Fortsätt till huvudinnehåll

Ostmuffins Glutenfria LCHF

Idag har ett nytt bröd blivit fött :) Ostmuffins!!!
Var så sugen på något brödig till frukost och rörde ihop något lite snabbt. Bära eller brista tänkte jag. Det blev ju helt fantastiskt gott!!! YEY!!!! Tror faktiskt det är det godaste bröd jag ätit sedan jag började med lågkolhydrat- och naturlig kost.
Smakar precis som ett vanligt saftigt bröd, utan äggsmak. Med Philadelphiaost och en paprikaskiva på så var glädjen total. Hade kunnat vräka i mig huuuur mycket som helst, men man blir faktiskt lagom mätt på en muffin.
De här blir perfekta att ha till en god soppa också.


4st Ostmuffins
Sätt ugnen på 175°

Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt: 
2 msk pofiber
2 msk fibrex
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.

Jag fördelade smeten i en smörsmord muffinplåt (använde endast 4 av dem).
Grädda ca 20 min.Ta upp dem från plåten på en gång så att dom inte fastnar. Du kan även använda muffin-pappersformar i muffinplåten så slipper du smörja. Låt svalna.



Här kommer beräkningen för fyra muffins för den som vill veta: 

IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
2 st ägg165 kcal15 g12 g0 g0 g0 g
25 g smör180 kcal0 g20 g0 g0 g0 g
0,25 dl philadelphiaost69 kcal2 g7 g1 g0 g0 g
3 msk parmesan81 kcal7 g5 g1 g0 g0 g
10 g pumpakärnor61 kcal3 g5 g1 g1 g0 g
10 g pofiber21 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
2 msk fibrex20 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
3 msk mandelmjöl145 kcal5 g14 g1 g0 g0 g
Totalt741 kcal134 kcal555 kcal24 kcal28 kcal0 kcal
i gram33 g63 g6 g15 g0 g
i E%18%75%3%4%0%

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...