Fortsätt till huvudinnehåll

Brunchens dag! Smarrig matig sallad


Hejs svejs! Hoppas ni har en härlig söndag!
Här har solen brutit fram efter en kraftig dimma. Luften är sval med en värmande sol. Kan det bli en underbarare höst?
Gjorde en härlig brunch. Bönor äter jag själv inte ofta. Har alltid tyckt att de smakar lite grynigt. Men attans så smarrigt det här blev!!

2 (stora) port

2 kycklingfiléer i bitar
örtsalt
paprikapulver
curry
1/3 av vardera gul och röd chilipeppar, finhackad
smör
1 liten gul lök, finhackad
purjolök, några ringar
1 dl quinoa, kokas i buljong
salladshuvud, strimlad, valfri mängd
salladsmix ½ påse
paprika, röd och gul
ca 165 g avsköljda kidneybönor


  1. Krydda kycklingbitarna ordentligt med örtsalt, paprikakrydda och curry
  2. Stek i smör, inte för het panna.
  3. När kycklingen nästan är färdig så lägger du i löken, purjon och chilin låter det fräsa med tills löken mjuknat. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Skölj och koka quinoan (Gärna att du lagt den i vatten över natten och sköljer av innan tillagningen). Sila bort överflödigt kokvatten och låt quinoan svalna.
  5. Blanda ner den kokta quinoan med den stekta kycklingen och löken. 
  6. Tillsätt sallad, avsköljda kidneybönor och paprika
  7. Blanda ihop allt varsamt och smaka av med ev mer örtsalt och/eller chili.
  8. Strö gärna över lite extra purjolöksringar

Smaklig spis!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...

Julskinkan kokas i plastförpackningen

Jag talade ju sist om hur gott det är att koka sin egen ekologiska julskinka.  Nu har jag läst något som fick mig att tänka till lite extra. Visste ni att de färdigkokta julskinkorna kokas i den plastförpackningen som den ligger i? Det säger sig ju självt egentligen när jag tänker efter, eftersom även buljongen bildas färdigt i påsen, Men vad innehåller den plasten?  Det jag vet är att fett drar ur plastens innehåll och den hamnar då i buljongen och skinkan. Det känns liksom ännu värre när plasten hettas upp/kokas. Det här verkar ju vara ytterligare ett anledning till att koka sin egen skinka. Kanske helst att få tag på en färsk ekologisk skinka som inte legat i plast över huvud taget.  Tar man färsk eller eko/KRAV-skinka så slipper man dessutom nitritet som tillsätts som konservering samt för att köttet ska få en tilltalande rosa färg, så löljgt egentligen. Naturligt kött är grått - sådetså. Nitrosaminer (nitrit omvandlas till nitrosaminer i magen) kan även g...