Ni vet ju hur mycket jag älskar snabblagad mat, grytor, kryddor och kyckling. Den här krämigt goda kycklinggrytan med sichuanpeppar är absolut inte för stark med har ändå en härligt god smak av sichuan. Det gäller att mortla kryddan väl så att man inte får en större bit i munnen när man äter.
Sichuanpeppar har en liten distink touch av citrus och är jättegod tillsammans med kokosmjölk/kokosgrädde. Du bestämmer själv hur stark smak du vill ha av citrus i rätten, så ta mer av den och chiliflakes om du vill ha en lite hetare variant.
När du köper sichuanpeppar så se till att det är skalen av den som du köper och inte själva kärnan. Det är i skalet all smak sitter. Kärnan vill vi inte ha.
4 kycklingfiléer
Herbamare örtsalt
1 tsk chiliflakes
4 nypor mortlad sichuanpeppar (ca 1/2 tsk)
Smör eller kokosolja till stekning
1 stor tetra extra creamy kokosmjölk (Santa Maria)
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk dijonsenap
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk tamarisoja
2 krm red curry-pulver
1 tsk balsamvinäger
Strimla kycklingfiléerna och stek dem i smör eller kokosolja om du vill ha rätten Paleo (helt utan mejerier). Krydda under stekningen med örtsalt, svartpeppar, chiliflakes och sichuanpeppar.
Stekt tills kycklingen fått fin färg och blivit genomstekt. (Inte för länge så den blir torr).
Häll över kokosmjölken och smaksätt med dijonsenap, oregano, vitlök, soja, röd currykrydda och balsamvinäger. Lägg i buljongtärningen.
Låt allt puttra under omrörning tills kokosmjölken blivit krämig.
Smaka av
Kommentarer
Skicka en kommentar