Fortsätt till huvudinnehåll

Nästan ingen mat hemma, kan bli en hel måltid

Tänk..vad gör man när kylen, frysen och skafferiet gapar tomt, förutom på nån lite salladsbit, ett par ägg och man har glömt att handla?
Ja det är då som kreativiteten får komma fram. Ta det som finns helt enkelt. Trolla lite...

Min morgon började således med en suck när jag öppnade kylen.

1 st pak choi, 
1 bit purjo, 
chili, 
1 dl kokosmjölk...
åsså ett par ägg. 

Halleluja... hittade en bit gurka också.  Ja det var det som råttorna lämnat kvar till mig.

Tog bort rotstocken från salladen (pak choi) och skar upp den i bitar
Skivade purjo och chili
Stekte detta i smör tills bladen på pak choi blivit prassligt goda och purjon mjuk. Kryddade med örtsalt

Lite gurka och bladpersilja som jag hade fryst in fick bli det lilla extra. Strödde på lite krossade chiafrön också för mättnadens skull.

Här hade jag kunnat nöja mig, men jag hade ju ägg och kokosmjölk, och dumt att inte använda det med. Så jag vispade ihop 2 ägg med 2 msk kokosmjölk örtsalt och vitpeppar som jag sedan stekte till äggröra.

Frukost i magen och helnöjd!Ikväll blir det mat med vänner. Ska in i köket och förbereda lite nu. Lite småplock är alltid mysigt.
Uppdatering på den middagen kommer i övermorgon

Det här är bara ett litet exempel på hur man kan få ihop något på mycket små medel.
Jag har alltid behövt trolla med mat, eftersom jag och min dotter under många år (efter jag lade ner mitt företag) levde enbart på min lön, som varierade pga att jag hade olika vikariat, utan några garantier under många långa år. Spara det lilla jag kunde så att jag visste att vi även nästa månad skulle klara oss. Det är så livet är för många som bor i en liten ort med ont om arbeten, sjukskrivna, är pensionärer eller lever på existensminimum.  Och fasta arbeten växer inte på träd.
Men min dotter gick aldrig hungrig.
Sedan förändrades allt när vi flyttade och jag fick fast tjänst som hudterapeut.
Ni som följt mig vet även att jag bytt arbete (med samma chef som jag hade som hudterapeut).

Håller på att läsa extra kurser på kvällarna. Har gått igenom en diplomerad kurs i näringslära och är nu inne på viktminskning. Även den diplomerad. Sååå roligt och läraren är kunnig och ovanligt nog inte fettskrämd, så inga lättprodukter. Oraffinerat förespråkas och info vilka fetter som är ok till matlagning v/s kalla.... m.m. m.m. Mycket av det som gås igenom i kurserna är jag redan insatt i, men roligt ändå och bra att få diplom på det. Kurserna är på engelska, så det är i sig en utmaning och jag har fullt upp med att hinna lyssna, anteckna och svara på frågor.

Jag jobbar ju som digital assistent där vi har fantastiska e-kurser inom olika områden (kolla min sida längst upp här på E-kursportaler, och klicka dig in, så ser du vad vi har). De kurser vi erbjuder gör du när och var du vill, och i din egen takt. Kunskap kan vi aldrig få för mycket av och är en trygghet. Sedan är det ju så fantastiskt kul när man hittar en kurs inom områden som man älskar och vill lära sig mer om.

Härlig helg på er!

Värme och kärlek
Christina
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.

Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…