Fortsätt till huvudinnehåll

Chiapudding/Chiagröt

God dagens!
Tänk jag ha blivit helt förälskad i att äta chiagröt/pudding till frukost eller lunch. Det är så in i nordens gott och så in i nordens nyttigt!
Chiafrön ska tuggas eller krossas för att få ut så mycket näring som möjligt. När man gör puddingen så är det lätt att tugga dem.

Jag gillar mest att göra chiapuddingen med krämig kokosmjölk. Använder mig av den stora rosa förpackningen från Santa Maria eller den lilla rosa från Garant. Ingen av dem har några tillsatser,
Jag blandar ungefär 2,5 dl kokosmjölk med 2 msk chiafrön. Ibland tar jag lite mer kokosmjölk. Har lite svårt om det blir alltför kompakt
Sedan blandar jag i en massa goda bär. Här är mango, hallon och blåbär. Låter den stå några timmar och rör i den mellan varven.
Smaksätt som man vill ex kanel, vaniljpulver kardemumma etc
Sedan är det bara att gotta i sig!



Chiafrön: Är ett riktigt superfrö. Ger mycket fibrer vilket motverkar förstoppning. Fröna ger mycket energi Chiafrön är en mycket bra antioxidant som motverkar inflam­ma­tioner och är även bra på att förebygga kärl- och hjärt­sjuk­domar. De innehåller massor av kalcium och även mineraler såsom kalium, magnesium, fosfor och zink. Proteinrika. De verkar för en sund maghälsa, cellbyggnad, ger starkare skelett och muskel­tillväxt. Innehåller ALA som kan omvandlas till potent omega 3 i kroppen.

Tänkte jag skulle dela med mig av lite skratt också... :D
Var till sköterskan igår. Har ju opererat bort åderbråck på ett ben. Åtta ställen har dom öppnat mig på och jag är helt blåsvart om benet med en massa stygn och lika många plåsterlappar. Jisses så jag ser ut!!
Har fått en stay-up av läkaren. En vit ganska genomskinlig (tyvärr), höftlång i bomull. Problemet är bara att strumpan "stayar inte uppe" utan glider/rullar ner sig till stygnen när jag går. Aj!!!!
Men nu förstår ni, kom sköterskan på en briljant ide.....tyckte hon.... Jag kan ha strumpebandshållare!! 😱😬
Jamen, tänk er tanken.... Och se bilden framför er... Blåsvarta ben med massa plåsterlappar och en singel vit genomskinlig lång strumpa. Strumpebandshållare på det. Vilken syn!! (Kanske jag ska välja en med rosa rosetter)!!??
Fattas bara papiljotter i huvudet så kommer gudarna att kissa på sig av skratt 😂😂😂

Ha en fin dag!! 
Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...