Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett Palett. Färgsprakande knäckig vit- & rödkålsomelett



Visst är det så att man även äter med ögonen? Denna skapelse är vacker att titta på under tiden man äter. Jag tror att man bättre koncentrerar sig på maten man äter, om den är likt ögongodis. Man ska ju inte utöva någon annan aktivitet under tiden man äter, utan verkligen njuta av maten som serveras. Det gör även att man inte överäter.
Ju fler färger som din mat har, desto fler näringsämnen får du i dig. Så gå loss i köket! :)

Jag använder som vanligt enbart ekologiska varor. Paprika vet ni... oj, så besprutad den annars är...



2 sprättägg
2 msk kokosmjölk, extra creamy
1 tsk vatten
örtsalt, nymalen svartpeppar
2 salladslökar, finhackade. Finhacka även de gröna fina stjälkarna, men spara dem till senare
vitkål, i strimlor
rödkål, i strimlor
paprika i skivor, olika färger, varav gul är mest vitaminrik.
smör till stekning


  • Vispa upp ägg med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt och peppar
  • Stek vit- och rödkål och lök i smör tills den börjar bli lite knäckigt brun, men inte bränd.
  • Krydda med örtsalt och svartpeppar
  • Lägg på paprikaskivorna. Spara några till dekoration
  • Häll över äggblandningen


  • Rör om så att grönsakerna och äggblandningen fördelas jämt i pannan
  • Vicka pannan mellan varven och lyft omeletten på kanterna, så att omelettsmeten kan rinna in under, till botten av pannan
  • Låt omeletten stagnera på svag värme


  • Strössla det gröna från salladslöken över omeletten. 
Det gröna har massor av klorofyll. Det renar och avgiftar blodet eftersom klorofyll har utrensande och renande effekter.


Vill du ha en matigare omelett så kan du även strö krossade chiafrön över skapelsen. Jag brukar köra mina frön snabbt i en mixer. Busenkelt!



För att klorofyllet i gröna grönsaker ska kunna bli aktivt, så behövs det intas tillsammans med fett, eftersom det är fettlösligt.
Det är därför viktigt att du använder det gröna bladverket på t.ex en purjolök. Det är där som det nyttigaste på purjolöken finns.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam