Hej på er!
Fick en trevlig pling från en kär väninna som bor 10 mil ifrån. Hon var i faggorna och ville ta en lunch på stan.
Tänk så mysigt det är att äta gott och sitta och surra i nån timme.
Vi valde Zil, en kinesisk restaurang som hade riktigt god lunch. Har Take away också för en överkomlig penning.
Sedan blev det lite shopping på stan.

Idag fick jag minsann laga maten själv.. ;)
Då blev det nåt enkelt, gott. Frittata!
Frittata görs ju vanligtvis först på spisen och sedan steks den färdig i ugnen. Det kan vara lite svårt om man inte äger en ugnstålig panna. Därför tycker jag att man kan göra frittata enbart på spisen. Knepet är att steka den på så svag värme så att den stelnar sakta utan att brännas.
Den kan sedan serveras kall eller varm. Perfekt även på ett buffé-bord.
Använd dig av ekologiska produkter så långt du kan.
Fick en trevlig pling från en kär väninna som bor 10 mil ifrån. Hon var i faggorna och ville ta en lunch på stan.
Tänk så mysigt det är att äta gott och sitta och surra i nån timme.
Vi valde Zil, en kinesisk restaurang som hade riktigt god lunch. Har Take away också för en överkomlig penning.
Sedan blev det lite shopping på stan.

Idag fick jag minsann laga maten själv.. ;)
Då blev det nåt enkelt, gott. Frittata!
Frittata görs ju vanligtvis först på spisen och sedan steks den färdig i ugnen. Det kan vara lite svårt om man inte äger en ugnstålig panna. Därför tycker jag att man kan göra frittata enbart på spisen. Knepet är att steka den på så svag värme så att den stelnar sakta utan att brännas.
Frittata (2-3 port)
4-6 sprättägg2 msk tomatpuré
1 msk kokosmjölk, extra creamy eller Garants
herbamare örtsalt
svartpeppar
1-2 krm gurkmeja
2 msk kokosolja
1 stor näve babyspenat
1 stjälk av blekselleri, fint skivad
½ gul stor lök, tunt skivad
6 cocktailtomater, delade
purjolök, ca 5 cm strimlad
vitkål, finstrimlad
timjan, färsk
parmesanost, finriven (eller annan långlagrad ost)
- Smält kokosolja i en panna (ev ugnstålig panna om du ändå vill eftersteka den i ugnen för att få en fin yta på ovansidan) och fräs grönsakerna mjuka
- Vispa ihop äggen med tomatpuré, kokosmjölk, gurkmeja, örtsalt och svartpeppar
- Häll äggsmeten över grönsakerna.
- Rör om en gång så att allt blandas. Platta till och låt den steka och stelna på mycket svag värme. Skaka pannan mellan varven så inte frittatan fastnar.
- Riv över parmesan och låt smälta
- Toppa med färsk rosmarin
- Låt svalna lite innan du skär upp den i tårtbitar
Vill du ändå efter stekning på spisen använda dig av ugnen som man egentligen avslutar med när man tillagar frittata, så väntar du med färsk timjan. Använd dig av en ugnstålig stekpanna, eller lägg över frittatan i en pajform, och ställ under grillelementet på hög värme tills frittatan fått fin yta. Var aktsam så den inte bränns. Det kan gå fort. Toppa sedan med timjan.
Servera med en sallad
Kommentarer
Skicka en kommentar