Fortsätt till huvudinnehåll

Stekpannefriterad kyckling med enkel kål- och rödbetssallad

Sitter här med benet i högläge efter operationen av mina åderbråck. Hade aldrig i mitt liv trott att man kunde se ut på dette vise efter en sån operation. Jag gjorde den klassiska operationen.
Åtta snitt, massor av stygn och blåsvarta blaffiga blåmärken!!
Har fått en vit "sexig" (not) stödstrumpa som når upp till höften och som ständigt rullar ner och hamnar på stygnen. MORR, AAAAJJJ!

Äh, nu har jag varit häxan surtant tillräckligt länge.
Har ju i så många år längtat efter att få ta bort dom. Nuså, nu är jag på gott humör igen :)

Som ni kanske vet, så har jag en förkärlek till nyttig snabblagad mat. Åtminstone snabblagad på vardagarna. Men jag vill att den ska vara näringsrik och förhoppningsvis god.
När jag är ensam så kan jag ju göra maten lite enklare och mindre "maffig". Älskar lätt mat, men raringen jobbar hårt och behöver mer stadig mat. Så jag passar på när jag är själv.

Jag vet att även han också gillar lätt mat, men jag brukar ändå alltid ha ett komplement till den lätta maten för att få den matigare de gånger vi äter tillsammans. Det kan vara t.ex vara quinoa eller rostade rotfrukter.

I kväll gjorde jag mig en sån där lätt rätt som inte lägger sig som en tegelsten i magen. Tycker själv det blev gott, fräscht, enkelt och nyttigt.
Tyvärr skrev jag inte ner exakta mått. Höftade bra nog. Men jag är aldrig rädd för att krydda ordentligt. Smaklös mat är i n t e gott!
Naturligtvis används så mycket ekologisk som möjligt, även när det gäller kryddorna.




Ingen snygg bild tyvärr. Det var så mörkt och ingen riktig kamera. Men godare än det ser ut ;)


  • Jag hade några kycklinginnerfiléer som jag tinade upp
  • Lade dom i en bytta och strödde på pofiber som en panering och blandade runt 
  • Kryddade med herbamare, gurkmeja, söt paprikakrydda, krossade 1 st piripiri (kunde med fördel ha tagit 2), nymalen svartpeppar. Blandade runt kycklingfiléerna igen så att kryddningen kom överallt
  • Smälte mycket kokosolja i en panna och slängde i filéerna
  • Stekte/friterade dem några minuter på var sida. Viktigt att inte översteka så att dom blir torra. 
  • Sista minuten så tillsatte jag en pressad vitlöksklyfta. Jag tog i den ganska sent så att den inte skulle bli bränd.


Som tillbehör hade jag strimlad salladskål (se till att även få med av det krispiga längre ner på kålen) och riktigt tunt skivade rödbetor som jag sedan även strimlade.
Lade kycklingfiléerna ovan på detta och hällde över skyn från stekningen. Ringlade även på lite virgine olivolja.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...