Fortsätt till huvudinnehåll

Ostmuffins Glutenfria LCHF

Idag har ett nytt bröd blivit fött :) Ostmuffins!!!
Var så sugen på något brödig till frukost och rörde ihop något lite snabbt. Bära eller brista tänkte jag. Det blev ju helt fantastiskt gott!!! YEY!!!! Tror faktiskt det är det godaste bröd jag ätit sedan jag började med lågkolhydrat- och naturlig kost.
Smakar precis som ett vanligt saftigt bröd, utan äggsmak. Med Philadelphiaost och en paprikaskiva på så var glädjen total. Hade kunnat vräka i mig huuuur mycket som helst, men man blir faktiskt lagom mätt på en muffin.
De här blir perfekta att ha till en god soppa också.


4st Ostmuffins
Sätt ugnen på 175°

Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt: 
2 msk pofiber
2 msk fibrex
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.

Jag fördelade smeten i en smörsmord muffinplåt (använde endast 4 av dem).
Grädda ca 20 min.Ta upp dem från plåten på en gång så att dom inte fastnar. Du kan även använda muffin-pappersformar i muffinplåten så slipper du smörja. Låt svalna.



Här kommer beräkningen för fyra muffins för den som vill veta: 

IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
2 st ägg165 kcal15 g12 g0 g0 g0 g
25 g smör180 kcal0 g20 g0 g0 g0 g
0,25 dl philadelphiaost69 kcal2 g7 g1 g0 g0 g
3 msk parmesan81 kcal7 g5 g1 g0 g0 g
10 g pumpakärnor61 kcal3 g5 g1 g1 g0 g
10 g pofiber21 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
2 msk fibrex20 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
3 msk mandelmjöl145 kcal5 g14 g1 g0 g0 g
Totalt741 kcal134 kcal555 kcal24 kcal28 kcal0 kcal
i gram33 g63 g6 g15 g0 g
i E%18%75%3%4%0%

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...