Fortsätt till huvudinnehåll

Frukost. Ägg- och grönsaksrätt med härliga kräftstjärtar

Halloj!
Mina frukostar brukar vara snabba och näringsrika. Min favvo är ägg i alla dess former t.ex omeletter och äggröror med en massa gott i och på. Ägg innehåller så mycket näring och jag väljer ägg från hönor som får gå ute och picka. Inga ekologiska ägg för mig förrän man har hittat ett annat foder än fiskpellets till dom som inte innehåller gifter. Jag kör giftfritt så långt det går, så ekologiska grönsaker, örter och kryddor etc är självklara val här hemma.

En sån här variant med härligt saftiga kräftor är ju riktigt i säsong nu. Likaså grönsaker såsom vit- och grönkål samt purjo och annat grönsaksgodis.
Nu står jag inte och skalar kräftor till min frukost. Ack nej!😏

Jag köper färdiga.

Igår var jag och min man på bilbingo. Tänk att något så trivialt kan vara så mysigt. Det regnade lite ute och vi hade med oss kaffe. Inte vann vi något, men som man säger... då har man tur i kärlek. Och kan man tänka sig att det har jag... varje gång!!!! 😍

Nu är jag inte mycket för spel för övrigt och är glad för det. Rättare sagt, jag spelar aldrig på något annat, vare sig casinon eller postkod eller dyl.. Blir ju smått tokig på all reklam som jag dessutom tycker är både farlig och skadlig. Många trillar dit i beroende. Tycker faktiskt att kända personer borde visa större ansvar. Hahahaaa nu sitter jag här och "eggar/hetsar upp mig". Dags för ägg-recept - med härliga kräftor







Såååå.... min lördagsfrulle såg ut såhär:

Ägg- och grönsaksrätt med kräftstjärtar

Vitkål valfri mängd
Grönkål valfri mängd
Purjolök valfri mängd
Stjälkselleri, en stjälk
2 ägg
Herbamare örtsalt och nymalen svartpeppar
Kräftstjärtar
Smör eller ghee till stekning


  1. Finhacka sellerin, skär vitkålen i strimlor och ansa grönkålen från de grövsta nervtrådarna och dela grönkålsbladen i mindre bitar. 
  2. Skär purjolöken i skivor
  3. Vispa upp äggen och smaksätt med örtsalt och svartpeppar
  4. Värm upp en panna med smör eller ghee. Lägg ner sellerin samt vit- och grönkålen. Krydda. Stek under omrörning. När vitkålen börja få färg och grönkålen börja bli frasig, då lägger du i purjolöken. 
  5. När purjon är mjuk så häller du i äggsmeten
  6. Rör tills äggen blivit så fast i konsistensen som du vill ha den.

Lägg upp på tallrik och gå "all in" på ett rejält lager med härliga kräftstjärtar. Njut av en god helg-frukost.



Apropå skaldjur så gjorde jag min härliga asiatiska laxsallad igår till middag. Denna gång tillsatte jag även mango och mer koriander. Alltså sååååå gott, lätt och fräscht.

Smaklig spis och ha en underbar helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...