Fortsätt till huvudinnehåll

Stekpannefriterad kyckling med enkel kål- och rödbetssallad

Sitter här med benet i högläge efter operationen av mina åderbråck. Hade aldrig i mitt liv trott att man kunde se ut på dette vise efter en sån operation. Jag gjorde den klassiska operationen.
Åtta snitt, massor av stygn och blåsvarta blaffiga blåmärken!!
Har fått en vit "sexig" (not) stödstrumpa som når upp till höften och som ständigt rullar ner och hamnar på stygnen. MORR, AAAAJJJ!

Äh, nu har jag varit häxan surtant tillräckligt länge.
Har ju i så många år längtat efter att få ta bort dom. Nuså, nu är jag på gott humör igen :)

Som ni kanske vet, så har jag en förkärlek till nyttig snabblagad mat. Åtminstone snabblagad på vardagarna. Men jag vill att den ska vara näringsrik och förhoppningsvis god.
När jag är ensam så kan jag ju göra maten lite enklare och mindre "maffig". Älskar lätt mat, men raringen jobbar hårt och behöver mer stadig mat. Så jag passar på när jag är själv.

Jag vet att även han också gillar lätt mat, men jag brukar ändå alltid ha ett komplement till den lätta maten för att få den matigare de gånger vi äter tillsammans. Det kan vara t.ex vara quinoa eller rostade rotfrukter.

I kväll gjorde jag mig en sån där lätt rätt som inte lägger sig som en tegelsten i magen. Tycker själv det blev gott, fräscht, enkelt och nyttigt.
Tyvärr skrev jag inte ner exakta mått. Höftade bra nog. Men jag är aldrig rädd för att krydda ordentligt. Smaklös mat är i n t e gott!
Naturligtvis används så mycket ekologisk som möjligt, även när det gäller kryddorna.




Ingen snygg bild tyvärr. Det var så mörkt och ingen riktig kamera. Men godare än det ser ut ;)


  • Jag hade några kycklinginnerfiléer som jag tinade upp
  • Lade dom i en bytta och strödde på pofiber som en panering och blandade runt 
  • Kryddade med herbamare, gurkmeja, söt paprikakrydda, krossade 1 st piripiri (kunde med fördel ha tagit 2), nymalen svartpeppar. Blandade runt kycklingfiléerna igen så att kryddningen kom överallt
  • Smälte mycket kokosolja i en panna och slängde i filéerna
  • Stekte/friterade dem några minuter på var sida. Viktigt att inte översteka så att dom blir torra. 
  • Sista minuten så tillsatte jag en pressad vitlöksklyfta. Jag tog i den ganska sent så att den inte skulle bli bränd.


Som tillbehör hade jag strimlad salladskål (se till att även få med av det krispiga längre ner på kålen) och riktigt tunt skivade rödbetor som jag sedan även strimlade.
Lade kycklingfiléerna ovan på detta och hällde över skyn från stekningen. Ringlade även på lite virgine olivolja.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att