Hejs svejs! Hoppas ni har en härlig söndag!
Här har solen brutit fram efter en kraftig dimma. Luften är sval med en värmande sol. Kan det bli en underbarare höst?
Gjorde en härlig brunch. Bönor äter jag själv inte ofta. Har alltid tyckt att de smakar lite grynigt. Men attans så smarrigt det här blev!!
2 (stora) port
2 kycklingfiléer i bitar
örtsalt
paprikapulver
curry
1/3 av vardera gul och röd chilipeppar, finhackad
smör
1 liten gul lök, finhackad
purjolök, några ringar
1 dl quinoa, kokas i buljong
salladshuvud, strimlad, valfri mängd
salladsmix ½ påse
paprika, röd och gul
ca 165 g avsköljda kidneybönor
- Krydda kycklingbitarna ordentligt med örtsalt, paprikakrydda och curry
- Stek i smör, inte för het panna.
- När kycklingen nästan är färdig så lägger du i löken, purjon och chilin låter det fräsa med tills löken mjuknat. Ställ åt sidan för att svalna.
- Skölj och koka quinoan (Gärna att du lagt den i vatten över natten och sköljer av innan tillagningen). Sila bort överflödigt kokvatten och låt quinoan svalna.
- Blanda ner den kokta quinoan med den stekta kycklingen och löken.
- Tillsätt sallad, avsköljda kidneybönor och paprika
- Blanda ihop allt varsamt och smaka av med ev mer örtsalt och/eller chili.
- Strö gärna över lite extra purjolöksringar
Smaklig spis!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar