Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett Palett. Färgsprakande knäckig vit- & rödkålsomelettVisst är det så att man även äter med ögonen? Denna skapelse är vacker att titta på under tiden man äter. Jag tror att man bättre koncentrerar sig på maten man äter, om den är likt ögongodis. Man ska ju inte utöva någon annan aktivitet under tiden man äter, utan verkligen njuta av maten som serveras. Det gör även att man inte överäter.
Ju fler färger som din mat har, desto fler näringsämnen får du i dig. Så gå loss i köket! :)

Jag använder som vanligt enbart ekologiska varor. Paprika vet ni... oj, så besprutad den annars är...2 sprättägg
2 msk kokosmjölk, extra creamy
1 tsk vatten
örtsalt, nymalen svartpeppar
2 salladslökar, finhackade. Finhacka även de gröna fina stjälkarna, men spara dem till senare
vitkål, i strimlor
rödkål, i strimlor
paprika i skivor, olika färger, varav gul är mest vitaminrik.
smör till stekning


  • Vispa upp ägg med kokosmjölk och vatten. Krydda med örtsalt och peppar
  • Stek vit- och rödkål och lök i smör tills den börjar bli lite knäckigt brun, men inte bränd.
  • Krydda med örtsalt och svartpeppar
  • Lägg på paprikaskivorna. Spara några till dekoration
  • Häll över äggblandningen


  • Rör om så att grönsakerna och äggblandningen fördelas jämt i pannan
  • Vicka pannan mellan varven och lyft omeletten på kanterna, så att omelettsmeten kan rinna in under, till botten av pannan
  • Låt omeletten stagnera på svag värme


  • Strössla det gröna från salladslöken över omeletten. 
Det gröna har massor av klorofyll. Det renar och avgiftar blodet eftersom klorofyll har utrensande och renande effekter.


Vill du ha en matigare omelett så kan du även strö krossade chiafrön över skapelsen. Jag brukar köra mina frön snabbt i en mixer. Busenkelt!För att klorofyllet i gröna grönsaker ska kunna bli aktivt, så behövs det intas tillsammans med fett, eftersom det är fettlösligt.
Det är därför viktigt att du använder det gröna bladverket på t.ex en purjolök. Det är där som det nyttigaste på purjolöken finns.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…