Fortsätt till huvudinnehåll

Kall & God Hälsodrink/IngefärsdrinkSupergott och hälsosamt!
Ingefära ska helst inte värmas upp mer än till högst 55-60 grader, för då förlorar den sina goda egenskaper. Så varför inte göra en kall god drink som ändå värmer kroppen med innehållet. Nyttig som tusan. Som bonus så hjälper drinken till att minska magomfånget och reglera pH-värdet. Ta den med fördel innan måltid, eller som måltidsdryck. 
Använd dig av ekologisk ingefära. Du behöver då inte skala den. Många trycker även in honung i drinken, men jag lovar att det inte behövs. Håll den frisk och god i smaken. 

Mixa i en blender/mixer: 

  • 15 g ekologisk ingefära, 1 liter iskallt vatten, 3 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger och 1 tsk ekologisk pressad citron. Blir det för starkt för dig så späd ut med vatten, men öka då även på mängden vinäger och pressad citron.
  • Mixa noga först med bara lite av vätskan och sedan med resten så att ingefäran blir helt mixad. Den blir härligt skummig på toppen och mjuk och len i konsistensen. 
  • Sila den genom en trådsil om du vill få bort eventuella små bitar, annars är de små fibrerna nyttiga, så behåll dem om du kan.
  • Häll upp i ett glas och njut!

Förvaras i kylskåp.


Ingefära: kungen av alla kryddor. Den verkar anti­bak­te­ri­ellt och är en avgiftande krydda. Den mot­­verkar inflammationer, anses stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, lindrar illamåen­de, ökar förbränningen, bra mot led­värk, hu­vud­värk, lindrar gaser och kramper. Ingefära bi­drar till att man bibehåller de mjuka venerna, vilket kan hålla hjärt- och kärlsjuk­domar borta. Den är även kärlvidgande. Var dock lite restrik­tiv med denna krydda om du är gravid. . Ingefära är en riktig hälsobomb. Den lugnar magen, är antiinflammatorisk, ger lägre ko­lesterol, större blodflöde, bra för ämnes­om­sätt­ningen och matsmältningen, för­hin­drar och lindrar förkylning och mycket, mycket mer. 

Äppelcidervinäger: Äppelcidervinäger har en läkande effekt och normaliserar pH-värdet i mage och tarm. Kan även få dina celluliter att minska eller rent av försvinna. Den innehåller probiotika och ger en fantastisk hjälp mot halsbränna då den har en balanserande effekt på pH-värdet, och är helt utan biverkan. Viktigt att den är ofiltrerad, så att näringsämnena finns kvar. Kung Markattan har ofiltrerad äppelcidervinäger. 


Citron: Verkar basande på kroppen trots att den är sur när du äter den. Det är alltså en alkalisk frukt som innehåller en massa vitaminer såsom ex C-vitamin, B-vitamin, järn, magnesium och kalcium.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.

Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…