Fortsätt till huvudinnehåll

Chiapudding/Chiagröt

God dagens!
Tänk jag ha blivit helt förälskad i att äta chiagröt/pudding till frukost eller lunch. Det är så in i nordens gott och så in i nordens nyttigt!
Chiafrön ska tuggas eller krossas för att få ut så mycket näring som möjligt. När man gör puddingen så är det lätt att tugga dem.

Jag gillar mest att göra chiapuddingen med krämig kokosmjölk. Använder mig av den stora rosa förpackningen från Santa Maria eller den lilla rosa från Garant. Ingen av dem har några tillsatser,
Jag blandar ungefär 2,5 dl kokosmjölk med 2 msk chiafrön. Ibland tar jag lite mer kokosmjölk. Har lite svårt om det blir alltför kompakt
Sedan blandar jag i en massa goda bär. Här är mango, hallon och blåbär. Låter den stå några timmar och rör i den mellan varven.
Smaksätt som man vill ex kanel, vaniljpulver kardemumma etc
Sedan är det bara att gotta i sig!



Chiafrön: Är ett riktigt superfrö. Ger mycket fibrer vilket motverkar förstoppning. Fröna ger mycket energi Chiafrön är en mycket bra antioxidant som motverkar inflam­ma­tioner och är även bra på att förebygga kärl- och hjärt­sjuk­domar. De innehåller massor av kalcium och även mineraler såsom kalium, magnesium, fosfor och zink. Proteinrika. De verkar för en sund maghälsa, cellbyggnad, ger starkare skelett och muskel­tillväxt. Innehåller ALA som kan omvandlas till potent omega 3 i kroppen.

Tänkte jag skulle dela med mig av lite skratt också... :D
Var till sköterskan igår. Har ju opererat bort åderbråck på ett ben. Åtta ställen har dom öppnat mig på och jag är helt blåsvart om benet med en massa stygn och lika många plåsterlappar. Jisses så jag ser ut!!
Har fått en stay-up av läkaren. En vit ganska genomskinlig (tyvärr), höftlång i bomull. Problemet är bara att strumpan "stayar inte uppe" utan glider/rullar ner sig till stygnen när jag går. Aj!!!!
Men nu förstår ni, kom sköterskan på en briljant ide.....tyckte hon.... Jag kan ha strumpebandshållare!! 😱😬
Jamen, tänk er tanken.... Och se bilden framför er... Blåsvarta ben med massa plåsterlappar och en singel vit genomskinlig lång strumpa. Strumpebandshållare på det. Vilken syn!! (Kanske jag ska välja en med rosa rosetter)!!??
Fattas bara papiljotter i huvudet så kommer gudarna att kissa på sig av skratt 😂😂😂

Ha en fin dag!! 
Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och