Fortsätt till huvudinnehåll

Frukost. Ägg- och grönsaksrätt med härliga kräftstjärtar

Halloj!
Mina frukostar brukar vara snabba och näringsrika. Min favvo är ägg i alla dess former t.ex omeletter och äggröror med en massa gott i och på. Ägg innehåller så mycket näring och jag väljer ägg från hönor som får gå ute och picka. Inga ekologiska ägg för mig förrän man har hittat ett annat foder än fiskpellets till dom som inte innehåller gifter. Jag kör giftfritt så långt det går, så ekologiska grönsaker, örter och kryddor etc är självklara val här hemma.

En sån här variant med härligt saftiga kräftor är ju riktigt i säsong nu. Likaså grönsaker såsom vit- och grönkål samt purjo och annat grönsaksgodis.
Nu står jag inte och skalar kräftor till min frukost. Ack nej!😏

Jag köper färdiga.

Igår var jag och min man på bilbingo. Tänk att något så trivialt kan vara så mysigt. Det regnade lite ute och vi hade med oss kaffe. Inte vann vi något, men som man säger... då har man tur i kärlek. Och kan man tänka sig att det har jag... varje gång!!!! 😍

Nu är jag inte mycket för spel för övrigt och är glad för det. Rättare sagt, jag spelar aldrig på något annat, vare sig casinon eller postkod eller dyl.. Blir ju smått tokig på all reklam som jag dessutom tycker är både farlig och skadlig. Många trillar dit i beroende. Tycker faktiskt att kända personer borde visa större ansvar. Hahahaaa nu sitter jag här och "eggar/hetsar upp mig". Dags för ägg-recept - med härliga kräftor







Såååå.... min lördagsfrulle såg ut såhär:

Ägg- och grönsaksrätt med kräftstjärtar

Vitkål valfri mängd
Grönkål valfri mängd
Purjolök valfri mängd
Stjälkselleri, en stjälk
2 ägg
Herbamare örtsalt och nymalen svartpeppar
Kräftstjärtar
Smör eller ghee till stekning


  1. Finhacka sellerin, skär vitkålen i strimlor och ansa grönkålen från de grövsta nervtrådarna och dela grönkålsbladen i mindre bitar. 
  2. Skär purjolöken i skivor
  3. Vispa upp äggen och smaksätt med örtsalt och svartpeppar
  4. Värm upp en panna med smör eller ghee. Lägg ner sellerin samt vit- och grönkålen. Krydda. Stek under omrörning. När vitkålen börja få färg och grönkålen börja bli frasig, då lägger du i purjolöken. 
  5. När purjon är mjuk så häller du i äggsmeten
  6. Rör tills äggen blivit så fast i konsistensen som du vill ha den.

Lägg upp på tallrik och gå "all in" på ett rejält lager med härliga kräftstjärtar. Njut av en god helg-frukost.



Apropå skaldjur så gjorde jag min härliga asiatiska laxsallad igår till middag. Denna gång tillsatte jag även mango och mer koriander. Alltså sååååå gott, lätt och fräscht.

Smaklig spis och ha en underbar helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och