Fortsätt till huvudinnehåll

Kall & God Hälsodrink/Ingefärsdrink







Supergott och hälsosamt!
Ingefära ska helst inte värmas upp mer än till högst 55-60 grader, för då förlorar den sina goda egenskaper. Så varför inte göra en kall god drink som ändå värmer kroppen med innehållet. Nyttig som tusan. Som bonus så hjälper drinken till att minska magomfånget och reglera pH-värdet. Ta den med fördel innan måltid, eller som måltidsdryck. 
Använd dig av ekologisk ingefära. Du behöver då inte skala den. Många trycker även in honung i drinken, men jag lovar att det inte behövs. Håll den frisk och god i smaken. 

Mixa i en blender/mixer: 

  • 15 g ekologisk ingefära, 1 liter iskallt vatten, 3 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger och 1 tsk ekologisk pressad citron. Blir det för starkt för dig så späd ut med vatten, men öka då även på mängden vinäger och pressad citron.
  • Mixa noga först med bara lite av vätskan och sedan med resten så att ingefäran blir helt mixad. Den blir härligt skummig på toppen och mjuk och len i konsistensen. 
  • Sila den genom en trådsil om du vill få bort eventuella små bitar, annars är de små fibrerna nyttiga, så behåll dem om du kan.
  • Häll upp i ett glas och njut!

Förvaras i kylskåp.


Ingefära: kungen av alla kryddor. Den verkar anti­bak­te­ri­ellt och är en avgiftande krydda. Den mot­­verkar inflammationer, anses stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, lindrar illamåen­de, ökar förbränningen, bra mot led­värk, hu­vud­värk, lindrar gaser och kramper. Ingefära bi­drar till att man bibehåller de mjuka venerna, vilket kan hålla hjärt- och kärlsjuk­domar borta. Den är även kärlvidgande. Var dock lite restrik­tiv med denna krydda om du är gravid. . Ingefära är en riktig hälsobomb. Den lugnar magen, är antiinflammatorisk, ger lägre ko­lesterol, större blodflöde, bra för ämnes­om­sätt­ningen och matsmältningen, för­hin­drar och lindrar förkylning och mycket, mycket mer. 

Äppelcidervinäger: Äppelcidervinäger har en läkande effekt och normaliserar pH-värdet i mage och tarm. Kan även få dina celluliter att minska eller rent av försvinna. Den innehåller probiotika och ger en fantastisk hjälp mot halsbränna då den har en balanserande effekt på pH-värdet, och är helt utan biverkan. Viktigt att den är ofiltrerad, så att näringsämnena finns kvar. Kung Markattan har ofiltrerad äppelcidervinäger. 


Citron: Verkar basande på kroppen trots att den är sur när du äter den. Det är alltså en alkalisk frukt som innehåller en massa vitaminer såsom ex C-vitamin, B-vitamin, järn, magnesium och kalcium.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...