpa människor."
Han och jag brukar ha djupa diskussioner i samförstånd om kosten. Så fantastiskt roligt. 

När jag sedan gick på stan så blev jag så sugen på en nyttighetsdrink. Kilade in på affären och köpte hem en massa ekologiska frukter och grönsaker. Hade slut på nästan allt sedan jag var i stugan.

Jag brukar blanda ihop nästan vad som helst utom... bananer och yoghurt. Inga godissmoothies för mig. Nej, här är det gröna drinkar med lite frukt och bär. 

Jag använder mig enbart av en mixer. En juicer eller råsaftcentrifug tycker jag kan vara bra ifall man vill juica hårda grönsaker såsom ex rödbetor o dyl. Håller även vitaminerna och mineralerna i drinken längre. Mixar man så bör man dricka den inom 30 min eller åtminstone inom en timme. 


Däremot finns det ett plus med att använda mixer/blender och det är att du även får med de viktiga fibrerna. Dessa fibrer gör att fruktosens inverkan på blodsockret går långsammare
Jag älskar den lite peppriga annorlunda smaken som ruccola ger. Det ska inte vara mycket av den, bara några blad. Tycker du inte om den peppriga smaken från ruccola, som ingår i salladsmixen, så kan du ta enbart babyspenat istället.  
Det här blev min gröna drink idag. Läskande kall och god:


3 stora frusna broccolibuketter
1 stor näve salladsmix (Alt babyspenat)
1 apelsin, skalad
1 liten stjälk bladselleri
1 dl frusna blåbär
½ dl sommarbär
½ tumme färsk ingefära
1 msk nässelpulver
1 tsk kokosolja
Vatten

Mixa allt med vatten och fortsätt fylla på med vatten tills drinken får den textur du vill ha. Jag gillar när den är krämig. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att