Tänk..vad gör man när kylen, frysen och skafferiet gapar tomt, förutom på nån lite salladsbit, ett par ägg och man har glömt att handla?
Ja det är då som kreativiteten får komma fram. Ta det som finns helt enkelt. Trolla lite...
Min morgon började således med en suck när jag öppnade kylen.
1 st pak choi,
1 bit purjo,
chili,
1 dl kokosmjölk...
åsså ett par ägg.
Halleluja... hittade en bit gurka också. Ja det var det som råttorna lämnat kvar till mig.
Tog bort rotstocken från salladen (pak choi) och skar upp den i bitar
Skivade purjo och chili
Stekte detta i smör tills bladen på pak choi blivit prassligt goda och purjon mjuk. Kryddade med örtsalt
Lite gurka och bladpersilja som jag hade fryst in fick bli det lilla extra. Strödde på lite krossade chiafrön också för mättnadens skull.
Här hade jag kunnat nöja mig, men jag hade ju ägg och kokosmjölk, och dumt att inte använda det med. Så jag vispade ihop 2 ägg med 2 msk kokosmjölk örtsalt och vitpeppar som jag sedan stekte till äggröra.
Frukost i magen och helnöjd!
Ikväll blir det mat med vänner. Ska in i köket och förbereda lite nu. Lite småplock är alltid mysigt.
Uppdatering på den middagen kommer i övermorgon
Det här är bara ett litet exempel på hur man kan få ihop något på mycket små medel.
Jag har alltid behövt trolla med mat, eftersom jag och min dotter under många år (efter jag lade ner mitt företag) levde enbart på min lön, som varierade pga att jag hade olika vikariat, utan några garantier under många långa år. Spara det lilla jag kunde så att jag visste att vi även nästa månad skulle klara oss. Det är så livet är för många som bor i en liten ort med ont om arbeten, sjukskrivna, är pensionärer eller lever på existensminimum. Och fasta arbeten växer inte på träd.
Men min dotter gick aldrig hungrig.
Sedan förändrades allt när vi flyttade och jag fick fast tjänst som hudterapeut.
Ni som följt mig vet även att jag bytt arbete (med samma chef som jag hade som hudterapeut).
Håller på att läsa extra kurser på kvällarna. Har gått igenom en diplomerad kurs i näringslära och är nu inne på viktminskning. Även den diplomerad. Sååå roligt och läraren är kunnig och ovanligt nog inte fettskrämd, så inga lättprodukter. Oraffinerat förespråkas och info vilka fetter som är ok till matlagning v/s kalla.... m.m. m.m. Mycket av det som gås igenom i kurserna är jag redan insatt i, men roligt ändå och bra att få diplom på det. Kurserna är på engelska, så det är i sig en utmaning och jag har fullt upp med att hinna lyssna, anteckna och svara på frågor.
Jag jobbar ju som digital assistent där vi har fantastiska e-kurser inom olika områden (kolla min sida längst upp här på E-kursportaler, och klicka dig in, så ser du vad vi har). De kurser vi erbjuder gör du när och var du vill, och i din egen takt. Kunskap kan vi aldrig få för mycket av och är en trygghet. Sedan är det ju så fantastiskt kul när man hittar en kurs inom områden som man älskar och vill lära sig mer om.
Härlig helg på er!
Värme och kärlek
Christina
Ja det är då som kreativiteten får komma fram. Ta det som finns helt enkelt. Trolla lite...
Min morgon började således med en suck när jag öppnade kylen.
1 st pak choi,
1 bit purjo,
chili,
1 dl kokosmjölk...
åsså ett par ägg.
Halleluja... hittade en bit gurka också. Ja det var det som råttorna lämnat kvar till mig.
Tog bort rotstocken från salladen (pak choi) och skar upp den i bitar
Skivade purjo och chili
Stekte detta i smör tills bladen på pak choi blivit prassligt goda och purjon mjuk. Kryddade med örtsalt
Lite gurka och bladpersilja som jag hade fryst in fick bli det lilla extra. Strödde på lite krossade chiafrön också för mättnadens skull.
Här hade jag kunnat nöja mig, men jag hade ju ägg och kokosmjölk, och dumt att inte använda det med. Så jag vispade ihop 2 ägg med 2 msk kokosmjölk örtsalt och vitpeppar som jag sedan stekte till äggröra.
Frukost i magen och helnöjd!
Ikväll blir det mat med vänner. Ska in i köket och förbereda lite nu. Lite småplock är alltid mysigt.
Uppdatering på den middagen kommer i övermorgon
Det här är bara ett litet exempel på hur man kan få ihop något på mycket små medel.
Jag har alltid behövt trolla med mat, eftersom jag och min dotter under många år (efter jag lade ner mitt företag) levde enbart på min lön, som varierade pga att jag hade olika vikariat, utan några garantier under många långa år. Spara det lilla jag kunde så att jag visste att vi även nästa månad skulle klara oss. Det är så livet är för många som bor i en liten ort med ont om arbeten, sjukskrivna, är pensionärer eller lever på existensminimum. Och fasta arbeten växer inte på träd.
Men min dotter gick aldrig hungrig.
Sedan förändrades allt när vi flyttade och jag fick fast tjänst som hudterapeut.
Ni som följt mig vet även att jag bytt arbete (med samma chef som jag hade som hudterapeut).
Håller på att läsa extra kurser på kvällarna. Har gått igenom en diplomerad kurs i näringslära och är nu inne på viktminskning. Även den diplomerad. Sååå roligt och läraren är kunnig och ovanligt nog inte fettskrämd, så inga lättprodukter. Oraffinerat förespråkas och info vilka fetter som är ok till matlagning v/s kalla.... m.m. m.m. Mycket av det som gås igenom i kurserna är jag redan insatt i, men roligt ändå och bra att få diplom på det. Kurserna är på engelska, så det är i sig en utmaning och jag har fullt upp med att hinna lyssna, anteckna och svara på frågor.
Jag jobbar ju som digital assistent där vi har fantastiska e-kurser inom olika områden (kolla min sida längst upp här på E-kursportaler, och klicka dig in, så ser du vad vi har). De kurser vi erbjuder gör du när och var du vill, och i din egen takt. Kunskap kan vi aldrig få för mycket av och är en trygghet. Sedan är det ju så fantastiskt kul när man hittar en kurs inom områden som man älskar och vill lära sig mer om.
Härlig helg på er!
Värme och kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar