I eftermiddag/kväll bär det iväg till stugan över helgen. När man väl är framme så finns ingen ork att stå för länge i köket, samt att man oftast är vråååålhungrig. Så fort ska det gå. Nyttigt ska de va och gott tillika.
Så jag krumilurade ihop ett nytt recept på kronhjortsskav. Det här blev både snabblagat och jättegott. Lite annorlunda då det är blomkål i. Allt i ett liksom.
Allt viltkött är ju så fantastiskt gott och kantareller i kombo till det är ju oslagbart.
Är du superhungrig så räcker den här till 1 ½ port. Annars klarar sig 2 pers på den här om du gör en härligt god sallad till.
En fräsch sallad som jag tycker är supergod är finstrimlad vitkål, ruccola, urkärnade cocktail- eller plommontomater, purjo och gurka. Så enkelt och så fantastiskt gott till det mesta.
1 pkt kronhjortsskav (fryst)
300 g blomkålsbuketter (frysta, halvtinade)
1 brk 200/110 g kantareller (eller färska om du har det)
150 g gul lök
½ röd chili
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
3/4 - 1 st köttbuljongtärning. Smaka dig fram. Alla tycker vi olika om sälta
1 tsk viltfond
Eventuellt ½ - 1 dl grädde om du inte äter Paleo och vill ha den ännu krämigare
1-2 tsk kokosolja
1 msk ghee (eller osaltat smör)
Herbamare örtsalt, svartpeppar
Sänk värmen
Tillsätt ev mer stekfett så det inte fastnar
Låt allt småputtra i ca 5-6 min eller tills vätskan är borta, men rätten krämig och blomkålen fortfarande är krispig
Så jag krumilurade ihop ett nytt recept på kronhjortsskav. Det här blev både snabblagat och jättegott. Lite annorlunda då det är blomkål i. Allt i ett liksom.
Allt viltkött är ju så fantastiskt gott och kantareller i kombo till det är ju oslagbart.
Är du superhungrig så räcker den här till 1 ½ port. Annars klarar sig 2 pers på den här om du gör en härligt god sallad till.
En fräsch sallad som jag tycker är supergod är finstrimlad vitkål, ruccola, urkärnade cocktail- eller plommontomater, purjo och gurka. Så enkelt och så fantastiskt gott till det mesta.
1 pkt kronhjortsskav (fryst)
300 g blomkålsbuketter (frysta, halvtinade)
1 brk 200/110 g kantareller (eller färska om du har det)
150 g gul lök
½ röd chili
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
3/4 - 1 st köttbuljongtärning. Smaka dig fram. Alla tycker vi olika om sälta
1 tsk viltfond
Eventuellt ½ - 1 dl grädde om du inte äter Paleo och vill ha den ännu krämigare
1-2 tsk kokosolja
1 msk ghee (eller osaltat smör)
Herbamare örtsalt, svartpeppar
- Skala och hacka löken
- Kärna ur och finhacka chilin
- Hetta upp kokosolja och ghee i en panna.
- Lägg i den frysta skaven tillsammans med löken. Krydda med örtsalt och svartpeppar och stek tills löken mjuknat och skaven har separerats till skivor
Sänk värmen
- Lägg i svampen och chilin. Stek den tills den börjar "poppa" i pannan
Tillsätt ev mer stekfett så det inte fastnar
- Lägg i halvtinade blomkålsbuketter, tomatpuré och vatten
- Smula ner buljongtärning och en skvätt viltfond
Låt allt småputtra i ca 5-6 min eller tills vätskan är borta, men rätten krämig och blomkålen fortfarande är krispig
- Rör eventuellt ner grädde
Nu vill jag önska er en riktigt trevlig helg!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar