Fortsätt till huvudinnehåll

Stekpannefriterad kyckling med enkel kål- och rödbetssallad

Sitter här med benet i högläge efter operationen av mina åderbråck. Hade aldrig i mitt liv trott att man kunde se ut på dette vise efter en sån operation. Jag gjorde den klassiska operationen.
Åtta snitt, massor av stygn och blåsvarta blaffiga blåmärken!!
Har fått en vit "sexig" (not) stödstrumpa som når upp till höften och som ständigt rullar ner och hamnar på stygnen. MORR, AAAAJJJ!

Äh, nu har jag varit häxan surtant tillräckligt länge.
Har ju i så många år längtat efter att få ta bort dom. Nuså, nu är jag på gott humör igen :)

Som ni kanske vet, så har jag en förkärlek till nyttig snabblagad mat. Åtminstone snabblagad på vardagarna. Men jag vill att den ska vara näringsrik och förhoppningsvis god.
När jag är ensam så kan jag ju göra maten lite enklare och mindre "maffig". Älskar lätt mat, men raringen jobbar hårt och behöver mer stadig mat. Så jag passar på när jag är själv.

Jag vet att även han också gillar lätt mat, men jag brukar ändå alltid ha ett komplement till den lätta maten för att få den matigare de gånger vi äter tillsammans. Det kan vara t.ex vara quinoa eller rostade rotfrukter.

I kväll gjorde jag mig en sån där lätt rätt som inte lägger sig som en tegelsten i magen. Tycker själv det blev gott, fräscht, enkelt och nyttigt.
Tyvärr skrev jag inte ner exakta mått. Höftade bra nog. Men jag är aldrig rädd för att krydda ordentligt. Smaklös mat är i n t e gott!
Naturligtvis används så mycket ekologisk som möjligt, även när det gäller kryddorna.




Ingen snygg bild tyvärr. Det var så mörkt och ingen riktig kamera. Men godare än det ser ut ;)


  • Jag hade några kycklinginnerfiléer som jag tinade upp
  • Lade dom i en bytta och strödde på pofiber som en panering och blandade runt 
  • Kryddade med herbamare, gurkmeja, söt paprikakrydda, krossade 1 st piripiri (kunde med fördel ha tagit 2), nymalen svartpeppar. Blandade runt kycklingfiléerna igen så att kryddningen kom överallt
  • Smälte mycket kokosolja i en panna och slängde i filéerna
  • Stekte/friterade dem några minuter på var sida. Viktigt att inte översteka så att dom blir torra. 
  • Sista minuten så tillsatte jag en pressad vitlöksklyfta. Jag tog i den ganska sent så att den inte skulle bli bränd.


Som tillbehör hade jag strimlad salladskål (se till att även få med av det krispiga längre ner på kålen) och riktigt tunt skivade rödbetor som jag sedan även strimlade.
Lade kycklingfiléerna ovan på detta och hällde över skyn från stekningen. Ringlade även på lite virgine olivolja.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...