Fortsätt till huvudinnehåll

Grymt god zucchini carbonara med citronsås, bacon & parmesan



Nu har vi haft födelsedagsfirande och invigt badtunnan i stugan. Tog med oss lite vin/öl och kröp ner i det varma vattnet. Alldeles mörkt, förutom våra lyktor. Alldeles, alldeles tyst är det här... förutom räven som var alldeles bredvid oss och skällde.

Till födelsedagsmiddag önskades min älgstek. Hade ytterlår som jag använde. Receptet på den jättegoda saftiga steken hittar du här.

Dagen innan hade vi zoodles med en grymt god citronsås med bacon och parmesan
Om du undrar vad zoodles är, så är det en zucchinipasta. Då använder man en liten apparat som man sätter zucchinin i. Sedan vrider man runt och ut kommer långa spagettin av zucchini. Har du inte en zoodles, så kan du göra bandspagetti med hjälp av en osthyvel.

Denna carbonara med smak av citron vill jag gärna ge er receptet på.

Viktigt att du använder ekologiska varor, speciellt när det gäller citronen, eftersom du ska använda skalet av den. Citroner är annars mycket giftbesprutade. Paprikor är även de hårt besprutade.

För extra smak och konsistens så blandade jag även i tomater och paprika. MUMS!

2 port

zucchini, valfri mängd. Gör spiraler eller hyvla den. Koka i högst 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Sila av vattnet. Torka gärna även av "pastan" på hushållspapper. 
2 pkt bacon
1 liten gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, rivet skal av
3 dl grädde
3 äggulor
1 tomat, i bitar
1½dl finriven parmesanost
paprika, ca 6 tunna ringar som sedan hackas
herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar


  1. Fräs bacon, lök och vitlök
  2. Häll i grädde och låt puttra ihop
  3. Rör ner hälften av osten
  4. Tillsätt tomatbitarna
  5. Ta bort pannan från plattan
  6. Riv skalet från citronen, enbart det gula och rör ner det
  7. Vispa äggulorna lätt med en gaffel och rör noga ned den. Rör tills såsen börjar tjockna, men fortfarande är krämig
  8. Tillsätt resterande av osten
  9. Smaka av med örtsalt och svartpeppar
  10. Blanda ner paprikabitarna

Blanda såsen med zucchinin och häll upp på ett varmt fat. Strö över lite extra svartpeppar och servera bums.






Här är ljudet av vad vi tror är en räv. Eller vad kan det vara?








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att