Fortsätt till huvudinnehåll

Kall & God Hälsodrink/Ingefärsdrink







Supergott och hälsosamt!
Ingefära ska helst inte värmas upp mer än till högst 55-60 grader, för då förlorar den sina goda egenskaper. Så varför inte göra en kall god drink som ändå värmer kroppen med innehållet. Nyttig som tusan. Som bonus så hjälper drinken till att minska magomfånget och reglera pH-värdet. Ta den med fördel innan måltid, eller som måltidsdryck. 
Använd dig av ekologisk ingefära. Du behöver då inte skala den. Många trycker även in honung i drinken, men jag lovar att det inte behövs. Håll den frisk och god i smaken. 

Mixa i en blender/mixer: 

  • 15 g ekologisk ingefära, 1 liter iskallt vatten, 3 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger och 1 tsk ekologisk pressad citron. Blir det för starkt för dig så späd ut med vatten, men öka då även på mängden vinäger och pressad citron.
  • Mixa noga först med bara lite av vätskan och sedan med resten så att ingefäran blir helt mixad. Den blir härligt skummig på toppen och mjuk och len i konsistensen. 
  • Sila den genom en trådsil om du vill få bort eventuella små bitar, annars är de små fibrerna nyttiga, så behåll dem om du kan.
  • Häll upp i ett glas och njut!

Förvaras i kylskåp.


Ingefära: kungen av alla kryddor. Den verkar anti­bak­te­ri­ellt och är en avgiftande krydda. Den mot­­verkar inflammationer, anses stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, lindrar illamåen­de, ökar förbränningen, bra mot led­värk, hu­vud­värk, lindrar gaser och kramper. Ingefära bi­drar till att man bibehåller de mjuka venerna, vilket kan hålla hjärt- och kärlsjuk­domar borta. Den är även kärlvidgande. Var dock lite restrik­tiv med denna krydda om du är gravid. . Ingefära är en riktig hälsobomb. Den lugnar magen, är antiinflammatorisk, ger lägre ko­lesterol, större blodflöde, bra för ämnes­om­sätt­ningen och matsmältningen, för­hin­drar och lindrar förkylning och mycket, mycket mer. 

Äppelcidervinäger: Äppelcidervinäger har en läkande effekt och normaliserar pH-värdet i mage och tarm. Kan även få dina celluliter att minska eller rent av försvinna. Den innehåller probiotika och ger en fantastisk hjälp mot halsbränna då den har en balanserande effekt på pH-värdet, och är helt utan biverkan. Viktigt att den är ofiltrerad, så att näringsämnena finns kvar. Kung Markattan har ofiltrerad äppelcidervinäger. 


Citron: Verkar basande på kroppen trots att den är sur när du äter den. Det är alltså en alkalisk frukt som innehåller en massa vitaminer såsom ex C-vitamin, B-vitamin, järn, magnesium och kalcium.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...