Heeej!
Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.
Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.
Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.
Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.
”Såsen
ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi
satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och
sås.
Ja
den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte
att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken,
för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt
annan smak förutom just pepparn.
Jag
föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men
visst! Åååh den smaken!!
Försöker
ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all
in kan jag säga. Gick inte att äta pytte-pytt av den här inte 😉😋
Jag
garnerade såsen med hela korn av rosépeppar. Den är ganska mild, så det
gör inte så mycket om man råkar tugga på en.
Var
inte rädd för att ta i ganska rejält av kryddan. Även dijon hade jag rejält av.
Det gav en speciell distinkt smak som alla vid bordet älskade.
Såsen går att dubbla så den blir till 6 port, om det är många som ska äta.
Fläskfilén, ja den bankade jag bara ut lite, salt o peppar och stekt i ghee.
Jag toppade filén med smörstekta färska kantareller och schalottenlök.
Jag kör ekologiskt i allt som går.
Rosépepparsås: 3-4 port
25 g smör
3 schalottenlökar, finhackade
1½ msk rosépeppar, krossad/mortlad noga
1½ dl vitt matlagningsvin
1 kycklingbuljongtärning (Bongs eller ekologisk, utan smakförstärkare, härdat fett eller dyl.)
6 dl grädde, fullfet
1 tsk kycklingfond
2 msk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
2 msk bladpersilja, hackad
½ tsk salt
Några drag med svartpapparkvarnen
Gör såhär:
- Fräs schalottenlöken och mortlad rosépeppar i smör tills löken mjuknat
- Tillsätt vinet och buljongtärningen. Låt puttra ca 3 minuter tills vätskan blivit simmig.
- Häll i grädden och resterande ingredienser.
- Låt puttra en stund tills såsen tjocknat.
- Garnera med hela rosépepparkorn
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar