Fortsätt till huvudinnehåll

Stekpannefriterad kyckling med enkel kål- och rödbetssallad

Sitter här med benet i högläge efter operationen av mina åderbråck. Hade aldrig i mitt liv trott att man kunde se ut på dette vise efter en sån operation. Jag gjorde den klassiska operationen.
Åtta snitt, massor av stygn och blåsvarta blaffiga blåmärken!!
Har fått en vit "sexig" (not) stödstrumpa som når upp till höften och som ständigt rullar ner och hamnar på stygnen. MORR, AAAAJJJ!

Äh, nu har jag varit häxan surtant tillräckligt länge.
Har ju i så många år längtat efter att få ta bort dom. Nuså, nu är jag på gott humör igen :)

Som ni kanske vet, så har jag en förkärlek till nyttig snabblagad mat. Åtminstone snabblagad på vardagarna. Men jag vill att den ska vara näringsrik och förhoppningsvis god.
När jag är ensam så kan jag ju göra maten lite enklare och mindre "maffig". Älskar lätt mat, men raringen jobbar hårt och behöver mer stadig mat. Så jag passar på när jag är själv.

Jag vet att även han också gillar lätt mat, men jag brukar ändå alltid ha ett komplement till den lätta maten för att få den matigare de gånger vi äter tillsammans. Det kan vara t.ex vara quinoa eller rostade rotfrukter.

I kväll gjorde jag mig en sån där lätt rätt som inte lägger sig som en tegelsten i magen. Tycker själv det blev gott, fräscht, enkelt och nyttigt.
Tyvärr skrev jag inte ner exakta mått. Höftade bra nog. Men jag är aldrig rädd för att krydda ordentligt. Smaklös mat är i n t e gott!
Naturligtvis används så mycket ekologisk som möjligt, även när det gäller kryddorna.




Ingen snygg bild tyvärr. Det var så mörkt och ingen riktig kamera. Men godare än det ser ut ;)


  • Jag hade några kycklinginnerfiléer som jag tinade upp
  • Lade dom i en bytta och strödde på pofiber som en panering och blandade runt 
  • Kryddade med herbamare, gurkmeja, söt paprikakrydda, krossade 1 st piripiri (kunde med fördel ha tagit 2), nymalen svartpeppar. Blandade runt kycklingfiléerna igen så att kryddningen kom överallt
  • Smälte mycket kokosolja i en panna och slängde i filéerna
  • Stekte/friterade dem några minuter på var sida. Viktigt att inte översteka så att dom blir torra. 
  • Sista minuten så tillsatte jag en pressad vitlöksklyfta. Jag tog i den ganska sent så att den inte skulle bli bränd.


Som tillbehör hade jag strimlad salladskål (se till att även få med av det krispiga längre ner på kålen) och riktigt tunt skivade rödbetor som jag sedan även strimlade.
Lade kycklingfiléerna ovan på detta och hällde över skyn från stekningen. Ringlade även på lite virgine olivolja.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...