Innehåller reklam genom adlink till Bodystore
Hallå där! Hoppas att det nya året börjat bra. Själv dök jag ner i en influensa över nyår. Men glad att det inte hände under julen i alla fall. Men nu är jag på benen igen.
Såhär efter jul och nyår så kan det vara lite skralt i kassan för många. Då är det fiffigt med matiga sallader.
Den här är ändå lite lyxig tycker jag. Man kan t.o.m skippa räkorna om man vill ha det ännu billigare.
Tamarisojan är en lite dyrare soja, men jag väljer på grund av att den inte innehåller gluten eller några skumma produkter. Du hittar den ändå lite billigare HÄR (snabb frakt)
Jag rekommenderar varmt att ni använder ekologiska produkter. Annars tillsätter ni bara gifter till kroppen och näringen uteblir i stort sett. Allra viktigast är det med citrusfrukter som annars är besprutade med nervgift. Här ska du även använda skalet.
Receptet kommer från köket.se men jag har gjort om det lite för att passa oss som inte äter gluten, substitut till gluten eller raffinerat socker. Samt lagt till några ingredienser för att få den ännu mer smakrik och matigare.
4 port
1 kg räkor med skal
2 salladslökar skivad i tunna ringar
100 g sockerärtor, halverade
½ röd chilifrukt
1 liten zucchini i tunna skivor
1 st pak choy, i bitar
1 mango, i bitar
1 msk sesamolja
glasnudlar
1 liten burk vattenkastanjer
avokadoolja till stekning
Sås:
rivet skal och saften från en lime
2 tsk röd currypasta
2 msk sweet chilisås (hemgjord, superenkel)
3 msk tamarisoja
2 cm färsk ingefära, skalad och finriven
2 vitlöksklyftor, pressade
Till servering:
Färsk hackad koriander
Så här gör du:
- Skala räkorna och blanda dem med mango i en skål. Gör i ordning grönsakerna enligt ovan.
- Värm upp nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp dem sedan i lite mindre bitar.
- Rör ihop såsen.
- Stek pak choy-bitarna i avokadoolja tillsammans med sockerärtor, salladslök, chili och zucchini i het panna. Tillsätt avrunna vattenkastanjer i slutet av stekningen.
- Rör ner såsen, nudlarna, sesamoljan, räkorna och mangon.
- Strö över koriander
Servera med extra tamarisoja
Salladen kan ätas endera kall eller ljummen.
Kommentarer
Skicka en kommentar