Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hudoteket
Hejsan!
Det har varit ett litet uppehåll här på bloggen. Det har varit lite intensivt ett tag och matlagningen i detta hem har legat på testlagning och kommer att fortgå efter min Stockholmsresa som jag ska göra i morgon.
Jag ska åka dit för min dotter som jobbar på supercoola frisörsalongen Creative Headz kommer att ha en invigning på en ny salong som dom öppnar. Det blir deras 6:e salong och i denna på Sveavägen 33 blir min dotter salongschef. Tror ni att jag är mäkta stolt?
Jag kan även nu glatt meddela att jag blivit affilate för Hudoteket. Många fina produkter och flera är även ekologiska. Du hittar länk till deras produkter till höger, eller om du klickar på strecken ☰
De har fri frakt, gratis fakturor och du får bonuspoäng på alla köp. Just nu: Köp 3 betala för 2 samt fina rabatter på make-up och andra rabatter.
Nu såhär i jakttider så tänkte jag i alla fall dela med mig av ett recept som är sååå ruskigt gott och som jag även delat med mig av förut. Men det tål verkligen att upprepas.
Värme & Kärlek
Christina
Hejsan!
Det har varit ett litet uppehåll här på bloggen. Det har varit lite intensivt ett tag och matlagningen i detta hem har legat på testlagning och kommer att fortgå efter min Stockholmsresa som jag ska göra i morgon.
Jag ska åka dit för min dotter som jobbar på supercoola frisörsalongen Creative Headz kommer att ha en invigning på en ny salong som dom öppnar. Det blir deras 6:e salong och i denna på Sveavägen 33 blir min dotter salongschef. Tror ni att jag är mäkta stolt?
Jag kan även nu glatt meddela att jag blivit affilate för Hudoteket. Många fina produkter och flera är även ekologiska. Du hittar länk till deras produkter till höger, eller om du klickar på strecken ☰
De har fri frakt, gratis fakturor och du får bonuspoäng på alla köp. Just nu: Köp 3 betala för 2 samt fina rabatter på make-up och andra rabatter.
Nu såhär i jakttider så tänkte jag i alla fall dela med mig av ett recept som är sååå ruskigt gott och som jag även delat med mig av förut. Men det tål verkligen att upprepas.
4 rejäla portioner
___________________________
Biffar:
1 kg vildsvinsfärs
3/4 dl grädde
1 ägg
2 msk tamarisoya
1 stor gul lök, grovriven
3 stora vitlöksklyftor, mellan grovt- och finrivna
1½- msk kalvfond
1 msk herbamare örtsalt
2 msk färsk repad timjan
nymalen svartpeppar
ghee att steka i
Råa lingon
Biffar:
1 kg vildsvinsfärs
3/4 dl grädde
1 ägg
2 msk tamarisoya
1 stor gul lök, grovriven
3 stora vitlöksklyftor, mellan grovt- och finrivna
1½- msk kalvfond
1 msk herbamare örtsalt
2 msk färsk repad timjan
nymalen svartpeppar
ghee att steka i
Råa lingon
Rör ihop allt (utom lingonen) mycket väl. Forma till 12 biffar. Stek i ghee eller smör. Lägg över biffarna i en ugnsform
___________________________
Sås:
5 dl grädde
2 msk kalvfond
½ msk tamarisoya
färsk repad timjan
nymalen vitpeppar
2 msk lingonsylt
1½ msk viltfond
1 msk tomatpuré
2 tsk svartvinbär- och hjortronsylt. Hittar du inte blandningen, så ta lite av varje. Hjortron blir fantastiskt gott just till vilt.
1 brk kantareller
1 msk ghee
___________________________
Tillbehör:
Kokt mjölig potatis med krondill, ångkokta morötter, inlagd gurka och svartvinbär- hjortronsylt samt en fräsch sallad.
___________________________
Skala och påbörja kokning av mjölig potatis i saltat vatten, tillsammans med en knippe krondill.
Häll 1 dl grädde i stekpannan och rör om för att fånga upp stekfettet från biffarna. Häll detta sedan i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop tills såsen tjocknat.
Häll såsen över biffarna och ställ in i ugnen 200 C i 15-20 min
Skala och ångkoka morötter under tiden.
Strössla rikligt med lingon över biffarna strax innan servering.
Ringla lite ghee eller smält smör över de kokta morötterna och strö över lite klippt persilja
___________________________
Sås:
5 dl grädde
2 msk kalvfond
½ msk tamarisoya
färsk repad timjan
nymalen vitpeppar
2 msk lingonsylt
1½ msk viltfond
1 msk tomatpuré
2 tsk svartvinbär- och hjortronsylt. Hittar du inte blandningen, så ta lite av varje. Hjortron blir fantastiskt gott just till vilt.
1 brk kantareller
1 msk ghee
___________________________
Tillbehör:
Kokt mjölig potatis med krondill, ångkokta morötter, inlagd gurka och svartvinbär- hjortronsylt samt en fräsch sallad.
___________________________
Skala och påbörja kokning av mjölig potatis i saltat vatten, tillsammans med en knippe krondill.
Häll 1 dl grädde i stekpannan och rör om för att fånga upp stekfettet från biffarna. Häll detta sedan i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop tills såsen tjocknat.
Häll såsen över biffarna och ställ in i ugnen 200 C i 15-20 min
Skala och ångkoka morötter under tiden.
Strössla rikligt med lingon över biffarna strax innan servering.
Ringla lite ghee eller smält smör över de kokta morötterna och strö över lite klippt persilja
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar