Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett Palett. Färgsprakande knäckig vit- & rödkålsomelett



Visst är det så att man även äter med ögonen? Denna skapelse är vacker att titta på under tiden man äter. Jag tror att man bättre koncentrerar sig på maten man äter, om den är likt ögongodis. Man ska ju inte utöva någon annan aktivitet under tiden man äter, utan verkligen njuta av maten som serveras. Det gör även att man inte överäter.
Ju fler färger som din mat har, desto fler näringsämnen får du i dig. Så gå loss i köket! :)

Jag använder som vanligt enbart ekologiska varor. Paprika vet ni... oj, så besprutad den annars är...



2 sprättägg
2 msk kokosmjölk, extra creamy
1 tsk vatten
örtsalt, nymalen svartpeppar
2 salladslökar, finhackade. Finhacka även de gröna fina stjälkarna, men spara dem till senare
vitkål, i strimlor
rödkål, i strimlor
paprika i skivor, olika färger, varav gul är mest vitaminrik.
smör till stekning


  • Vispa upp ägg med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt och peppar
  • Stek vit- och rödkål och lök i smör tills den börjar bli lite knäckigt brun, men inte bränd.
  • Krydda med örtsalt och svartpeppar
  • Lägg på paprikaskivorna. Spara några till dekoration
  • Häll över äggblandningen


  • Rör om så att grönsakerna och äggblandningen fördelas jämt i pannan
  • Vicka pannan mellan varven och lyft omeletten på kanterna, så att omelettsmeten kan rinna in under, till botten av pannan
  • Låt omeletten stagnera på svag värme


  • Strössla det gröna från salladslöken över omeletten. 
Det gröna har massor av klorofyll. Det renar och avgiftar blodet eftersom klorofyll har utrensande och renande effekter.


Vill du ha en matigare omelett så kan du även strö krossade chiafrön över skapelsen. Jag brukar köra mina frön snabbt i en mixer. Busenkelt!



För att klorofyllet i gröna grönsaker ska kunna bli aktivt, så behövs det intas tillsammans med fett, eftersom det är fettlösligt.
Det är därför viktigt att du använder det gröna bladverket på t.ex en purjolök. Det är där som det nyttigaste på purjolöken finns.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…