När jag gick i affären igår så fastnade mina ögon på norska fiskekakor. Åhh, ett sånt hopp jag gjorde bakåt i tiden till min barndom. Min mamma brukade köpa dessa små godingar och jag kunde äta dem kalla, så mycket älskade jag dem. Kände hur det vattnades i munnen. Bara MÅSTE köpa dem.
De här är gjorda på enbart koljafile´, mjölk, äkta smör, lök och kryddor. Inga konstigheter i form av tillsatser. Naturligtvis MSC-märkt. Se alltid till att fisken du köper har en miljömärkning eller är KRAV-märkt, både för dig och för fiskbeståndets skull.
Det finns en superbra sida från naturskyddsföreningen där du kan läsa mer om fisk att välja och avstå från HÄR.
Det finns även en smart app man kan ladda ner som du enkelt kan ta fram när du är i affären eller restaurangen, eftersom det kommer att bli lag på att även restauranger ska deklarera både ursprung samt varifrån kött och fisk är fångat/slaktat.
Appen heter Fiskguiden.
Kan/vill man inte ladda ner appen så finns samma info HÄR.
Mina smörstekta fiskkakor serverade jag med smörstekt brysselkål med några droppar tamarisoja och balsamvinäger på slutet av stektiden.
Rivna eko morötter är ett måste till. Jag hade även krispig savoy-kål med majonnäs, samt smörstekt ekologisk bladspenat kryddad med peppar och örtsalt.
Bladspenaten var fryst och jag bara värmde den i kastrull med smör. Det fick puttra tills all vätska var borta.
Kommentarer
Skicka en kommentar