Fortsätt till huvudinnehåll

Ostsmörgås utan smörgås

Härliga första advent!
Visst är det något mycket speciellt när man får tända första ljuset och stjärnorna i fönstren?
Jag blir som ett lyckligt litet barn. Jag avskyr kyla, men älskar att ta en promenad när det snöar och jag får tända värmeljus och krypa ner under den varma filten.
Den här vinter blir det tyvärr ingen promenad i snön för mig p.g.a den opererade foten som inte kan/får ha en stövel på sig. Men jag får njuta av att titta ut och njuta. Just nu tittar jag på alla fina utsmyckade fönster.
Igår var vi på dop. Det är nog bland det vackraste jag vet. Prästen var så speciell och gjorde dopet så personligt och inkluderade alla barn som var med i kyrkan så dom fick vara med och se från nära håll. Lilla dockan som döptes var så otroligt söt och sa inte ett pip. Bara log.

I slutet av förra veckan var jag på sjukhuset för att hälsa på en närstående. När jag skulle ta bussen hem så såg jag att det var så lång tid innan den skulle gå och jag var småhungrig.
Frågade i sjukhusets restaurang om jag kunde få en ostsmörgås utan smörgås :)
Javisst, kunde dom ordna det sa dom.
Jag väntade och väntade.....och väntade. Till slut kom fatet ut till mig. Döm om min förvåning när jag såg hur dom lagt ner sin själ i den lilla rätten. Det var värt all väntan och värt att bussen han gå och jag fick vänta på nästa :)
Det var sallad med vanlig ost, ädelost, brieost, tomat, gurka och ärtskott. Allt så fint upplagt. Lite gott kaffe till var pricken över i-et.


Visst blir man sugen på det här? Mera, mera...
Det här blir något att ta efter när det ska vankas lite extra gott.
Nu vill jag önska er en riktigt trevlig första-advent-kväll.

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och