Visst är det så att man även äter med ögonen? Denna skapelse är vacker att titta på under tiden man äter. Jag tror att man bättre koncentrerar sig på maten man äter, om den är likt ögongodis. Man ska ju inte utöva någon annan aktivitet under tiden man äter, utan verkligen njuta av maten som serveras. Det gör även att man inte överäter.
Ju fler färger som din mat har, desto fler näringsämnen får du i dig. Så gå loss i köket! :)
Jag använder som vanligt enbart ekologiska varor. Paprika vet ni... oj, så besprutad den annars är...
2 msk kokosmjölk, extra creamy
1 tsk vatten
örtsalt, nymalen svartpeppar
2 salladslökar, finhackade. Finhacka även de gröna fina stjälkarna, men spara dem till senare
vitkål, i strimlor
rödkål, i strimlor
paprika i skivor, olika färger, varav gul är mest vitaminrik.
smör till stekning
- Vispa upp ägg med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt och peppar
- Stek vit- och rödkål och lök i smör tills den börjar bli lite knäckigt brun, men inte bränd.
- Krydda med örtsalt och svartpeppar
- Lägg på paprikaskivorna. Spara några till dekoration
- Häll över äggblandningen
- Rör om så att grönsakerna och äggblandningen fördelas jämt i pannan
- Vicka pannan mellan varven och lyft omeletten på kanterna, så att omelettsmeten kan rinna in under, till botten av pannan
- Låt omeletten stagnera på svag värme
- Strössla det gröna från salladslöken över omeletten.
Vill du ha en matigare omelett så kan du även strö krossade chiafrön över skapelsen. Jag brukar köra mina frön snabbt i en mixer. Busenkelt!
Det är därför viktigt att du använder det gröna bladverket på t.ex en purjolök. Det är där som det nyttigaste på purjolöken finns.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar